Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
HT | 38,49 | 82.517 | 2,144 | 38,50 | 38,80 | 0,00% |
Zašto je danas dionica perspektivnog HT-a koji dijeli dividendu pala, a dionica njihovog konkurenta "čuda s miljardu kuna dugova" rasla?
Ima li netko pametan da mi objasni?
Pa to ti je barem jednostavno. Previše ih je koji hoće prodati, ili barem jedan veliki prodaje, AZ ili još neki drugi. To ti je dovoljno za pad. Ako on hoće svaki dan unovčiti 50.000 komada, može li cijena nekamo drugamo nego dole?
[/quote]
Uvijek ima neki perioda kada je nešto bolje od drugoga samo iam nešto što se ne spominje a to je risk management, o kojem Antiša mudro šuti i ne zbori.
Ajmo stoga malo stati na loptu i odrediti neki datum (period) kada ćemo promatrati HT. Ja još uvijek mislim da je priča jasna i dobra po imatelje HT-R-A.
P.S.
Ako se AZ iskrcava … pitanje kuda ide taj cash, kojeg napominjem ima dosta?
Ako nije (a nije!) već sve u INA-u gdje je? Podsjećam da fondovi ne mogu samo tako ulagati već imaju sužen spread dionica.
Pametnima dosta
😉
Zašto je danas dionica perspektivnog HT-a koji dijeli dividendu pala, a dionica njihovog konkurenta "čuda s miljardu kuna dugova" rasla?
Dionica je danas pala, da bi oni koji su iole pametni jeftino nadokupili, netom prije dividende, i ja sam taj, a i još ću, kad mi sjedne dividenda. Za sada više nemam lovače, sve sam ispuco, Al zato će dividenda biti bogata, uz to pitanje : zna li netko za dionicu na zse koja daje izdašniju dividendu?
[/quote]
Kolega šumar_hr, do danas do 10:30 ste imali sjajnu priliku da se omastite na ERNT-R-A. Da ste tu priliku iskoristili, tada biste zasigurno znali što je bogata dividenda. Ali Vi ste sudeći po Vašim komentarima odveć vezani za HT-R-A da biste spazili neke bolje prilike na ZSE. [cool]
Pa to ti je barem jednostavno. Previše ih je koji hoće prodati, ili barem jedan veliki prodaje, AZ ili još neki drugi. To ti je dovoljno za pad. Ako on hoće svaki dan unovčiti 50.000 komada, može li cijena nekamo drugamo nego dole?
[/quote]
a otkud podatak da se AZ iskrcava….iskrcavao se debelo iznad 300 kuna.
u utorak ako se dobro sječam nije prodao ni jednu jedinu dionicu…danas ćemo tek imati podatak za srijedu.
Dionica je danas pala, da bi oni koji su iole pametni jeftino nadokupili, netom prije dividende, i ja sam taj, a i još ću, kad mi sjedne dividenda. Za sada više nemam lovače, sve sam ispuco, Al zato će dividenda biti bogata, uz to pitanje : zna li netko za dionicu na zse koja daje izdašniju dividendu?
[/quote]
g. Šumar i na to pitanje imam odgovor, ERNT daje 190 kn dividende tj. 12% dividendalnog prinosa na ovu cijenu i puno je perspektivnija firma od HT-a!
[/quote]
Uvijek ima neki perioda kada je nešto bolje od drugoga samo iam nešto što se ne spominje a to je risk management, o kojem Antiša mudro šuti i ne zbori.
Ajmo stoga malo stati na loptu i odrediti neki datum (period) kada ćemo promatrati HT. Ja još uvijek mislim da je priča jasna i dobra po imatelje HT-R-A.
P.S.
Ako se AZ iskrcava … pitanje kuda ide taj cash, kojeg napominjem ima dosta?
Ako nije (a nije!) već sve u INA-u gdje je? Podsjećam da fondovi ne mogu samo tako ulagati već imaju sužen spread dionica.
Pametnima dosta
😉
[/quote]
jao gospodine funky, vrlo zanimljiva analiza. Nažalost ima nekih riječi koje ne razumijem.. risk menžement, cash, spread i neki kineski znak ;-). Dajte vi lijepo jasno recite.. treba li sad kupit HT il prodat, po vašem mišljenju..
No dobro, Antiša, što radiš na forumu ovako neperspektivne firme poput hateja? Nemaš pametnijeg posla?
