HT (Hrvatski Telekom d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska HT (Hrvatski Telekom d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 20.12.2024. u 05:29
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
HT
40,04
112.243
2,803
39,90
40,00
-0,25%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

kosovski PTK je po mjeri HT, to bi bio taman zalogaj .

http://www.ptkonline.com/newsite/documents/rap_en2009.pdf

Ovo je cca. 10mlrd kn, pa kakav problem uzeti malo kredita, ove milijarde koje još leže na računu, i ne isplatiti dividendu par godina i to je to. Zalogaj sasvim prihvatljivi 😀
Ali ako će DT to direktno… onda ništa. HT onda nema gdje oplemeniti svoj kapital, jedino preostaje isplaćivati dividende.

Nije problem HTu uzeti kredit ali zar mislite da bi Srbi prodali svoje telekomunikacije nama ?

Tko leti vrijedi, tko vrijedi leti, tko ne leti ne vrijedi

Ovo je cca. 10mlrd kn, pa kakav problem uzeti malo kredita, ove milijarde koje još leže na računu, i ne isplatiti dividendu par godina i to je to. Zalogaj sasvim prihvatljivi 😀
Ali ako će DT to direktno… onda ništa. HT onda nema gdje oplemeniti svoj kapital, jedino preostaje isplaćivati dividende.

Nije problem HTu uzeti kredit ali zar mislite da bi Srbi prodali svoje telekomunikacije nama ?
[/quote]
Pa ne moraju znati kome prodaju… to se unajmi firma ("investicijska banka") koja se time bavi, koja će kupovati "u svoje ime HT-u za račun", tako da oni misle da prodaju tome i tome, i zaista prodaju tome i tome, ali taj i taj ima (tajni) ugovor o prodaji HT-u nakon određenog vremena poslije kupnje po određenoj cijeni (sličnoj kao što je i taj kupio, tj. uvećenoj za naknadu investicijskoj banci za tu uslugu)

Vijesti iz svijeta by Antiša

baš malo gledam kako se trže druge telekom. kompanije u svijetu i mogu vam reću da sam šokiran. Mi svi nešto žalimo da su naše dionice podcijnjene, da je Crobex neopravdano padao dok su svjetski indexi rasli a istina je zapravo potpuno drugačija.

France Telecom
– P/E 10,98
– P/B 1,42
– P/S 0,9
– dividend yield 9.05%
http://www.reuters.com/finance/stocks/financialHighlights?symbol=FTE.PA

Telecom Italia
-P/E 6,76
div yield 5,26%

Koninklijke Nizozemska
P/E 10,36
div yield 6,47%

Vodafone Group
P/E 8,12
div yield 4,88

AT&T Inc.
P/E 8,76
div yld 6,11%

HT Hrvatski telekom
P/E 12,73 ???
div yield 8%
P/B 2,11 ???
P/S 2,78 ???

Iz navedenog se može vidjeti da se telekom. kompanije u svijetu trže u prosijeku na P/E 10 što znači da je HT trenutno precijenjen jedno 20% tj realna vrijednost dionice HT-a je trenutno cca 230 kn.
Nije ni čudo što je Dinko Novoselac ovo dva mjeseca kipao perspektivnim dioničarima.
Stranim fondovima dionica HT-a ne može nikako biti atraktivana jer oni ne čitaju ovaj forum i raznorazna navlačenja i prodavanje bajki već ulažu tamo gdje se mogu dobiti najbolji fundamenti.

P.S.
Ne preporučam čitaje ovog argumentiranog posta dioničarima HT-a koji još uvijek vjeruju da HT ide na 400 kn jer će se gadno razočarati. Kako g. Alabama kaže "ljudi lakše prebole da im uzmete novac nego iluzije" [wink]

Pa ne moraju znati kome prodaju… to se unajmi firma ("investicijska banka") koja se time bavi, koja će kupovati "u svoje ime HT-u za račun", tako da oni misle da prodaju tome i tome, i zaista prodaju tome i tome, ali taj i taj ima (tajni) ugovor o prodaji HT-u nakon određenog vremena poslije kupnje po određenoj cijeni (sličnoj kao što je i taj kupio, tj. uvećenoj za naknadu investicijskoj banci za tu uslugu)

Ma to je jasno ali se tako ne radi kad se ne mora. Čemu bi DT išao sebi raditi negativnu propagandu kada sve može sam odraditi direktno. Da se razumijemo to bi za nas bilo super ali mislim da je vjerojatnost da se to dogodi jednaka nuli.

