Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
HT | 37,94 | 56.149 | 1,480 | 37,90 | 38,30 | 0,00% |
Već danas to ide iznad 288 kn, rast će jer će bit sve više igraća koji će htjet uletit u vlakić za div. -samo je pitanje gdje je gornja granica
uložit če oni koji žele zaradit 7% na uloženo na rok od mjesec dana, a i mišljena sam da u narednim mjesecima ova dionica ima stabilnu platformu za uzlet iznad 300 kn:
-privatizacija PTK
-ulaganje u optiku(pitanje vremena kad će HAKOM dobit po ušima radi štopanja investicija)
-mogućnost isplate izvanredne dividende
da ne govorimo o tome da su vlasnici njemci, koji će dijelit otkaze šakom i kapom ako se ne ostvari zacrtan profit.
Dugoročno jako dobra dionica.
Kolega, slažem se da je dionica HT dugoročno dobra dionica i kao što rekoh oko 50 % moga portfelje su dionice HT. U svakom slučaju želio bih da se vaša predviđanja što prije ostvare i svi Vaši navodi su točni, ali u ovom trenutku je cijena koje je, koja u sebi sadrži dividendu i teško je očekivati neki jači skok. Fondovi su svoje odigrali prije objave dividende i teško je pretpostaviti da će sličan scenarij ponoviti. Možda odigraju neku igru koju za sada ne mogu prepoznati ali puno nas čeka cijenu od 300 i naviše. Kad se bude nešto više znalo o mogućoj kupnji PTK, ulaganja u optiku ili o malovjerovatnoj izvanrednoj dividendi cijene će dadako skočiti. Daklem, sadašnje dionice ću i dalje držati, eventualno nadokupiti po povoljnoj cijeni i čekati. U svakom slučaju dividenda za 2011. mi neće pobjeći, a za koju očekujem da će biti veća od ovogodišnje.
uložit če oni koji žele zaradit 7% na uloženo na rok od mjesec dana, a i mišljena sam da u narednim mjesecima ova dionica ima stabilnu platformu za uzlet iznad 300 kn:
-privatizacija PTK
-ulaganje u optiku(pitanje vremena kad će HAKOM dobit po ušima radi štopanja investicija)
-mogućnost isplate izvanredne dividende
da ne govorimo o tome da su vlasnici njemci, koji će dijelit otkaze šakom i kapom ako se ne ostvari zacrtan profit.
Kolega, slažem se da je dionica HT dugoročno dobra dionica i kao što rekoh oko 50 % moga portfelje su dionice HT. U svakom slučaju želio bih da se vaša predviđanja što prije ostvare i svi Vaši navodi su točni, ali u ovom trenutku je cijena koje je, koja u sebi sadrži dividendu i teško je očekivati neki jači skok. Fondovi su svoje odigrali prije objave dividende i teško je pretpostaviti da će sličan scenarij ponoviti. Možda odigraju neku igru koju za sada ne mogu prepoznati ali puno nas čeka cijenu od 300 i naviše. Kad se bude nešto više znalo o mogućoj kupnji PTK, ulaganja u optiku ili o malovjerovatnoj izvanrednoj dividendi cijene će dadako skočiti. Daklem, sadašnje dionice ću i dalje držati, eventualno nadokupiti po povoljnoj cijeni i čekati. U svakom slučaju dividenda za 2011. mi neće pobjeći, a za koju očekujem da će biti veća od ovogodišnje.
[/quote]
Po meni je igra već odigrana i nakon isplte dividente neće pasti više od 5-10 kuna a do tada će
se kretati na ovim razinama.
uložit če oni koji žele zaradit 7% na uloženo na rok od mjesec dana,
7% će zaraditi oni koji su dionicu kupili po cca 270 kn. Kod kupovine na ovim razinema,i pada nakon d. daya na vjerovatno 265 kn zarade neće biti, već samo povoljna kupnja po spomenutoj cijeni.
[/quote]
Ima još mjesec dana do dividende, naravno da će fondovi nastojat kupovat što jeftinije i to će radit dok bude bisera koji budu prodavali.
Ne znam zašto mislite da je u 285 kn ukalkulirana cijena divi. – pa prošle godine cijena je bila 330 kn prije zadnjeg dana za div. – istina sad je dividenda manja, ali sigurno nije toliko loša da bi bila na 285 kn.
Moguće su 2 opcije:
-fondovi drže ovu cijenu do isplate divi. i tada pad cijena ne ispod 275
-nagli porast cijena do 320 prije posljednjeg dana za div.
Ima još mjesec dana do dividende, naravno da će fondovi nastojat kupovat što jeftinije i to će radit dok bude bisera koji budu prodavali.
Ne znam zašto mislite da je u 285 kn ukalkulirana cijena divi. – pa prošle godine cijena je bila 330 kn prije zadnjeg dana za div. – istina sad je dividenda manja, ali sigurno nije toliko loša da bi bila na 285 kn.
