Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
HT | 35,94 | 92.391 | 2,571 | 35,90 | 36,20 | -0,56% |
Evo još jedne perspektivne dionice koju su "veliki" kupovali.
Ova firma je tada bila pravi "bonbončić" za velike investitore i funadamentalne znalce zbog svoje knjig. vrijednosti od preko 300 kn.
[/quote]
podsjetite nas kolega o kojoj firmi se radi
Evo još jedne perspektivne dionice koju su "veliki" kupovali.
Ova firma je tada bila pravi "bonbončić" za velike investitore i funadamentalne znalce zbog svoje knjig. vrijednosti od preko 300 kn.
[/quote]
podsjetite nas kolega o kojoj firmi se radi
[/quote]
E, zaboravio sam napisati da je dionica koju su "veliki" tada kupovali bila Đakovština.
Vjerujem da dionica HT-a neće doseći više 300 kuna barem ne u periodu prije dividende. Kolega Antiša ne propušta naglasiti da AZ ne dozvoljava da cijena ode preko 300 kuna i kipa ogromne količine. S druge strane, umirovljenički fond je digao kredit za isplatu duga umirovljenicima, a zalog su dionice HT-a. Budući da je vlada RH prenijela dionice po cijeni >280 kuna, bit će jako nezgodno ako cijena nakon dividende padne ispod 270 kuna (računam 270+22 – kamate i upravljanje >= prenesenoj cijeni). Sam umirovljenički fond nema mogućnosti braniti cijenu, ali netko je sigurno jamac.
Osobno sam prodao dionice (dio) po 313 i kupio ponovo po 300 i mislim da sam pogriješio, ali sve se odigralo u pola sata.
Da nema ove igre sa umirovljeničkim fondom već bi prodao, ovako se sve nadam još jednom trzaju i rastu cijene na cca 295 kako bi se cijena zadržala iznad 270 kuna nakon DDaya.
očito da se nerazumiješ u Tk,mirovinci su kupovali po 295 prije nekih mjesec dana, ja garantiram da će prijeć 300kn
[/quote]
Ja sam isto uvjeren da će prijeći 300,00 do 29.04.2011.
@Raikkonen
Koliko si uvjeren? Kladio bi se u to?
Neznam zasto se uopće obazirete na ove velike transakcije… To su obicne transakcije "meni treba lova, posudi mi preko burze, pa se poslje raskusuramo na drugim razinama"….Takve transakcije su se desavale na 25x,26x,27x…..31xkn i nemaju apsolutno nikakv utjecaj na cjenu dionice nit je to ikakav znak za ista…..
Takve transakcije morale bi ići inaće kao blok transakcije al regulatorna tjela "zažmire" na ove stvari ….ako ništa barem se ušminka promet na burzi taj dan….ako isljucite te velike transakcije burza bi imala puno puta tek po 3-4milje prometa
očito da se nerazumiješ u Tk,mirovinci su kupovali po 295 prije nekih mjesec dana, ja garantiram da će prijeć 300kn
[/quote]
[/quote]
slažem se, puno malih kokošara u panici je izašlo zadnjih dana iz HT-a, tako da je otvoren put preko 300 kn [wink]
[/quote]
[/quote]
Ti si prvo bio uvjeren da će do 29.04 prijeći 325 kn, pa si prije par dana napisao da očekuješ 315 kn, sada je to palo na 300 kn. [thumbsup]
Baš me zanima koji će target biti za pet dana?
Kolega Antiša ne propušta naglasiti da AZ ne dozvoljava da cijena ode preko 300 kuna i kipa ogromne količine. S druge strane, umirovljenički fond je digao kredit za isplatu duga umirovljenicima, a zalog su dionice HT-a. Budući da je vlada RH prenijela dionice po cijeni >280 kuna, bit će jako nezgodno ako cijena nakon dividende padne ispod 270 kuna (računam 270+22 – kamate i upravljanje >= prenesenoj cijeni).
Ne bi se izrazio "AZ ne dozvoljava" već "AZ procjenjuje HT ispod 300 kn s uračunatom dividendom"
Kredit umirovljeničkom fondu ima jedino smisla ako je dividned yld na cijenu za koju je umirvlj. fond trenutno procijenio da može dobiti veći od kamata na kredit.
Znači ako su umirovljenici procijenili da za svoj paket od 3,5% mogu dobiti 260 kn po dionici imaju div. yld 8,75%, a kamata na taj kredit mora biti manja da bi to sve bilo isplativo!
To je gruba računica, moglo bi se to i detaljnjije !
Činjenica je da narodom ide glas kao ovo može samo padati .
MASA poznanika rasprodaje svoje pakete…niti ih ne pitam zašto . Samo znam da prodaju .
[/quote]
[/quote]
Ti si prvo bio uvjeren da će do 29.04 prijeći 325 kn, pa si prije par dana napisao da očekuješ 315 kn, sada je to palo na 300 kn. [thumbsup]
Baš me zanima koji će target biti za pet dana?
[/quote]
Koliko ja znam malo matematike 315 kn i 325 kn je sve preko 300 kn i nisam ništa pogriješio. U srpnju 2010. godine HT-R-A je vrijedilo oko 265,00 sa stabilnim poslovanjem, prihodom za cijelu prošlu godinu oko 2 milijarde kuna + prvih 4 mjeseca poslovanja u financijskoj 2011. godini! Znači 265 + 22,76 + 12,50 = 285 ??? Malo sutra gospodine Antiša! EU nam se približava u lipnju a to je još premije oko 20 do 30 kn po dionici! Tako da je cijena HT-R-A od 320-325 fer cijena!
Činjenica je da narodom ide glas kao ovo može samo padati .
MASA poznanika rasprodaje svoje pakete…niti ih ne pitam zašto . Samo znam da prodaju .
95% posto ulagaca gubi novce , budi pohlepan kad drugi strahuju a prodaj kad svi kupuju rekao je najbogatiji stricek na svijetu .