Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
HT | 38,22 | 54.457 | 1,425 | 38,20 | 38,50 | 1,05% |
HT koji ostvari 1, 8 MILIJARDI kuna dobiti cijena mu padne -6%, a s druge strane npr. teški gubitaš PTKM jučer nakon objave "samo" -136 milijuna kuna gubitaka, poraste +3% !?!?!?
Cijenu ne određuju rezultati nego očekivanja. Meni je jasno zašto cijena pala i ja bi prodao da sam imamo povlaštenu informaciju kao neki. Opet je sustav zakazao. Ako na HT-u nema poštene trgovine onda ne znam gdje je ima.
a jeste se raspisali…
a lijepo sam vam govorio da će najbolje vrijeme za kupovinu biti nakon izvješća…znalo se da rezultati neće biti na razini prošlogodišnjih, a samim time i da dividenda neće biti tako izdašna…reakcija na TK je očekivana, možda ne u tim razmjerima da ode ispod 300, al odbilo se od 292 i završilo na 297 uz veliki promet…sad kad se izvješće prožvakalo i kad se dobra većina iskrcala, slijedi oporavak, a čim ćemo se više približavati 5. mjesecu kad je GS, dionica će rasti…
cijena dividende nije uračunata…dakle, očekujte rast do nekih 320 kn kroz mjesec-dva…
nakon ex divdend daya, dionica će opet pasti ispod 300 kn…stvarno ne treba biti stručnjak da bi se to predvidjelo…pogotovo na HT-u…
Pogledajte unatrag i vidjet ćete da se priča ponavlja…jedina je razlika što je izvješće malo slabije i shodno tome manja je dividenda…
Imajte na umu da bi uskoro mogla i nekakva korekcija…već smo malo predugo u uzlaznoj putanji…HT će vam u tom trenutku biti jako zahvalna dionica za posjedovati, kad će cijeli market padati, ovo će laganini rasti…
Dionice nekih operatera su danas otvorile u plusu, a nekih u minusu, tržište je konačno počelo razlikovati uspješne od neuspješnih firmi!
Malo mi je žao g. Poštara i Ivana7 što su izgubili naovce ovdje i ostali zarobljeni u ovoj dionici ali to vam je tako…
ispod 300 kn na prodaji su vrlo male količine, jasan znak da je besmislena panika od jučer završila [thumbsup]
Dionice nekih operatera su danas otvorile u plusu, a nekih u minusu, tržište je konačno počelo razlikovati uspješne od neuspješnih firmi!
Play of the day.
Tržište je konačno prepoznalo uspješnu Optimu i neuspješni HT
[tongue]
Ma nema panike, mogao je Ht dati i zadržanu dobit pa bi dividenda bila 30 kuna , ali bolje neka kupe PTK pa će tamo razvijati optiku kad već u Hrvatskoj ne mogu !!
HT koji ostvari 1, 8 MILIJARDI kuna dobiti cijena mu padne -6%, a s druge strane npr. teški gubitaš PTKM jučer nakon objave "samo" -136 milijuna kuna gubitaka, poraste +3% !?!?!?
Cijenu ne određuju rezultati nego očekivanja. Meni je jasno zašto cijena pala i ja bi prodao da sam imamo povlaštenu informaciju kao neki. Opet je sustav zakazao. Ako na HT-u nema poštene trgovine onda ne znam gdje je ima.
[/quote]
ako se zna da postoji nogometna mafija… onda…
HT-će u sljedećih nekoliko godina imati drastičan pad dobiti i to je neminovno, pogotovo ako konačno javna poduzeća i državne firme uzmu puno jeftinije operatere na tržištu. Do sad su morali biti povezani preko Ht-a, jer je tako politika naredila. Najskuplje je najbolje – šatro
Auuuuf sto ovo leti dole…Sva sreca da sam jucer izletio van s po 303 i to taman par minuta prije onog pada na 292…Ovdje ce se puno krvi proliti, ali ko uleti nazad u dobrom trenu, dobro ce zaraditi
Tobogan je poceo, dokle vidjet cemo
BTW
Vi koji kritizirate AZ fond, jel vam sada jasno zasto vam je trpao dionice po 304,99 i 308,99 prosli tjedan? I en nije kupovao INAu jer AZ nije kupio niti jednu dionicu INAe vec duze vrjeme kupuje samo onaj PBZ skrbnicki..Nazalost ni ja nisam vjerovao u ovakv pad HTa pa nisam prodao po 310 kak sam planirao al eto sve su to zari burze