Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
HT | 35,82 | 370.394 | 10,339 | 36,10 | 36,40 | 2,27% |
a scenarij u kojem će slijedeće godine biti proglašena dividenda od npr. 12 kuna ? da li ste o tome razmišljali ?
[rolleyes]
Nego što.Odgovara mi.Bolje nego ništa,kao npr.Optima i t.d.
ja sam mislio prodati ako ode preko 310 kn, ali na ovoj cijeni nisam blesav prodati, sad ću uzet dividendu i sačekati još jednu nagodinu, znači za 13 mjeseci držanja imam 2 dividende [cool]
[/quote
Evo jedno pitanje za sve koji ovako razmisljaju…..Kako je to sto radite isplativo?
Opcija 1:Danas je cjena recimo 280kn, vi prodate, iduci tjdean ce cjena pasti vise od 23kn (99% siurno), vi tada kupite istu kolicinu dionica po nizoj cjeni, a razlika vam ostane na brokersom racunu koju si ako zelite isplatite (cak i vise neg bi dobili pd dividende(
Opcija 2: Sada drzite dionicu, i ona padne iduci tjedan..vi za tih 23kn dividende morate cekati prakticki mjesec dana na dividendu, a kad ju isplate vrjednost_dionica+vrjednost_dividende manja je nego vrjednost_dionica+vrjednost_isplacenog_kesa iz opcije 1.
Kako je opcija 1 isplativija od opcije 2 nije mi jasno pa ako mi netko moze objasniti vasa razmisljanja..jedino sto mi pada na pamet je da vi racunate na to da ce nakon prvotnog pada, HT nastaviti rasti a ne padati ….no s druge strane to se nikad nije desilo i neznam koja je sansa da se desi ove godine kad je lose FI..
hvala
Ne pričajte gluposti, sjetimo se samo kako je to bilo prošle godine, na dan dividend day cijena uopće nije značajno pala tako da te priče sa velikim padom više ne piju vodu. Druga stvar što je kasnije bio kontinuirani pad cijele burze, pa je cijena otišla dolje. U svakom slučaju u ponedjeljak ne očekujem pad cijene veći od 272-275 kn, a potom vrlo brzo vraćanje na razine 280-290 kn.
Evo jedno pitanje za sve koji ovako razmisljaju…..Kako je to sto radite isplativo?
Opcija 1:Danas je cjena recimo 280kn, vi prodate, iduci tjdean ce cjena pasti vise od 23kn (99% siurno), vi tada kupite istu kolicinu dionica po nizoj cjeni, a razlika vam ostane na brokersom racunu koju si ako zelite isplatite (cak i vise neg bi dobili pd dividende(
Opcija 2: Sada drzite dionicu, i ona padne iduci tjedan..vi za tih 23kn dividende morate cekati prakticki mjesec dana na dividendu, a kad ju isplate vrjednost_dionica+vrjednost_dividende manja je nego vrjednost_dionica+vrjednost_isplacenog_kesa iz opcije 1.
Kako je opcija 1 isplativija od opcije 2 nije mi jasno pa ako mi netko moze objasniti vasa razmisljanja..jedino sto mi pada na pamet je da vi racunate na to da ce nakon prvotnog pada, HT nastaviti rasti a ne padati ….no s druge strane to se nikad nije desilo i neznam koja je sansa da se desi ove godine kad je lose FI..
hvala
evo, da vam pokušam objasniti. vrlo je jednostavno. obično je korisno gledati bar dva koraka u naprijed, a ne samo jedan. meni se do sad takav pristup pokazao koristan.
dakle, kad ima puno onih koji tako računaju kao vi i žele izaći, kakva je cijena za izlaz? odgovor: onakva kakva je trenutno na burzi.
u trenutku kad je velik pritisak onih koji žele prodati, je li to baš trenutak u kojem je trenutna cijena realna? odgovor: valjda ga znate i sami! [proud]
U odnosu na većinu FI za 1Q dosad objavljenih, FI HT-a je mila majka, tako da ovih cca P/E 12,80 i nisu tako loši, većina ostalih najlikvidnijih dionica je daleko skuplja. Ako u ponedjeljak HT padne za iznos dividende, povući će za sobom cijelu burzu, a obzirom na objavljene rezultate mnoge bi dionice mogle drastično pasti obzirom na nedostatak bida. U svakom slučaju, ostajem u HT-u za sada i čekam razvoj situacije.
Ne pričajte gluposti, sjetimo se samo kako je to bilo prošle godine, na dan dividend day cijena uopće nije značajno pala tako da te priče sa velikim padom više ne piju vodu. Druga stvar što je kasnije bio kontinuirani pad cijele burze, pa je cijena otišla dolje. U svakom slučaju u ponedjeljak ne očekujem pad cijene veći od 272-275 kn, a potom vrlo brzo vraćanje na razine 280-290 kn.
Tko prica gluposti?….Evo vam dole ispis cjena pa mi sad poakzite di to cjena nije "toliko pala"…brzi ste na jeziku bez da provjerite podatke…HINT cjene su poredane tako da je najdoljnja najdalji , a najgornja najblizi datum gledajuci od danas
251. 28.04.10 278,99
252. 27.04.10 279,50
253. 26.04.10 282,99
254. 23.04.10 279,01
255. 22.04.10 287,00
256. 21.04.10 293,97
257. 20.04.10 292,16
258. 19.04.10 293,90
259. 16.04.10 325,05
260. 15.04.10 327,05
raste pritisak sa prodajne strane (od jutros broj komada koji se žele prodati uvećan za oko 12000 komada, a broj onih koji se žele kupiti uvećan za oko 4000 komada) s tim da prodajna količina skoro kontinuirano raste a kupnja oscilira oko ovi 4000 komada.
Meni se čini na će na lijevoj strani u ponedjeljak najbolja ponuda stajati na 250 kuna, pa ti prodaj skuplje, ako si toliko vješt i toliko vjeruješ u želju nevjerojatne mase da u ponedjeljak ima HT. Bit će očito daleko više onih koji ga više neće željeti. Već ih se znatnim padom cijene masa izjasnila prije koji dan i prije prava na dividendu. A kad dividende više ne bude? Bit će u ponedjeljak na otvaranju ludo, ludo. [shocked]
http://www.business.hr/hr/Kompanije/Rezultati-poslovanja/Metronetu-rast-prihoda-ali-i-ukupnih-obveza
[shocked]
biti će zanimljivo vidjeti ko se utovario sa svim ovom dionicama u zadnjih tjedan dana, na prvi pogled su 3. i 5. fino podebljali račune.
mali se prazne, veliki se pune…treba sačekati da prođe ova strka i panika zbog isplate dividende i onda hladne glave sačekati rasplet.
mali se prazne, veliki se pune…treba sačekati da prođe ova strka i panika zbog isplate dividende i onda hladne glave sačekati rasplet.
Da, da tuku mali hiljadarkama, koliko se ja sjećam mali su kupovali po 69 a ne po 1000 komada.
možda je dimo mislio na novce?