HT (Hrvatski Telekom d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska HT (Hrvatski Telekom d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 05.11.2024. u 13:37
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
HT
35,94
96.783
2,693
36,00
36,10
0,28%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Kako sada stvari stoje na lijevom i desnom stupcu, neće HT ni preko 290, a ovi sanjari o 300 i više kuna, stvarno ih ne kužim. Ne kažem da ne bih volio da se dosegne i 300 kuna, ali racio kaže da takva očekivanja očito nisu logična, niti razumna. HT je svoj vrh očito odradio prošle godine. Veliki su iz njega pobjegli prilikom zadnjeg velikog rušenja, a malcima ostaje sanjanje o 300 kuna.

The word God is for me nothing more than the expression and product of human naivete. The Bible is a collection of honorable, but still purely primitive legend which are nevertheless pretty childish.

Nažalost, većina forumaša svoje mišljenje poistovječuje sa svojim željama. Jedno je nešto željeti, a drugo je objektivno i racionalno sagledati stvari. Treće je razlikovati to dvoje.
Kako sada stvari stoje na HT-u ovo izgleda bliže istovaru, nego mahnitoj kupnji radi želje za dividendom. Dividenda očito zanima manje onih od onih koje ne zanima.
Znam da se moji postovi ne sviđaju svima onima koji su unutra i očekuju čudesa od uzleta cijene, ali samo ću napomenuti da sam i ja unutra sa oko petinom portfelja, što me ipak ne ometa i ne spriječava u objektivnom sagledavanju trenutne situracije. Vremena za nekakav rast ima još do najkasnije utorka-srijede slijedeći tjedan, a onda …
Ovaj post nije nikakav druk, već samo moje razmišljanje o situaciji na HT-u (jer sam eto stjecajem okolnosti i ja unutra unutra). Da nisam, ne bih se niti javljao na ovom forumu. [shocked]

The word God is for me nothing more than the expression and product of human naivete. The Bible is a collection of honorable, but still purely primitive legend which are nevertheless pretty childish.

ako rasprodaju mali i naivni tko onda kupuje ??

veliki i mudri

[cool]

Kako sada stvari stoje na lijevom i desnom stupcu, neće HT ni preko 290, a ovi sanjari o 300 i više kuna, stvarno ih ne kužim. Ne kažem da ne bih volio da se dosegne i 300 kuna, ali racio kaže da takva očekivanja očito nisu logična, niti razumna. HT je svoj vrh očito odradio prošle godine. Veliki su iz njega pobjegli prilikom zadnjeg velikog rušenja, a malcima ostaje sanjanje o 300 kuna.

-irony on-

Al kako ti ne kuzis….HT MORA na 300+…zasto? Pa eto zato… bio300+ pred dividendu i prosle godine i pretprosle i…..ma to jednostavno mora tako biti…velis prihodi im padaju? Ma pusti ti to, jel bio dosada uvjek na 300+ pred dividendu?-je-…e pa onda ce i sada

-irony off-

...

@ HaoREn
Dobro, jel gledaš ti naloge na kupnji i prodaji, ostvarene transakcije, trenutnu cijenu? Jel gledaš današnji datum, znaš li kad je Skupština? To ti je jedina istina. To što nešto mora i trebalo bi, pusti to. Prati situaciju na tržištu, a sanjarenje ostavi za iza 16.00 sati, do sutra u 10,00 sati, dok se opet ne osvjestiš.
Kamo sreće da smo na 300 kuna, ALI NISMO.

XceeD

A sada procitaj moju poruku ispocetka pogotovo prvi i zadnji red

HINT
-IRONIJA-

...

HT se konačno velikim postotkom očistio od onih koji kupuju prije dividende, koja je daleko najveća, i prodaju nakon skupštine…( umjesto da oroče svoje depozite u bankama jer je minimalno dvaputa veći prinos ). Konačno da se očistio i knačno da su se u igru uključili ulagači a ne "lovci na dividendu" , što je meni osobno za dionicu takvog kalibra bilo presmješno. Budemo vidjeli rezultat toga a do tada se ulagači nakrcavaju.

novcem se može kupiti zdravlje ali ne i sreća, posesivnost ali ne i ljubav

Tko zna činjenicu da je telekomunikacijska industrija pretekla najveću do sad autoindustriju ? Tak da vam s lijepo piše i u budućnosti .

Najskupljom slikom moglo se izgraditi 2000 kuća..usporedba funckionalnosti jedne "umjetničke" slike i 2000 kuća, snobizam=zlo

…( umjesto da oroče svoje depozite u bankama jer je minimalno dvaputa veći prinos )…

Ne razumijem, gdje je dva puta veći prinos?

Nemam ignoriranih, želim sve znati! :-)

@ HaoRen
Ok, skužih.

Sada više uopće nije pitanje hoće li HT rasti na krilima dividende, nego je pitanje da li ga prodati prije dividende na ovoj jadnoj cijeni na kojoj je, ili čekati dividendu, pa onda gledati rušenja na niže od 260 kuna?
A ovi dugoročni ulagači koji gledajući godinama kako im raste i pada u međuvremenu su na istom na čemu su i bili prije godina i godina. Aktivniji i odvažniji na kupnji i prodaji su u međuvremenu nešto i zaradili. Ovima prvima, nek je sa srećom. Ovi drugi si ju sami stvaraju. [shocked]

…( umjesto da oroče svoje depozite u bankama jer je minimalno dvaputa veći prinos )…

Ne razumijem, gdje je dva puta veći prinos?
[/quote]
Tokom godine HT tabori na 260-270 kn za dionicu. Kupovinom dionica po toj cijeni prinos od dividende (ovogodišnje) je 8,4-8,75% Najviša kamata što je u banci možete dobiti (ako štedite u devizama) je 4%. Naravno da u HTu za razliku od štednje u devizama imate rizik devalvacije kune ali nemate rizik inflacije (koju HT lako kompenzira višim cijenama).

Tko leti vrijedi, tko vrijedi leti, tko ne leti ne vrijedi

HT se konačno velikim postotkom očistio od onih koji kupuju prije dividende, koja je daleko najveća,

Niste nažalost u pravu, veću dividendu od HT-a daje ERNT i ULPL.
Jedino se slažem da se dionica zbog dividende ne kupuje u 2. mj prije odluke, već oni koji žele uzeti dividendu za 2011g trebaju kupovati dionicu u svibnju ove godine nakon isplate za 2010g.

New Report

Close