HT (Hrvatski Telekom d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska HT (Hrvatski Telekom d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 04.11.2024. u 20:48
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
HT
36,07
176.037
4,881
36,00
36,40
-0,28%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Rijetko kada sam vidio ovoliko naloga po 69 i 63 u ovako malo vremena.Ovdje će se kretati cijena
dok ove ne pokupe i tek onda može gore a što se tiče mene kolega može i od sredine trećeg
jer se ne bavim dnevnim trejdom.Kupim i čekam pa kud ode.

hhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

živnuo Ht nešto [wink]

"ne vrijedi se raspravljati sa budalom, jer te spusti na svoj nivo, i onda te pobjedi na iskustvo" Mreich

Nadam se da će ova cijena održat do 15.03 – tad mi lova sijeda pa da dokupim još

Da bi se krenulo gore treba se odgurnuti od dna.
Dakle, i dalje pad do 278-280kn pa tek onda zaokret prema 300kn.
[thumbsup]

Otprilike je ovak ispalo. 278,50 je bilo dno.
Ovdje se nalazi izuzetno jaka potpora koja je danas izdržala: linija uzlaznog trenda (više puta potvrđena), fibo i EMA 50 tjedni.
Ako to sve pukne, u što čisto sumnjam, onda treba prodat i čekati novo dno pa ponovo ući.
[thumbsup]
[/quote]
ko kaže da je 278,50 dno i kako češ pogoditi "novo" dno?
[/quote]

TA kolega.
A pogađanje novog dna ćemo ovaj put odgoditi do D-Daya jer ono ovisi koliko ćemo do tada otići gore.

[thumbsup]

TOGETHER WE CAN DEFEAT CAPITALISM

Ernt u minus Ht u plus [tongue]

"ne vrijedi se raspravljati sa budalom, jer te spusti na svoj nivo, i onda te pobjedi na iskustvo" Mreich

tako i treba, HT je bez veze pao ispod 300 kn, a ERNT je napucan sa 1400 na 1650 kn, dakle više nego što je dividenda!
ajde onaj pad HT-a sa 315 na 300 je razumljiv zbog manje dividende od očekivane, ali ispod toga je čista manipulacija jer fondovi ispod 300 uopće ne prodaju. da ne govorim koja je logika nekoga tko sada prodaje na 280 – 23 kn= 257 kn!
prodati HT po 257 kn?!? koja inteligencija! [bye]

moji postovi nisu savjet za kupnju ili prodaju dionica nego moje osobno mišljenje

faust55 ero je sa 1460 napucan (reklo bi se točno u lipu) [rolleyes]

Ovo na ERNT se vidjelo iz aviona a ovo je ništa kako će pasti pa rezultati poslovanja ht su daleko bolji.
Čitali ste vjerovatno danas šta kaže Merkl a ne da još netko pokuša ugroziti HT nekim zakulisnim
igrama kojih je kod nazas zasad bilo.

hhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

Netko je ovdje rekao da će ht na 190 pa ga ja čekam [lol]

I Godota su čekali……..
[/quote]

[thumbsup] [thumbsup] [thumbsup]

Sve što pišem moje je osobno mišljenje i ne predstavlja nagovor na kupnju ili prodaju!!

tako i treba, HT je bez veze pao ispod 300 kn, a ERNT je napucan sa 1400 na 1650 kn, dakle više nego što je dividenda!
ajde onaj pad HT-a sa 315 na 300 je razumljiv zbog manje dividende od očekivane, ali ispod toga je čista manipulacija jer fondovi ispod 300 uopće ne prodaju. da ne govorim koja je logika nekoga tko sada prodaje na 280 – 23 kn= 257 kn!

Nije mi jasna logika. Tko prodaje sada prodaje po 280, a ne 257. Eventualno propusta mogućnost da zaradi 303 , ako ocekuje da ce cijena ostati na ovim razinama nakon dividende, ili propusta evntualni rast do d daya , ali nikako ne prodaje po 257, prodaje po 28x,xx .

