Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
HT | 39,59 | 133.690 | 3,377 | 40,70 | 40,90 | 4,87% |
Ma optički kablovi su OK, iako mi se čini da nas budućnost vodi vankablovskom povezivanju, dakle odašiljači ili u bliskoj budućnosti i sateliti. Vjerojatno radi toga i jači igrači ne žure sa (skupom) optikom, jer postoji alternativa tj. vankablovsko povezivanje, koje je po meni i sve jači trend. Što vi mislite kolege?
Apsolutno ništa bez kablova. Inače, odašiljači su povezani kablovima, a satelititski signal je podložan atmosferskim uvjetima, da ne pričam kolika je već gužva u orbiti!
Ma optički kablovi su OK, iako mi se čini da nas budućnost vodi vankablovskom povezivanju, dakle odašiljači ili u bliskoj budućnosti i sateliti. Vjerojatno radi toga i jači igrači ne žure sa (skupom) optikom, jer postoji alternativa tj. vankablovsko povezivanje, koje je po meni i sve jači trend. Što vi mislite kolege?
I Tesla je imao 1920 rješenje za bežični prijenos električne energije. Sustav je imao samo jednu manu – kako kontrolirati potrošnju?
Zato danas imamo dalekovode!
[bye]
I Tesla je imao 1920 rješenje za bežični prijenos električne energije. Sustav je imao samo jednu manu – kako kontrolirati potrošnju?
Zato danas imamo dalekovode!
[bye]
[/quote]
Nije to problem kod bežičnog prjenosa……Telekomunikacijski signal ti možeš bez problema naplačivati i kontrolirati potrošnju , problem je što je bežična tehnologija izuzetno nepouzdana , lako ju se može ometati te je izuzetno osjetljiva na smetnje …Optika se trenutno pokazala kao najbolje rješenje za prjenos signala no optici smeta "mobilnos"…pa i bazne stanice su medusobno spojene optikom koliko sam informiran , a ne komuniciraju bezicno nego se bezicno spaja samo mobilni uredaj…
Satelitska tehnologija je daleko najgora od svih bezicnih tehnologija pogotovo zbog visoke cjene pogotovo u danasnje doba kada povuci opticki kabel od USA do Europe i nije tako skupo naspram kako je to bilo prije
RBA OMF preko 50% svog kapitala utukao u HT. Smiju li oni to raditi ????
kolika je imovina romf-a
Imovina romf-a je 12.039 mlrd kn na 31.07 (zadnji dostupni izvještaj)
Udio u HT-u je 4 134 343 dionica + 503 614 potvrda o deponiranim dionicama x 251,5 = 1.166 mlrd kn
Trenutno je HT po cijeni 251,5 kn ROMF-u 9,68% imovine, jako zeznuto! [rolleyes]
Udio u HT-u je 4 134 343 dionica + 503 614 potvrda o deponiranim dionicama x 251,5 = 1.166 mlrd kn
Trenutno je HT po cijeni 251,5 kn ROMF-u 9,68% imovine, jako zeznuto! [rolleyes]
prijatelju postajes naporan, pa jel ti neznas za ostale fondove osim mirovinskih, jel stvarno mislis da oni ulazu u ht jel je los ili sta, imas jos hrpu drugih fondova i sada razmisli kako se to sve moze odigrati, pa to su sve makinacije nemoj razbijati glavu vec kupuj
jel moguće da kad uđemo u EU ht košta negdi oko 100-ak eura?
nije moguće…ako ti misliš da jest daj nam računicu koja dokazuje suprotno…
prijatelju postajes naporan, pa jel ti neznas za ostale fondove osim mirovinskih, jel stvarno mislis da oni ulazu u ht jel je los ili sta, imas jos hrpu drugih fondova i sada razmisli kako se to sve moze odigrati, pa to su sve makinacije nemoj razbijati glavu vec kupuj
[/quote]
antiša je u pravu jer ako je ROMF došao na skoro 10% imovine mogao bi naglo nestati dosadašnji najaktivniji kupac na bidu….
jel moguće da kad uđemo u EU ht košta negdi oko 100-ak eura?
…ili 100-ak kn?