Tko leti vrijedi, tko vrijedi leti, tko ne leti ne vrijedi

@ozapa

Ne vidim što tu ima negativno, međutim slažem se da to nije vjerojatno – puno lakše je da to DT radi sam direktno, i zbog toga je šteta što HT kao i mnoge druge RH – više nije samostalna kompanija.

@Antisa
-AZ fond je kupio natrag sve dionice što je prodao
– Sektorski prosjek P/E je 11.9 i povijesno je najniži
– Sektorski prosjek divend yielda je 3%

Dividend yield za Deutshe telekom je 6%, ali im je P/E čak 26

baš malo gledam kako se trže druge telekom. kompanije u svijetu i mogu vam reću da sam šokiran. Mi svi nešto žalimo da su naše dionice podcijnjene, da je Crobex neopravdano padao dok su svjetski indexi rasli a istina je zapravo potpuno drugačija.

France Telecom
– P/E 10,98
– P/B 1,42
– P/S 0,9
– dividend yield 9.05%

Telecom Italia
-P/E 6,76
div yield 5,26%

Koninklijke Nizozemska
P/E 10,36
div yield 6,47%

Vodafone Group
P/E 8,12
div yield 4,88

AT&T Inc.
P/E 8,76
div yld 6,11%

HT Hrvatski telekom
P/E 12,73 ???
div yield 8%
P/B 2,11 ???
P/S 2,78 ???

Iz navedenog se može vidjeti da se telekom. kompanije u svijetu trže u prosijeku na P/E 10 što znači da je HT trenutno precijenjen jedno 20% tj realna vrijednost dionice HT-a je trenutno cca 230 kn.
Nije ni čudo što je Dinko Novoselac ovo dva mjeseca kipao perspektivnim dioničarima.
Stranim fondovima dionica HT-a ne može nikako biti atraktivana jer oni ne čitaju ovaj forum i raznorazna navlačenja i prodavanje bajki već ulažu tamo gdje se mogu dobiti najbolji fundamenti.

P.S.
Ne preporučam čitaje ovog argumentiranog posta dioničarima HT-a koji još uvijek vjeruju da HT ide na 400 kn jer će se gadno razočarati. Kako g. Alabama kaže "ljudi lakše prebole da im uzmete novac nego iluzije" [wink]

Vi to radite benchmarking sa zapadnim zemljama – jeste izabrali primjer.
Poštovani kolega treba priznat sebi da živimo u Hrvatskoj, te da je konkurencija u našoj zemlji smiješna u odnosu na zapadne zemlje (pogledajmo samo promet OPTIME ako se preproda 100 dionica vrh,vrhova…..). Volio bih da dođe dan kad će benchmarking sa zapadnim zemljama imat smisla, ali to ćemo pričekat još jako dugo.

@Antisa

-AZ fond je kupio natrag sve dionice što je prodao
– Sektorski prosjek P/E je 11.9 i povijesno je najniži
– Sektorski prosjek divend yielda je 3%

Dividend yield za Deutshe telekom je 6%, ali im je P/E čak 26

Ne vidim da je AZ išta kupovao HT-a u zadnjih par mjeseci, mislim da u zadnjih godinu i pol samo kipa!
Ne možeš gledati sektorski jer recimo i Ernt spada u telekom. sektor već industry tj. samo telekom kompanije a tu je P/E 10,76

DT je čini mi se radio nekakve otpise fin. imovine što im je pokvarilo rezultat pa je iz toga razloga tako visok P/E

AZ nije ništa kupovao u zadnje vrijeme, to je bio RAIF.OMF koji na 3.mjestu u top 10, čak je i malo podebljao količinu

da, u pravu si za AZ fond, ja sam pomješao s Raiffeisen OMF…

France Telecom
– P/E 10,98
– P/B 1,42
– P/S 0,9
– dividend yield 9.05%

Telecom Italia
-P/E 6,76
div yield 5,26%

Koninklijke Nizozemska
P/E 10,36
div yield 6,47%

Vodafone Group
P/E 8,12
div yield 4,88

AT&T Inc.
P/E 8,76
div yld 6,11%

HT Hrvatski telekom
P/E 12,73 ???
div yield 8%
P/B 2,11 ???
P/S 2,78 ???

P.S.

Kolega Antiša, na ZSE postoji HT-R-A i ostale dionice! To vam je kao ona uzrečica- postoje automobili i postoji Mercedes! Uskor ćete razumjeti ovaj moj post. HT je tvornica novca! Ja vjerujem u ovu kompaniju, kao i njena uprava! Poštujem vaše mišljenje ali i uviđam da ste loš investitor!

...biti najbrži čovijek na svijetu...

New Report

Close