Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
HT | 35,94 | 92.391 | 2,571 | 35,90 | 36,10 | -0,56% |
ma ne brinite se, bitno je da vam ne treba keš, a ako ga imate viška još bolje, neće biti puno ovakvih prilika….http://schooloflife.webs.com/
da, samo loš mu je engleski ali dobro!
Nažalost, za imatelje dionica, ili na sreću za eventualne kupce, ovo nije kraj pada HT. HT po mojen razmišljanju ide ispod 240 kn.
Eh ja bih volio da je sto kuna, a onda bi digao kredit u banci maximalno koliko mi daju, i eto srećice za veselje. U slijedećih 6 god otplatio taj dug, te živio dugo i sretno (al tu bajku ne bu gledal).
Na ocoj dionici definitivno
NAJNEISKUSNIJI ULAGAČI!!! Pa 80% postova da se nasmješiš [bye]
Rezime:
Šta vas briga što se dešava s cijenom ako znate zašto ste uložili, samo ovdje rijetko tko zna …
ovdje se još priča o PAKETIMA DIONICA..jesu išle HP expresom ili????
Gledajmo to ovako : netko je u gadnoj krizi, te mora doći do keša ne pitajući pošto. Taj prodaje bilo što, u ovom slučaju dionice hateja koje su jedino ono što ima, a nešto vrijedi. Budući da ih ima u povećoj količini, cijena im pada momentalno. Nadam se da ja neću doći nikad u ovakvu situaciju.Kad je netko u krizi, daj šta daš (na srećicu onog koji kupuje). No ne bu to dugo trajalo…:)
Najniža cijena HT u 2010. bila je cca 256 kn. Ako tom iznosu dodamo dividendu dobivamo iznos od oko 279 kn. Dakle, i oni koji su je prošle godine kupili na njenom minimumu (a takvih je jako malo) kod daljnjeg pada cijena će gubiti. Mislim da je danas dotaknuto dno. Hoće li rasti i kojim intezitetom teško je predvidjeti. Ipak, svi fondovi u svom portfelju imaju visok postotak HT i neće dopustiti daljnji pad, a mislim da ih neće zadovoljiti ni sadašnja cijena. Stoga, preporučujem ulaz na ovim razinama. Ušao sam na 280 i 283 i mislim da nisam loše postupio, dapače, sutra ću nadokupiti još stotinjak dionica.
Najniža cijena HT u 2010. bila je cca 256 kn. Ako tom iznosu dodamo dividendu dobivamo iznos od oko 279 kn. Dakle, i oni koji su je prošle godine kupili na njenom minimumu (a takvih je jako malo) kod daljnjeg pada cijena će gubiti. Mislim da je danas dotaknuto dno. Hoće li rasti i kojim intezitetom teško je predvidjeti. Ipak, svi fondovi u svom portfelju imaju visok postotak HT i neće dopustiti daljnji pad, a mislim da ih neće zadovoljiti ni sadašnja cijena. Stoga, preporučujem ulaz na ovim razinama. Ušao sam na 280 i 283 i mislim da nisam loše postupio, dapače, sutra ću nadokupiti još stotinjak dionica.
Razuman post, slažem se. Ali objasnite mi ovo: INA trguje na burzi po 1.700, MOL da ponudu od 2.800(!) a cijena onda ode na 3650. Kako, kako, kako? Što je to tržište mislilo onda na 1.700? Jesu svi bili slijepi, zašto nisi kupovali? Jel INA preko noći poduplala produktivnost, vrijednost, štogod? Nema nikakve logike ovdje.
