Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
HT | 35,82 | 370.394 | 10,339 | 36,10 | 36,40 | 2,27% |
Čini mi se da slijedi par dana finog rasta [thumbsup]
Dokupljujte i omogućite Dinki što bolji izlaz a on će vas nagraditi boljim mirovinama pod stare dane.
Trenutno nema niti jedan telekom u svijetu osim HT da se trži na P/E12, prosjek okoP/E 7.
Ako nisi siguran što bi s HT-om, onda pola prodaj, a pola ostavi za dividendu, pa pokušaj prodati u ponedjeljak što prije. Na taj način će te zahvatiti i ovo i ono. HT prekosutra objavljuje kvartalne FI koji će sigurno biti lošiji od onih koje večina ulagača očekuje (odljev korisnika je konstantan, a novi ne dolaze), što će biti dovoljno velik dodatni uteg na dionici. Novac od prodanog HT više nije blokiran u ovoj dugoročno neperspektivnoj dionici, već se može plasirati u neke druge dionice koje su u zadnje vrijeme znatnije pale, a koje sigurno neće pasti u ponedjeljak (i donijeti gubitak) kao HT. Ima puno dionica koje će rasti u ovoj godini, a HT sigurno nije jedna od tih. Možda malo opet trzne prije dividende slijedeće godine, ali i to će biti, kako stvari stoje, mlako i nedostatno velikih apetita.
[shocked]
Kolega, prestanite baljezgati i idite što dalje s ove teme foruma jer pojma nemate apsolutno ništa o investiranju!!!
[/quote]
Vidjet ćemo kolega, vidjet ćemo.
Evo par natuknica:
– HT definitivno ne naplaćuje najskuplji internet u Evropi kako se stalno nameće, do takvih zaključaka se dolazi jer se cjene uspoređuju po brzini pristupa. HT nudi u ponudi najnižu brzinu od 4MBit/s dok je ta brzina u EU veća pa se zbog toga stječe krivi dojam
A kako bi trebali računati?
[/quote]
puno korektnije bi bilo kada bi se pored te analize radila i analiza cijene širokopojasnog priključka
[/quote]
Ali zašto bi mene to kao krajnjeg korisnika trebalo zanimati? Interesira da dobijem što bolju uslugu za što manje para…
Kao dioničara – to je već druga pjesma… Ali niste to postavili tako….
kad se mogu prodati dionice, a da se ostvaruje pravo na dividendu?
Netko se iskipao na Optimi i zatiltao je, možda hoće ući u HT? Pametno, pametno…Antiša, što vi mislite o tome? [thumbsup]
kad se mogu prodati dionice, a da se ostvaruje pravo na dividendu?
Kad vidiš da je krenulo opako dolje, kad svi krenu rasprodavati. Samo pratiš.
Netko se iskipao na Optimi i zatiltao je, možda hoće ući u HT? Pametno, pametno…Antiša, što vi mislite o tome? [thumbsup]
Prije će biti da se istresaju na HT-u da bi ušli u INU.
Osobno mi je jako drago da ima onih koji su spremni ovu dionicu platiti po 290 kuna jer je to jako dobro za moj OMF koji se iskrcava i ovim tempom će uspjeti sve prodati ako se nastavi ovakav interes.
Kupovati dionicu kojoj je P/E12 a bolje dionice telekoma se trže na P/E 7, moram priznati da mi je malo čudno.
Ljudi ne kuže da ovu dionicu na ovoj cijeni drži samo dividenda. Kad toga više ne bude … fijuuuu
To je jedina firma koja ne može više popraviti svoju bilancu, barem ne znatnije, firma koja je dotakla svoj vrh. Mali operateri nastupaju, mali operateri nagrizaju to je neminovno i to je ok. Konkurencija je potrebna i zdrava. Sve ostale firme na burzi manje više mogu rasti, ali HT teško, čak i da u kratkom roku kompletno pređu na optiku. Žao mi je što mnogi ove moje postove doživljavaju kao negativni druk, no to samo pokazuje koliko ljudi koji su unutra ne kuže stvarnu situaciju. Nije im jasno zašto prodaja danas balansira točno sa količinom kupnje. Danas, kad bi trebalo rasti zbog dividende. A kad dividenda više ne bude aktualna …
A ljudi u HT-u se smatraju burzovnim ulagačima, iako su oni samo ljudi sa vezanom štednjom na burzi bez banke. I to vezanom štednjom koja će početi nositi gubitke. Uskoro! Nažalost!
Optima dugoročno neće opstati ,HT će uvijek biti lider i zna se tko je DT a ne tamo neka
optima ulja.