Moguće su 2 opcije:
Kolega, i Vaše mišljenje je moguće. Protiv velikih igrača se ne možemo boriti, možemo samo uzjahati na njihove valove i zajedno s njima ubrati vrhnje. Moja pohlepa prije dividende bila je nevjerovatna. Odlučio sam prodaju na 312 i tako naštimao prodaju, a kad je cijena došla na 310, pomaknuo sam na 319 vjerujući da će ići preko 320. Rezultat znate i sami.
LP
Moguće su 2 opcije:
Da, mislim da ste u pravu.
Osobno sam skloniji vjerovat u prvu opciju, mnogo malih ce pokupit dividendu i izac van.
Pitanje je hoce li 275 drzat vodu, vjerojatno ipak ne.
Čini mi se da je glavni problem kod HaTe-a u tome što je svako ulaganje u ovu dionicu, bez obzira ulažu li veliki igrači (fondovi) ili mali ulagači, u najvećoj mjeri motivirano i usko vezano uz špekulacije o visini dividende koja bi trebala biti isplaćena neovisno o poslovnim rezultatima, kao da je HaTe izmišljen jedino u tu svrhu da isplaćuje izdašnu dividendu. Većina ulagača očekuje da će dividenda neposredno pred objavu iznositi 10-ak % dosegnute cijene jer su eto navikli da to tako bude, a ovaj put je s objavom nastupilo neugodno iznenađenje. Fondovi koji su lagano pumpali cijenu par mjeseci prije, pokazali su u nekoliko sljedećih dana pravi razlog te strategije, pa su neispunjeno očekivanje kaznili (pre)velikim rušenjem cijene u nekoliko sljedećih dana. Sve u svemu paradoks koji nema nikakve veze s ostvarenim poslovnim rezultatima firme nego isključivo s neispunjenim očekivanjima burzovnih mešetara koji međusobnim transakcijama pretakanja iz šupljeg u prazno dižu ili ruše vrijednost ciljanih dionica po volji. Pitam se što bi se tek dogodilo da nema dividende …. [sad]
Adris i Agrokor kupuju Mercator (tako bar piše) zato je narastao. Ono go..o dlkv pokušava erste dići.
HT? Držiš se sheme proteklih godina. Ove godine je malo drugačije. Mrljaviće on tu na 285 +- koja kuna još izvjesno vrijeme. Onda će ga ROMF dići u par dana. Po mojoj procijeni, krajem mjeseca.
p.s. imatelj sam dionica HT-a
G. Alabama nekoć su vam bila puna usta hvale za Dalekovod, izgleda da je tanka nit između ljubavi i mržnje. Nemojte da vam se ponovi s HT-om…
Iznad 300 kn je AZ prošle godine je prodavao poslije dividende, ove prije, tko zna što će Dinku pasti napamet!
[/quote]
G. Antiša, meni su i danas puna usta hvale za dlkv jer mi je u par navrata donio poveću zaradu. Što se ljubavi tiče, nije ona pukla za dlkv, nego za jednog člana uprave.
A šta se HT-a tiče, tu ste u pravu, Dinku može svašta pasti napamet. Ne preostaje mi ništa, nego prihvatiti njegovu igru. Ako želi HT na 200 kn. i dobar mu je, i ja ću kupovati po 200 kn……i meni će biti dobar. Ali nisam baš siguran da to želi.
HT-ovu ovo nije zanimljivo?
http://www.poslovni.hr/vijesti/propala-prodaja-telekoma-srbije-174438.aspx
Koliko sam upoznat pravo prvotkupa ima DT, ali srbi traže previše.
Telekom srbije je malo veći zalogaj za HT.
Koliko sam upoznat pravo prvotkupa ima DT, ali srbi traže previše.
Telekom srbije je malo veći zalogaj za HT.
[/quote]
Pa da Srbi traže malo manje… i bio bi zalogaj manji 😀
Uostalom, pa stalno se ovdje žale da se nema u čega uložiti, da se nema gdje širiti, zato se moraju tolike dividende dijeliti… ovdje su baš i gladni velikih zalogaja 😀 Kako AG preuzme Drogu, tako se može i ovo (ovo je zapravo relativno manji zalogaj nego tamo bio :P). Kada se stvari dobro slože, nije sve što na prvi pogled izgleda "preveliko" nužno problem – ponekad treba povući velike poteze.
Ovo je cca. 10mlrd kn, pa kakav problem uzeti malo kredita, ove milijarde koje još leže na računu, i ne isplatiti dividendu par godina i to je to. Zalogaj sasvim prihvatljivi 😀
Ali ako će DT to direktno… onda ništa. HT onda nema gdje oplemeniti svoj kapital, jedino preostaje isplaćivati dividende.