Zato je i teško razgovarati o HT-u ovako hladno i logično jer netko nešto mulja na veliko. Jedino se tješim da će realnost doći na naplatu i cijena doći na svoje realno mjesto.
za mene gledajuci nije bit koliki je minimum ja sam extra zadovoljan sa ovom cijenom koja je sada, sa svakom nizom kunom osmijeh mi se sve vise i vise sire za kojih desetak kuna nize smijat cu se oko glave i usi ce mi otpast, bit je u tome da cekam da mi prode orocenje da uletim tako da razumijete moje zelje, bez obzira sto imam nekoliko stotina komada opet sam sretan, mislim da cu ove godine produziti ljetovanje na moru zahvaljujuci ili fondovima ili plasljivcima u svakom slucaju hvala
Imam nekih 6000 kn ustedevine, sto mislite jel bi se isplatilo sad kupit ht za 280 kn?
Novci mi trenutno netrebaju.
ja bih jos cekao za svaki slucaj do 270 kn zna do kad ce mirovinci prodavati, ako ode i gore kupis po 290 nije neka razlika…jedino ako naglo krene da ne pobjegne
* Važeći podaci za uredovni dan 22.02.2011 .
1. DEUTSCHE TELEKOM AG 41.763.153 51,00 Osnovni račun BONN, NJEMAČKA
2. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D. 5.732.197 7,00 Skrb. račun SPLIT, HRVATSKA
3. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./RAIFFEISEN OBVEZNI MIROVINSKI FOND 3.464.940 4,23 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
4. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./UMIROVLJENIČKI FOND 2.859.148 3,49 Skrb. račun SPLIT, HRVATSKA
5. PBZ D.D. 1.767.971 2,16 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
6. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./PBZ CROATIA OSIGURANJE OBVEZNI MIROVINSKI FOND 1.188.298 1,45 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
7. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./ERSTE PLAVI OBVEZNI MIROVINSKI FOND 858.356 1,05 Skrb. račun SPLIT, HRVATSKA
8. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./AZ OBVEZNI MIROVINSKI FOND 600.269 0,73 Skrb. račun SPLIT, HRVATSKA
9. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 462.045 0,56 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
10. PBZ D.D. 426.720 0,52 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
Ukupno: 72,20
Nema promjena i dalje. [huh]
* Važeći podaci za uredovni dan 22.02.2011 .
1. DEUTSCHE TELEKOM AG 41.763.153 51,00 Osnovni račun BONN, NJEMAČKA
2. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D. 5.732.197 7,00 Skrb. račun SPLIT, HRVATSKA
3. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./RAIFFEISEN OBVEZNI MIROVINSKI FOND 3.464.940 4,23 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
4. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./UMIROVLJENIČKI FOND 2.859.148 3,49 Skrb. račun SPLIT, HRVATSKA
5. PBZ D.D. 1.767.971 2,16 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
6. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./PBZ CROATIA OSIGURANJE OBVEZNI MIROVINSKI FOND 1.188.298 1,45 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
7. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./ERSTE PLAVI OBVEZNI MIROVINSKI FOND 858.356 1,05 Skrb. račun SPLIT, HRVATSKA
8. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./AZ OBVEZNI MIROVINSKI FOND 600.269 0,73 Skrb. račun SPLIT, HRVATSKA
9. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 462.045 0,56 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
10. PBZ D.D. 426.720 0,52 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
Ukupno: 72,20
ovo je fakat čudno, ovako velik promet a nema promjena u top 10.
ima netko kakav komentar??
*
Ovo mi je čudno. Inače, uvijek budu vidljive promjene, vrlo lako moguće da neki OIF(dionički) prodaje a mali kupuju, moje mišljenje. OMF niti kupuju niti prodaju.
Zašto ja još uvijek držim HT?
Jedina dionica sa kojom sam u plusu u ove zadnje 4 godine, najbolja dionica portfelja, ostvario kapitalnu dobit i dividendni prinos.
Zašto držim pakete(obiteljske) od IPO-a?
Naime, plaćam im max tv i max adsl uz telefon fiksni oko 400kn mjesečno.
Plaćam im 5 mobitela oko 700 kn mjesečno.
Kroz dividendu mi pokriju dio troškova koje im plaćam.
Karikiram naravno. [lol]