Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
HT | 35,82 | 370.394 | 10,339 | 36,10 | 36,40 | 2,27% |
No, prije toga će se tijekom ljeta umjetno dobro zarušiti cijena, da bi se fondovi dobro nakrcali do jeseni…..
Slažem se u vezi rušenja zbog PTK.
Pretpostavljam da će cijena pasti na cca 200 kn gdje će se fondovi krcati sljedeće dvije-tri godine.
Tek nakon što završi akumulacija doći će pravi fundamentalni rast prema 280-290 kn!
No, prije toga će se tijekom ljeta umjetno dobro zarušiti cijena, da bi se fondovi dobro nakrcali do jeseni…..
Pretpostavljam da će cijena pasti na cca 200 kn gdje će se fondovi krcati sljedeće dvije-tri godine.
Tek nakon što završi akumulacija doći će pravi fundamentalni rast prema 280-290 kn!
[/quote]
200kn cijena i tako 2-3 g.?
i onda je svizac antiša zamotao čokoladu.
nije mi jasno zašto si tako opterećen ht-om, pa dokupljuj lijepo optimu i uživaj u njoj…
realna vrijednost ht a kad se usporede drugi slični telekomi u regiji je od 300-330 kn…ovakva je cijena stvar nečijeg deala,ali neće to vječno trajati,kad free float padne ispod 20% bit će vatre prema gore…vjerovatno će se taj bum desiti iduće godine…to je neka moja pretpostavka
realna vrijednost ht a kad se usporede drugi slični telekomi u regiji je od 300-330 kn…ovakva je cijena stvar nečijeg deala,ali neće to vječno trajati,kad free float padne ispod 20% bit će vatre prema gore…vjerovatno će se taj bum desiti iduće godine…to je neka moja pretpostavka
mislim da je realna cijena 300 kn
gledajući dobit i kapital sve preko 300 je napuhano
Ja se u to ne bih kladio. HT-R-A je dionica koja je koliko-toliko prati pravila na globalnom tržištu, tako da bi se vrlo lako moglo dogoditi da u slučaju ulaganja u preuzimanje kosovskog telekoma HT-R-A doživi pad ili stagnaciju. Ne da mi se prepisivati objašnjenja iz literature, ali sam našao ove linkove koji nešto o tome govore:
http://www.ehow.com/info_8204883_happens-shares-stock-company-merges.html
http://www.investopedia.com/ask/answers/203.asp
Pozz !
[/quote]
Da, u praksi se pokazalo da nije dobro biti dioničar firme koja preuzima, jer mora platiti premiju, a vrlo često se ne ostvari sinergija koju su svi htjeli. Ali tržište to rijetko prepozna, pa dionice pri preuzimanju rastu, stoga je najpametnije prodati dionice kad jako porastu zbog medijskog praćenja preuzimanja, i pobjeći glavom bez obzira.
E sad, nisam siguran da se to generalno pravilo može primjeniti u ovom slučaju. Trebalo bi proučiti povijest preuzimanja telekoma.
[/quote]
slažem se da u tom trenutku treba pobjeći samo je pitanje za 1M $ kamo ?
ako ht dobije kosovski telekom a 90% sam siguran da hoce mi smo itekako na konju, i ovako zadrzana dobit cami cekajuci, mislim da je to rijesena stvar, a ht ide do 9mj na 290-300kn, moje misljenje
Ja se u to ne bih kladio. HT-R-A je dionica koja je koliko-toliko prati pravila na globalnom tržištu, tako da bi se vrlo lako moglo dogoditi da u slučaju ulaganja u preuzimanje kosovskog telekoma HT-R-A doživi pad ili stagnaciju. Ne da mi se prepisivati objašnjenja iz literature, ali sam našao ove linkove koji nešto o tome govore:
http://www.ehow.com/info_8204883_happens-shares-stock-company-merges.html
http://www.investopedia.com/ask/answers/203.asp
Pozz !
[/quote]
Da, u praksi se pokazalo da nije dobro biti dioničar firme koja preuzima, jer mora platiti premiju, a vrlo često se ne ostvari sinergija koju su svi htjeli. Ali tržište to rijetko prepozna, pa dionice pri preuzimanju rastu, stoga je najpametnije prodati dionice kad jako porastu zbog medijskog praćenja preuzimanja, i pobjeći glavom bez obzira.
E sad, nisam siguran da se to generalno pravilo može primjeniti u ovom slučaju. Trebalo bi proučiti povijest preuzimanja telekoma.
[/quote]
slažem se da u tom trenutku treba pobjeći samo je pitanje za 1M $ kamo ?
[/quote]
Pa budući da se radi o dosta velikom iznosu, teško je bježati u jednu dionicu jer su poprilično nelikvidne, ali kad se taj iznos rasporedi na 5-10 firmi, može se nakupiti dionica u roku tjedan dva. Jedna od tih u koje treba bježati je svakako Končar.
[/quote]
U tebe je Antiša sve obratno ako si zaglibio sa takvim razmišljanjem me i ne čudi.Zbog PTK
bi trebao rasti a ne padati-sjedi 1
[lol] tek sad vidim da je pisalo ZA milijun, a ne SA milijun…
da da ali i ovaj odgovor sa milijon je vrlo poučan pogotovo ako se bega u KODT a ja bi i u ZABU pobjego
normalno da se dogovaraju ovako ce sada dotuci male i kontrolirati cijelo trziste, poslje sljedi dogovor oko toga tko ce biti zaduzen od ubiranja vrhnja na kojoj usluzi i tako to ide, ali mislim da vip puno riskira sa ovim potezom,velike novce je ulozio a ima jakog konkurenta, naravno i on racuna da mora da isplati investiciju kroz odredeni vremenski period tako da nece imati bas lufta spustit cijenu, suska se da ce vip morati otpustati ljude jel im lose ide, tako da mislim da je ovo pokusaj cupanja, a jedna stara gospoda ovdje u osijeku kaze za svog sina koji je sve proje.. na ruletu, nije on propao sto se kockao nego sto se poceo cupat [proud]
p.s. za sve djelatnike ht-a koji rade sa poslovni klijentima jeb… postujte dogovore i dolazite na sastanke koji su ugovoreni gubite klijente jel ste bahati, srezao bih vam sve bonuse za 30%