Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
HT | 35,88 | 43.096 | 1,201 | 35,90 | 36,00 | -0,28% |
Najniža cijena HT u 2010. bila je cca 256 kn. Ako tom iznosu dodamo dividendu dobivamo iznos od oko 279 kn. Dakle, i oni koji su je prošle godine kupili na njenom minimumu (a takvih je jako malo) kod daljnjeg pada cijena će gubiti. Mislim da je danas dotaknuto dno. Hoće li rasti i kojim intezitetom teško je predvidjeti. Ipak, svi fondovi u svom portfelju imaju visok postotak HT i neće dopustiti daljnji pad, a mislim da ih neće zadovoljiti ni sadašnja cijena. Stoga, preporučujem ulaz na ovim razinama. Ušao sam na 280 i 283 i mislim da nisam loše postupio, dapače, sutra ću nadokupiti još stotinjak dionica.
ne bi iznosio neke tvrdnje o dnu, no ova matematika mi ne štima.. prije bih rekao da bi se od tih 256 trebala oduzeti prošlogodišnja dividenda, ili u najmanju ruku razlika između prošlogodišnje i ovogodišnje tojest 12 kuna, na što dobijamo dno od 244 kune..
* Važeći podaci za uredovni dan 22.02.2011 .
1. DEUTSCHE TELEKOM AG 41.763.153 51,00 Osnovni račun BONN, NJEMAČKA
2. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D. 5.732.197 7,00 Skrb. račun SPLIT, HRVATSKA
3. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./RAIFFEISEN OBVEZNI MIROVINSKI FOND 3.464.940 4,23 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
4. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./UMIROVLJENIČKI FOND 2.859.148 3,49 Skrb. račun SPLIT, HRVATSKA
5. PBZ D.D. 1.767.971 2,16 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
6. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./PBZ CROATIA OSIGURANJE OBVEZNI MIROVINSKI FOND 1.188.298 1,45 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
7. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./ERSTE PLAVI OBVEZNI MIROVINSKI FOND 858.356 1,05 Skrb. račun SPLIT, HRVATSKA
8. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./AZ OBVEZNI MIROVINSKI FOND 600.269 0,73 Skrb. račun SPLIT, HRVATSKA
9. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 462.045 0,56 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
10. PBZ D.D. 426.720 0,52 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
Ukupno: 72,20
Nema promjena i dalje. [huh]
ovo je fakat čudno, ovako velik promet a nema promjena u top 10.
ima netko kakav komentar??
[/quote]
Fond 1 proda npr 50000 komada kroz dan fondu 2 u sitnim paketima sa spuštanjem cijene, i onda u drugom dijelu dana fond 2 proda fondu 1 50000 komada u sitnim paketima uz spuštanje cijene. Rezultat : Stanje u SKDD isto kao i na početku dana, promet veliki a cijena kako oni hoće. Uz put poljuljaju male investitore i otmu im njihova mala bogatstva!
Ovakvim igrama mogu ga stuči i na 100 kuna, ali samo da Eu postane izvjesna, prestat će te igre!!!
Trebalo bi kupiti knjigu dioničara dva dana za redom ako je moguće i to provjeriti!!!
koja firma ima trenutnu veću dobit o HT-a??? Nijedna!!
dioničari nemojte padati na na gubitaške nagovore pojedinih fondova..zato su mirovine iz drugog stupa 70,00 kn ..Neznaju ulagati..lapinjaju kada treba djelovati..ruše ono što vrijedi ,dižu ono čega se riješavaju ..cirkusiraju sa našom lovom iz drugog stupa..
opet vam ponavljam
ako već prodajete dignite naloge barem na trenutno nedostojanstvenu cijenu od 310,00 kn..
inu nisu kupovali na vrijeme..sad svoju nedalekovidnost žele naplatiiti na ovoj dionici..
Svi smo svjedoci cipelarenja ove dionice 6 dan..
Da bi se krenulo gore treba se odgurnuti od dna.
Dakle, i dalje pad do 278-280kn pa tek onda zaokret prema 300kn.
[thumbsup]
Otprilike je ovak ispalo. 278,50 je bilo dno.
Ovdje se nalazi izuzetno jaka potpora koja je danas izdržala: linija uzlaznog trenda (više puta potvrđena), fibo i EMA 50 tjedni.
Ako to sve pukne, u što čisto sumnjam, onda treba prodat i čekati novo dno pa ponovo ući.
[thumbsup]
[thumbsup]
Ovdje se nalazi izuzetno jaka potpora koja je danas izdržala: linija uzlaznog trenda (više puta potvrđena), fibo i EMA 50 tjedni.
Ako to sve pukne, u što čisto sumnjam, onda treba prodat i čekati novo dno pa ponovo ući.
[thumbsup]
[/quote]
ko kaže da je 278,50 dno i kako češ pogoditi "novo" dno?
