Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
HT | 36,07 | 176.037 | 4,881 | 36,00 | 36,40 | -0,28% |
mišljenja ste dakle da ovo nije dno?
Ovakvim igrama mogu ga stuči i na 100 kuna, ali samo da Eu postane izvjesna, prestat će te igre!!!
a zašto to tebe muči? ja sam se danas žestoko krcao na 280-283 i sasvim sam siguran u svoju odluku. ako ti svoje poteze baziraš na igricama fondova, nećeš daleko dogurati [bye]
[/quote]
Ma ne mući me , ja samo komentiram. Ja sam svoje rekao, od dividende kupim još, jer dividendu smatram poklonom i da ju i izgubim nije mi toliki bed iako sam sa HT sve u svemu u dobiti. Još HT nije imao pravi ATH, tako da se cijenom ne opterećujem. Više me boli sveopći lopovluk, pa i ovaj na burzi, jer ipak ljudi gube novce zbog manipulatora!
Najniža cijena HT u 2010. bila je cca 256 kn. Ako tom iznosu dodamo dividendu dobivamo iznos od oko 279 kn. Dakle, i oni koji su je prošle godine kupili na njenom minimumu (a takvih je jako malo) kod daljnjeg pada cijena će gubiti. Mislim da je danas dotaknuto dno. Hoće li rasti i kojim intezitetom teško je predvidjeti. Ipak, svi fondovi u svom portfelju imaju visok postotak HT i neće dopustiti daljnji pad, a mislim da ih neće zadovoljiti ni sadašnja cijena. Stoga, preporučujem ulaz na ovim razinama. Ušao sam na 280 i 283 i mislim da nisam loše postupio, dapače, sutra ću nadokupiti još stotinjak dionica.
ne bi iznosio neke tvrdnje o dnu, no ova matematika mi ne štima.. prije bih rekao da bi se od tih 256 trebala oduzeti prošlogodišnja dividenda, ili u najmanju ruku razlika između prošlogodišnje i ovogodišnje tojest 12 kuna, na što dobijamo dno od 244 kune..
[/quote]
glupost, HT je na zadnji dan pred dividendu bio na nekih 320 kn, a nakon dividende pao je na 280-290 kn, kakvih 244 kn?!? pa odbijaj onda sve dividende do sada pa ćeš doći na 190 kn…smiješno
[/quote]
Slažem se kolega lidl. Iz posta kolege super 24 vidljivo je da uopće ne razmisli prije nego što nešto napiše i moja je pretpostavka da mu i matematika u školi nije išla baš najbolje. Da netko može imati takvu logiku i da misli da je to to, onda se treba bojati jer najopasniji su oni ljudi koji misle da nešto znaju….
Da bi se krenulo gore treba se odgurnuti od dna.
Dakle, i dalje pad do 278-280kn pa tek onda zaokret prema 300kn.
[thumbsup]
Otprilike je ovak ispalo. 278,50 je bilo dno.
Ovdje se nalazi izuzetno jaka potpora koja je danas izdržala: linija uzlaznog trenda (više puta potvrđena), fibo i EMA 50 tjedni.
Ako to sve pukne, u što čisto sumnjam, onda treba prodat i čekati novo dno pa ponovo ući.
[thumbsup]
[/quote]
Dno će vam biti tek poslije dividenda day-a, a to bi moglo biti negdje oko 240-250 kuna, max! Dobit manja 10%, ok to su mnogi očekivali, ali ovako malu dividendu nisu i pad je potpuno normalan! Nije ovdje riječ samo o našim investitorima, strani nisu zadovoljni, a vidimo da u ERNT imamo puno veći dividendni prinos, pa naši manji tamo prebacuju novce. Budite ovdje strpljivi ako mislite kupovati, ništa više!
[/quote]
Brzo svi prodajte ovu tvornicu novca a kupite šikaru i makiju u Kaštelima što iz godine u godinu generira gubitke sa kojima će nastaviti i u budućnosti ako te budućnosti uopće bude.
Dno će vam biti tek poslije dividenda day-a, a to bi moglo biti negdje oko 240-250 kuna, max! Dobit manja 10%, ok to su mnogi očekivali, ali ovako malu dividendu nisu i pad je potpuno normalan! Nije ovdje riječ samo o našim investitorima, strani nisu zadovoljni, a vidimo da u ERNT imamo puno veći dividendni prinos, pa naši manji tamo prebacuju novce. Budite ovdje strpljivi ako mislite kupovati, ništa više!
Prošle godine su svi ali baš svi bili iznenađeni visinom dividende, i to ugodno, onako visoku dividendu nitko nije očekivao. I onda su kao ove godine ti isti neugodno iznenađeni ovogdišnjom dividendom jer su je očekivali u razini prošle godine iako su znali da će dobit biti manja?! pa tko je tu lud?!
Prošle godine su svi ali baš svi bili iznenađeni visinom dividende, i to ugodno, onako visoku dividendu nitko nije očekivao. I onda su kao ove godine ti isti neugodno iznenađeni ovogdišnjom dividendom jer su je očekivali u razini prošle godine iako su znali da će dobit biti manja?! pa tko je tu lud?!
[/quote]
Nitko tu nije kud.
Sve su to isključivo makinacije naših vrlih voditelja fondova.
Uvijek postupe obrnuto od očekivanja tržišta.
Treba se samo znati uklopiti u njihov moždani sklop, ili još bolje, postići da je jedan od njih slučajno tvoj šogor. [cool] [lol]
Dakle, evo malo vremena za jedan graf.
Mislim da bi linija trenda, tjedna EMA 50 i fibofan trebali biti dovoljni da danas završimo u plusu.
[thumbsup]
taj prekrasan bounce :).
Znali smo da će doći, tko je jučer kupio danas slavi
KOji promet u par minuta, danas idemo gore!
taj prekrasan bounce :).
Znali smo da će doći, tko je jučer kupio danas slavi
Hahah ajmo spajdi, croata i ostali ide li to na 211.