HT (Hrvatski Telekom d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska HT (Hrvatski Telekom d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 22.11.2024. u 22:01
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
HT
38,50
90.514
2,351
38,60
38,80
0,78%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Nabavio sam pikado jučer samo umjesto brojeva ja ću gađati dionice i neću promašiti kolege zar je moguće da ovoliki pad cijena samo radi IPO-a?

Umjesto sto svi komentirate koja je poslovnica gdje i gdje je naknda 50 KN ili 1 KN (svejedno za pravog invetitora) da li je itko bacio pogled na prospekt jer ste ga sigurno dobili na CD-u od sluzbenice na salteru ili vas boli k. za takve stvari.
Trebao bi jedan dobar hladan sok pa bi se rijesili ovakvog ponasanja i kvazi investiranja.
Raspon cijene vam je dan.
Ja mislim da ce biti negdje oko 280 KN.

Hoce li netko uz mene baciti neku kratku analizu jer necu je raditi sam. Nadalje, molio bih ako je netko detaljnije prolistao prospekt da li je vidio neke projekcije rasta/pada ili usporedbe sa regijom jer ja nisam nista nasao..

OX-Bright, inspiring and easy going. You make an outstanding parent. Shoul merry a Snake or Rooster but not a Sheep

[color=blue]Zajam Diners Cluba za kupnju dionica T-HT-a[/color]

http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=a295ae2a-983a-4d5c-adbf-3e5b0c3cdb8a

Svakim padom burze ,sve više ulažem u znanje, iščekivajući onaj dan koji će mi donijeti godine veselja... ;)

Nije me bilo tjedan dana u HR, a vi napisali 50 str!!!!. Vidim da je bilo zanimljivo u četvrtak i petak oko prospekta, čak se i gospo Samodol naljutio na Ivu. Ali što je tu je. Evo jedna anegdota od jučer: odem u finu po hard kopiju prospekta pa da se malo educiram o dionici i možda saznam nešto novo. Bilo je to oko 5 poslijepodne. U fini gužva od 30-40 ljudi. Naravno neću zbog prospekta stajati u redu pa se krenem preko reda. Zadnjih 10 ljudi me samo čudno gledalo, sljedećih 10 je ispod glasa negodovalo, a sljedećih 10 me htjelo tući. Jedva sam im objasnio da trebam samo prospekt (morao sam objasniti prvo što je to točno).[smiley2][smiley2][smiley2]
Ovo što se događa bi mogao poslužiti kao izvrstan materijal za jednu montypaytonovsku komediju.

PS ne kužim likove koji se sada tu raspituju o punomoćima, prijenosu, brokerima i sda, a HT je trebao na burzu još u 5-6mj!!!! Halo ljudi ne kupujete burek ili ste svi toliko bogati da možete bez razmišljanja potrošiti 38k kn?

Čuvajte se poduzaća na čijem su čelu SVETE KRAVE. SVETE KRAVE ne vole promjene: one vole da se posao odvija kako se uvijek odvijao i često su slijepe u krizi. T. E. Deal & A. A. Kennedy

Conan:

Ako je to istina to je malo. Prvo dan se ljudi napale. MOzda bude 100K ako je adnas bilo 25K. Ali nece svi max upisati, nemojte se strasiti. Nemaju ljudi love. [/quo pozdrav Plavome, Zanima me da li ćeš ti upisati T-ht ako već i nisi i da li ćeš istu odmah oženiti kao što si npravio sa Magmom ili ….?[smiley1]

Naravno da cu upisati THT. Vrijedi nekih 350 KN onako od oka, bez neke detaljne analize.
Ako mi ode preko 50% prvi dan ili tu negdje, naravno da cu prodati.
Imam nekih vecih troskova tijekom listopada.
Upisujem 8-9 paketa (ne puno dakle).
Nisam rasprodavao portfelj.
Staviti cu prodajne naloge na sve pakete i ako me zadovolji cijena prvog dana, ako me poklopi dobro, boli me briga da li ce za 3 mjeseca narasti 100%.
Mozda hoce, mozda nece, ja mislim da nece.

Vidim da si vrlo otimističan glede ove dionice …ja bi se zadovoljio i sa nešto manje od 50% ……

na 4300 sve prodajem...

jel netko uopce vjeruje procjenama o rastu 80%?

Ja vjerujem u taj rast u godinu dana….

Svakim padom burze ,sve više ulažem u znanje, iščekivajući onaj dan koji će mi donijeti godine veselja... ;)

Znam da sigurno vrijedi 30% vise od 280 kn. A zbog euforije i prvog dana zasto nebi otislo jos 20-30% gore od toga.
Do sada sam bio brzi na burzi od fondova tako da se imam cemu nadati….
Vidjet cemo, volim prvi dan IPO-a.
Zanimljivo za pratiti.

OX-Bright, inspiring and easy going. You make an outstanding parent. Shoul merry a Snake or Rooster but not a Sheep

Jedno je vrijednost firme a drugo je cijena dionice.
Moze dionica narasti i 200% a da nema veze sa firmom. Sto je moguce kada se vidi sto je svasta bez razloga padalo ove dane.

po nekim analizama citao sam da bi prvi dan trebalo ici od 30-80% gore

…Ako je pak suditi prema prvim reakcijama onih malo kompetentnijih, odnosno predstavnicima domaćih institucionalnih investitora koji su sudjelovali na jutarnjoj prezentaciji kompanije, i uz gornju točku cjenovnog raspona za IPO pokazatelji T-HT-a i usporedivih kompanija iz telekom sektora su poticajni. Tako će neki istaknuti da je sektorski tzv. medijan odnosa cijene i zarade po dionici (P/E) za kompanije iz srednje i istočne Europe na razini 16,3, dok je kod T-HT-a u IPO-u on manji od 13. Jednako tako, nakon što je vodstvo T-HT-a dalo projekcije isplata dividende od 50 do 100 posto dobiti, i ti pokazatelji mogu poslužiti kao mamac za T-HT, budući da je dividendni prinos kod njega iznadprosječnih oko osam posto. Hrvatski telekom danas je natprosječno profitabilan u odnosu na usporedive parnjake (PEER grupu), ističu analitičari. Dodaju kako je to poticajno unatoč tome što će s nastavkom liberalizacije tržišta i približavanjem EU znatno ojačati pritisci na cijene usluga i ukupnu profitabilnost. Jedan od aduta pritom je svakako zaliha zadržanih dobiti koja ujedno predstavlja i potencijal za moguće akvizicije. Vodstvo T-HT-a u tom je smislu, doduše, zasad najavilo samo mogućnost jačanja pozicija na BiH tržištu…
(PD)

Bez straha, pohlepe i sentimentalnosti.

Zanimljivo za pratiti.

ja prvi dan ne pratim sigurno,samo kava i novine ili šetnja psa,imam malo slbije srce pa mi nije preporučljivo to gledati…[smiley2]

New Report

Close