[thumbsup]
[thumbsup]
[/quote]
Dno će vam biti tek poslije dividenda day-a, a to bi moglo biti negdje oko 240-250 kuna, max! Dobit manja 10%, ok to su mnogi očekivali, ali ovako malu dividendu nisu i pad je potpuno normalan! Nije ovdje riječ samo o našim investitorima, strani nisu zadovoljni, a vidimo da u ERNT imamo puno veći dividendni prinos, pa naši manji tamo prebacuju novce. Budite ovdje strpljivi ako mislite kupovati, ništa više!
Svaka čast onome kog je dividenda neugodno iznenadila.
Nakon prva dva kvartala EPS je bio ispod 20.
Dakle, dividenda je ispala iznad očekivanja zahvaljujući zadnja 2 kvartala koji su bili pozitivni.
E, sad, ak je neko očekivao zahvaćanje u zadržanu dobit u trenutku kad je sve izvjesnija akvizicija PTK (Thaci – novi/stari mandatar vlade, njemački igrač na ovim prostorima) onda je pravio račun bez krčmara.
A računica vam inače ne valja 🙂
Najniža cijena HT u 2010. bila je cca 256 kn. Ako tom iznosu dodamo dividendu dobivamo iznos od oko 279 kn. Dakle, i oni koji su je prošle godine kupili na njenom minimumu (a takvih je jako malo) kod daljnjeg pada cijena će gubiti. Mislim da je danas dotaknuto dno. Hoće li rasti i kojim intezitetom teško je predvidjeti. Ipak, svi fondovi u svom portfelju imaju visok postotak HT i neće dopustiti daljnji pad, a mislim da ih neće zadovoljiti ni sadašnja cijena. Stoga, preporučujem ulaz na ovim razinama. Ušao sam na 280 i 283 i mislim da nisam loše postupio, dapače, sutra ću nadokupiti još stotinjak dionica.
ne bi iznosio neke tvrdnje o dnu, no ova matematika mi ne štima.. prije bih rekao da bi se od tih 256 trebala oduzeti prošlogodišnja dividenda, ili u najmanju ruku razlika između prošlogodišnje i ovogodišnje tojest 12 kuna, na što dobijamo dno od 244 kune..
[/quote]
glupost, HT je na zadnji dan pred dividendu bio na nekih 320 kn, a nakon dividende pao je na 280-290 kn, kakvih 244 kn?!? pa odbijaj onda sve dividende do sada pa ćeš doći na 190 kn…smiješno
Ovakvim igrama mogu ga stuči i na 100 kuna, ali samo da Eu postane izvjesna, prestat će te igre!!!
a zašto to tebe muči? ja sam se danas žestoko krcao na 280-283 i sasvim sam siguran u svoju odluku. ako ti svoje poteze baziraš na igricama fondova, nećeš daleko dogurati [bye]
avatar analiza HT-a predviđa škrgut zubi [bye]
Ovo mi je čudno. Inače, uvijek budu vidljive promjene, vrlo lako moguće da neki OIF(dionički) prodaje a mali kupuju, moje mišljenje. OMF niti kupuju niti prodaju.
Zašto ja još uvijek držim HT?
Jedina dionica sa kojom sam u plusu u ove zadnje 4 godine, najbolja dionica portfelja, ostvario kapitalnu dobit i dividendni prinos.
Zašto držim pakete(obiteljske) od IPO-a?
Naime, plaćam im max tv i max adsl uz telefon fiksni oko 400kn mjesečno.
Plaćam im 5 mobitela oko 700 kn mjesečno.
Kroz dividendu mi pokriju dio troškova koje im plaćam.
Karikiram naravno. [lol]
[/quote]
Dok je takovih nema krize za HT, pet mobitela ,halo ???
Ovo mi je čudno. Inače, uvijek budu vidljive promjene, vrlo lako moguće da neki OIF(dionički) prodaje a mali kupuju, moje mišljenje. OMF niti kupuju niti prodaju.
Zašto ja još uvijek držim HT?
Jedina dionica sa kojom sam u plusu u ove zadnje 4 godine, najbolja dionica portfelja, ostvario kapitalnu dobit i dividendni prinos.
Zašto držim pakete(obiteljske) od IPO-a?
Naime, plaćam im max tv i max adsl uz telefon fiksni oko 400kn mjesečno.
Plaćam im 5 mobitela oko 700 kn mjesečno.
Kroz dividendu mi pokriju dio troškova koje im plaćam.
Karikiram naravno. [lol]
[/quote]
Dok je takovih nema krize za HT, pet mobitela ,halo ???
[/quote]
Uh, pa jesam li rekao da držim(o) obiteljske pakete HT-a, pa svaki član ima mobitel.
Nije bitno, samo sam htio reći da ht od mene ima preko 1000kn mjesečno na razini kućanstva,
lani smo dobili oko 11000kn dividende a potrošili ht-u na gore navedeno oko 13000kn. [undecid]