HT (Hrvatski Telekom d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska HT (Hrvatski Telekom d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 15.11.2024. u 04:18
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
HT
37,30
57.363
1,538
37,50
37,90
2,72%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

@ozapa

Ne vidim što tu ima negativno, međutim slažem se da to nije vjerojatno – puno lakše je da to DT radi sam direktno, i zbog toga je šteta što HT kao i mnoge druge RH – više nije samostalna kompanija.

Negativna može biti percepcija javnosti da prodaja nije provedena transparentno (što je de facto istina) što dovodi do ogromnih troškova kompanije u marketingu da se taj osjećaj ispegla.

Evo primjera: HT indirektno kupi TSrbije, a VIPmobile potplati neke oporbene stranke u Srbiji i oni počnu medijski linč TSrbije ..slijede pozivi na neplaćanje, na otkazivanje pretplate, prelazak drugom operateru. Te stranke to koriste za napad na Vladu, Vlada se ograđuje, obećava da će razmotriti slučaj potom se podižu tužbe (koje nemaju šanse proći ali to je PR Vlade koja time pere ruke od svega)…. na kraju imamo to da bi DT bio vlasnik 51% TS (jer je vlasnik 51% HTa) a sam TS bi imao prihode zbog gorenavedene kampanje manje vjerojatno 5-10%, troškovi bi bili povećani zbog marketinške kampanje. Na sve to još trebamo dodati proviziju vanjskoj banci. Dakle vrlo nevjerojatan scenarij koji DTu ni malo ne bi koristio, štoviše.

Naša najveća nada leži u tome da Austria Telekom kupi TS pa da DT počne žešće igrati na području BiH što bi onda vjerojatno išlo preko HTa.

Tko leti vrijedi, tko vrijedi leti, tko ne leti ne vrijedi

Eh, ti ljudi onda stvarno nisu normalni. Kakve veze ima je li kupio HT ili DT kad je više od pola HT-a također vlasnik DT, to je više-manje isto…

HMMMM IMAM PITANJE MOZE LI SE DESIT DA NEBUDE DIVIDENDE AK KUPE NEST MISLIM NA GODINUU

HMMMM IMAM PITANJE MOZE LI SE DESIT DA NEBUDE DIVIDENDE AK KUPE NEST MISLIM NA GODINUU

Ako pitas Antisu onda se nagodinu moze desit i da uopce ne bude dobiti. [lol]

Dakle, u vrijeme krize u Japanu, kad je riječ o iznimnim situacijama i nestabilnost se vraća na tržišta, ljudi prodaju HT, sigurnu dionicu sa sigurnom dobiti i sigurnom dividendom. [angry]

"Nature is always too strong for principle" - David Hume

HT-R-A 282,51 69 10:40:13
HT-R-A 282,50 69 10:38:50
HT-R-A 282,50 69 10:38:33
HT-R-A 282,50 69 10:38:02
kak prozirno [lol]

Netko je tu napisao da možda ipak neće trebati žiro račun za isplatu dividende? Ima li što novo oko toga?

Netko je tu napisao da možda ipak neće trebati žiro račun za isplatu dividende? Ima li što novo oko toga?

otvori žirač dok je vrijeme, ali ne u ZABI ko ja, tamo te oderu…

proklet bio na božić 2010.

Sta uzimaju proviziju po prometu ili ?

Što mislite ljudi je li ovo kraj nuklearnog doba – doba jeftine energije, jer Angela najavljuje zatvaranje svig ne starijih od 1980 u GER… Slijedi li nam prelazak na dobru staru žicu koja ne troši puno struje ko mobiteli? Ah gle čuda, mi i tu zeca za trku imamo, pa žica je u svakom domu…

Sta uzimaju proviziju po prometu ili ?

Ma naplate ti otvaranje, a promet ne znam, budem već vidio

jel kupuje ko zbog dividende?

"Bog će ga kazniti koliko druka!!" Rato, 2012

New Report

Close