Ocito je da se ove godine prekrcaj na ht-u dogodio ranije nego ocekivano. Za neke ispodprosjecna dividenda (iako za mene još uvijek jako dobra) je bila samo okidač za pad cijene, ali sada gledajući teško da bi i sa većom dividendom ht od razine 31x,xx brzo i snažno rastao kao proteklih godina.
Nikad mi nije bilo jasno koja je bila logika kupaca ht-a na razinama neposredno prije d daya kada su svijesno kupovali siguran pad dionice od preko 20% u kratko vrijeme.

Svi ovdje pričaju kako će rasti do d daya, kako ce prodat dionice prije dividende i uzet sigurnih xy% … A nitko nikada nije na ovoj temi rekao kako je kupnja ht-a neposredno prije dividende dobra kupnja i kako jedva čeka travanj da se nakrca… Nažalost da bi se nešto dobro prodalo mora postojati i dobar kupac, a kupac na visokim razinama proteklih godina očito nije bio zadovoljan svojim poslom i ove je sezone izmijenio taktiku.

Netko je ovdje rekao da će ht na 190 pa ga ja čekam [lol]

Netko je rekao i 110. Ali zanimljivo, ne znam da li je to vaše iskustvo također, ljudi uvijek podcjenjuju dionice koje nemaju i hvale one koje drže. Pitam se da li uvijek iz njih progovara objektivnost ili samo osobni interes [lol]
[/quote]

To su buregđije koji su uvjereni da se drukanjem na dole može zaraditi odnosno spustiti cijenu dionice [yawn] [yawn]

Sve što pišem moje je osobno mišljenje i ne predstavlja nagovor na kupnju ili prodaju!!

Nije mi jasna logika. Tko prodaje sada prodaje po 280, a ne 257. Eventualno propusta mogućnost da zaradi 303 , ako ocekuje da ce cijena ostati na ovim razinama nakon dividende, ili propusta evntualni rast do d daya , ali nikako ne prodaje po 257, prodaje po 28x,xx .

Ocito je da se ove godine prekrcaj na ht-u dogodio ranije nego ocekivano. Za neke ispodprosjecna dividenda (iako za mene još uvijek jako dobra) je bila samo okidač za pad cijene, ali sada gledajući teško da bi i sa većom dividendom ht od razine 31x,xx brzo i snažno rastao kao proteklih godina.
Nikad mi nije bilo jasno koja je bila logika kupaca ht-a na razinama neposredno prije d daya kada su svijesno kupovali siguran pad dionice od preko 20% u kratko vrijeme.

Svi ovdje pričaju kako će rasti do d daya, kako ce prodat dionice prije dividende i uzet sigurnih xy% … A nitko nikada nije na ovoj temi rekao kako je kupnja ht-a neposredno prije dividende dobra kupnja i kako jedva čeka travanj da se nakrca… Nažalost da bi se nešto dobro prodalo mora postojati i dobar kupac, a kupac na visokim razinama proteklih godina očito nije bio zadovoljan svojim poslom i ove je sezone izmijenio taktiku.
[/quote]
Znači, uzeo si uhodanu šablonu i matematički je obradio. Ove godine pojavio se faktor INE te je došlo do poremećaja "šablone" jer gdje ćeš sigurnije uložiti (ako nisi špekulant) nego u HT. Kada je bio na 280 kupio sam prvu 1000 i rekao da za HT ima vremena (špekulirao sam na drugim dionicama) U međuvremenu HT je stalno rastao…..prošao 300 i ja kupim 2000 kom po 310. (izračunaj prosjek) Izađe FI 14.2. objave dividendu i dionica počme roniti. U panici polupam po bidu i izađem sa gubitkom. OŠIŠALI ME
Jučer se pisalo svašta, da će to ići na 240 itd. Ja sam ponovo kupio 3000 komada, baš da vidim da li će me 2. puta ošišati (a znam da MF-ovi neće prodati sa gubitkom) i do 30.4. ne samo da ću vratiti gubitak, nego se nadam da ću i zaraditi. Ako me 2. ošišaju, ostavljam se burze.
Inače HT se kupuje u 6-7 mj. kada je najjeftiniji i čeka se 4. mjesec za prodaju (tako se da zaraditi 40.tak kuna po dionici. Dividendu nikada ne čekam. Da vidim da li sam se sada zahebo.

Ljudi lakše prebole ako im oduzmete novac nego iluzije.

New Report

Close