HT (Hrvatski Telekom d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska HT (Hrvatski Telekom d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 03.11.2024. u 12:31
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
HT
35,82
370.394
10,339
36,10
36,40
2,27%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Probijeno je 286 kn. Dobro je netko rekao, danas do 290 kn, idući tjedan na 300 [thumbsup]

moje poruke nisu poziv na kupnju ili prodaju dionica niti savjet za ulaganje

jeste li primjetili kada stavite nalog na bid sa više (desetaka) komada kako često netko zna doći i prodati vam jednu jedinu dionicu i tako vas (barem mene na investoru) natjerati da dižete svoju ponudu jer vam je prvom prodanom dionicom otišla i naknada banci tj. ako povučete nalog i zadovoljite se tom jednom dionicom platit ćete je 40 kn skuplje što se u većini dionice ne isplati.

Tko leti vrijedi, tko vrijedi leti, tko ne leti ne vrijedi

Znači, uzeo si uhodanu šablonu i matematički je obradio. Ove godine pojavio se faktor INE te je došlo do poremećaja "šablone" jer gdje ćeš sigurnije uložiti (ako nisi špekulant) nego u HT. Kada je bio na 280 kupio sam prvu 1000 i rekao da za HT ima vremena (špekulirao sam na drugim dionicama) U međuvremenu HT je stalno rastao…..prošao 300 i ja kupim 2000 kom po 310. (izračunaj prosjek) Izađe FI 14.2. objave dividendu i dionica počme roniti. U panici polupam po bidu i izađem sa gubitkom. OŠIŠALI ME
Jučer se pisalo svašta, da će to ići na 240 itd. Ja sam ponovo kupio 3000 komada, baš da vidim da li će me 2. puta ošišati (a znam da MF-ovi neće prodati sa gubitkom) i do 30.4. ne samo da ću vratiti gubitak, nego se nadam da ću i zaraditi. Ako me 2. ošišaju, ostavljam se burze.
Inače HT se kupuje u 6-7 mj. kada je najjeftiniji i čeka se 4. mjesec za prodaju (tako se da zaraditi 40.tak kuna po dionici. Dividendu nikada ne čekam. Da vidim da li sam se sada zahebo.

Ja ht i jesam skupljao od dna do 27x,xx , pa je došla ina za koju sam pogrešno mislio da može samo brže i snažnije pogurnuti ht , sve se zazelenilo, pa sam dokupio na 30x,xx i pokvario si prosjek. Nisam ništa prodavao, jučer ponovno dokupio… I naravno da očekujem rast i izlaz s dobitkom. Samo kažem kako je gotovo sigurno da velike euforije i napumpavanja cijene neposredno prije dividende nece biti. Ja očekujem polagan i stabilan rast, stabilizaciju na cijenama koje nose 7-8% dividendnog prinosa, i nakon dividende slabiji i zdraviji pad nego je to bio slučaj proteklih godina.

A ako sam u krivu, vrlo rado cu prodat svoje dionice na 33x,xx 😀

jeste li primjetili kada stavite nalog na bid sa više (desetaka) komada kako često netko zna doći i prodati vam jednu jedinu dionicu i tako vas (barem mene na investoru) natjerati da dižete svoju ponudu jer vam je prvom prodanom dionicom otišla i naknada banci tj. ako povučete nalog i zadovoljite se tom jednom dionicom platit ćete je 40 kn skuplje što se u većini dionice ne isplati.

Ti bokca !Gdje god se okreneš,sami lopovi.

zašto uopće koristiš taj investor? nadji nekog borker s min.provizijom od 10 kn sa takim nalozima.

Savje

Ti bokca !Gdje god se okreneš,sami lopovi.
[/quote]
Savjet kolega-AGRAM BROKERI

hhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

Sutra, gore dan, dolje dan? Ima netko neku ideju?

Gledam povijest, padali smo 6 od zadnjih 7 dana, nakon jednog up dana, da li je to samo mali predah u down trendu ili početak nekoliko dana rasta?

Koliko pitanja bez dobrog odgovora

"Nature is always too strong for principle" - David Hume

Količina na kupnji bi mogla biti otprilike kao i danas.

* Važeći podaci za uredovni dan 23.02.2011 .

1. DEUTSCHE TELEKOM AG 41.763.153 51,00 Osnovni račun BONN, NJEMAČKA
2. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D. 5.732.197 7,00 Skrb. račun SPLIT, HRVATSKA
3. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./RAIFFEISEN OBVEZNI MIROVINSKI FOND 3.464.940 4,23 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
4. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./UMIROVLJENIČKI FOND 2.859.148 3,49 Skrb. račun SPLIT, HRVATSKA
5. PBZ D.D. 1.767.971 2,16 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
6. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./PBZ CROATIA OSIGURANJE OBVEZNI MIROVINSKI FOND 1.188.298 1,45 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
7. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./ERSTE PLAVI OBVEZNI MIROVINSKI FOND 858.356 1,05 Skrb. račun SPLIT, HRVATSKA
8. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./AZ OBVEZNI MIROVINSKI FOND 600.269 0,73 Skrb. račun SPLIT, HRVATSKA
9. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 462.045 0,56 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
10. PBZ D.D. 426.720 0,52 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
Ukupno: 72,20

Treći dan uzastopce, bez promjena.

* Važeći podaci za uredovni dan 23.02.2011 .

1. DEUTSCHE TELEKOM AG 41.763.153 51,00 Osnovni račun BONN, NJEMAČKA
2. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D. 5.732.197 7,00 Skrb. račun SPLIT, HRVATSKA
3. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./RAIFFEISEN OBVEZNI MIROVINSKI FOND 3.464.940 4,23 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
4. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./UMIROVLJENIČKI FOND 2.859.148 3,49 Skrb. račun SPLIT, HRVATSKA
5. PBZ D.D. 1.767.971 2,16 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
6. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./PBZ CROATIA OSIGURANJE OBVEZNI MIROVINSKI FOND 1.188.298 1,45 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
7. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./ERSTE PLAVI OBVEZNI MIROVINSKI FOND 858.356 1,05 Skrb. račun SPLIT, HRVATSKA
8. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./AZ OBVEZNI MIROVINSKI FOND 600.269 0,73 Skrb. račun SPLIT, HRVATSKA
9. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 462.045 0,56 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
10. PBZ D.D. 426.720 0,52 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
Ukupno: 72,20

Treći dan uzastopce, bez promjena.

da nisu strani igrači u igri??

Vrijeme je strancima idealno da uđu..

baš gledam i sve mi se čini da je ovo realna cijena ht-a, firma zaradi 22kn po dionici, ako se kupi po ovoj cijeni je povrat novca za nekih 12 godina, recimo i da nastavi opasniji pad prihoda pa da je povrat 15 godina…ako se štedi u banci po 5% povrat je 20 godina, a kamate su još niže u banci, mislim da je to realnost….

jedino što bi trebalo na ovu cijenu dodati 130kn koliko ht ima u kešu he he…

New Report

Close