[/quote]
g. Šumar i na to pitanje imam odgovor, ERNT daje 190 kn dividende tj. 12% dividendalnog prinosa na ovu cijenu i puno je perspektivnija firma od HT-a!
[/quote]
[/quote]
[/quote]
Ericsson ima trenutno više problema nego HT. Ovo mi nije drago, ali ih Huawai tuče cijenom i tehnologijom. A u Evropu se probija i kineski ZTE.
Znate li zašto su otpisali silne milijune u Kazahstanu. Zato što nisu uspjeli prodati opremu već su sami investirali na revenue share principu sa operatorom pa su se preračunali.
[/quote]
[/quote]
koja bezvezna teorija. pa na Ernt se dešava ista stvar kao i na Ht-u nakon objave dividende. Masovno uvaljivanje malim dioničarima i čekanje da cijena pomalo počne padati. S tom lovom od prodaje kupovat će Ht pred dividendu a onda će s HT dividendom kupovati Ernt pred dividendu. ma bit će kako bude, pa svako ovdje može teoretizirati do besvjesti ali je činjenica da NITKO ne zna šta će i kako bit. Zato se ostavite holivudskih scenarija i trkeljanja.
[/quote]
[/quote]
koja bezvezna teorija. pa na Ernt se dešava ista stvar kao i na Ht-u nakon objave dividende. Masovno uvaljivanje malim dioničarima i čekanje da cijena pomalo počne padati. S tom lovom od prodaje kupovat će Ht pred dividendu a onda će s HT dividendom kupovati Ernt pred dividendu. ma bit će kako bude, pa svako ovdje može teoretizirati do besvjesti ali je činjenica da NITKO ne zna šta će i kako bit. Zato se ostavite holivudskih scenarija i trkeljanja.
[/quote]
Majstore!
Falio mi je ovaj drugi tobogan na ERNT u mojoj priči da zatvorim krug. Nakon tvog posta … sada je i to jasno … svaka čast!
Kratko i jezgrovito!
Respect brother, respect!
Ericsson ima trenutno više problema nego HT. Ovo mi nije drago, ali ih Huawai tuče cijenom i tehnologijom. A u Evropu se probija i kineski ZTE.
Znate li zašto su otpisali silne milijune u Kazahstanu. Zato što nisu uspjeli prodati opremu već su sami investirali na revenue share principu sa operatorom pa su se preračunali.
Nisi pazio na satu… Banka koja je garantirala za isplatu je riknula, a oprema je isporučena operateru i u funkciji je. U pitanju je vodeća banka koja prolazi restrukturiranje. Nitko nije rekao, ali moguće je da se taj dug ipak naplati.
link:
http://www.poslovni.hr/vijesti/ericsson-nt-umanjenje-vrijednosti-potrazivanja-vezano-za-kazahstanski-ugovor-150549.aspx
Ili recimo prodali su japancima pamet za bazne stanice, pored Huawei-a ispred nosa.
Opet link:
http://www.poslovni.hr/vijesti/entovo-rjesenje-za-japan-162927.aspx
itd….
Srijeda, 16.02. trgovano 76.210 dionica:
* Važeći podaci za uredovni dan 21.02.2011 .
1. DEUTSCHE TELEKOM AG 41.763.153 51,00 Osnovni račun BONN, NJEMAČKA
2. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D. 5.732.197 7,00 Skrb. račun SPLIT, HRVATSKA
3. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./RAIFFEISEN OBVEZNI MIROVINSKI FOND 3.464.940 4,23 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
4. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./UMIROVLJENIČKI FOND 2.859.148 3,49 Skrb. račun SPLIT, HRVATSKA
5. PBZ D.D. 1.767.971 2,16 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
6. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./PBZ CROATIA OSIGURANJE OBVEZNI MIROVINSKI FOND 1.188.298 1,45 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
7. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./ERSTE PLAVI OBVEZNI MIROVINSKI FOND 858.356 1,05 Skrb. račun SPLIT, HRVATSKA
8. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./AZ OBVEZNI MIROVINSKI FOND 600.269 0,73 Skrb. račun SPLIT, HRVATSKA
9. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 464.045 0,57 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
10. PBZ D.D. 426.720 0,52 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
Ukupno: 72,20
Promjena nema. Ili je SKDD postao neprofesionalan ili je fondovska zahebancija.