Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
HT | 37,63 | 11.439 | 304 | 37,60 | 38,00 | 0,53% |
bit će u ponedjeljak po 306 kn…
tek poslije slijedi stampedo prema gore…ima vremena…
ne znam jel si samo burzovno neuk ili je to poznati hrvatski jal…kako god – sramotno! [bye]
[/quote]
moja procijena je ista – maximum 7-10 dana prije D day
[/quote]
To je sve bio scenarij prošle godine kada su fondoi navukli neke i prodali im po više love nego je bila dividenda. Pa ne očekujete da bi i ove godine bio isti scenarij?
Mora biti nešto druagčije i bolja igra ako se želi šišati ovce.
🙂
P.S.
Ako mi netko pokaže drugačiju logika za prošlogodošnji scenario kapa dolje.
[/quote]
moja procijena je ista – maximum 7-10 dana prije D day
[/quote]
To je sve bio scenarij prošle godine kada su fondoi navukli neke i prodali im po više love nego je bila dividenda. Pa ne očekujete da bi i ove godine bio isti scenarij?
Mora biti nešto druagčije i bolja igra ako se želi šišati ovce.
🙂
P.S.
Ako mi netko pokaže drugačiju logika za prošlogodošnji scenario kapa dolje.
[/quote]
Objava dobivenog tendera Kosovskog PTK-a [shocked]
Moje viđenje situacije:
Lani je na ZSE vladala teška, sumorna i dugotrajna depresija, pomanjkanje likvidnosti i veliki strah od rizika, a HT je, uz solidnu dividendu od 34 kn, dosegao maksimum oko 330 kn.
Ove godine na ZSE vlada oprezni optimizam, uz dotok velike količine svježe likvidnosti povezane s INA-R-A i uz umjerenu sklonost prema riziku, a HT će, uz solidnu dividendu od .. kn, doseći maksimum oko … kn .
Poštovani kolega, gdje ste pročitali da je ht dobio tender kosovskog PTK?
Prva vijest. I bilo bi dobro da je istinita, a nadam se da je.
Ja mislim da je 50 sigurnih, isto tako sam siguran da je ovo zadnja neoporeziva [angry]
[/quote]
a šta ako ove godine ne izglasaju dividendu?malo je čudno ovakvo iskrcavanje fondova,morate priznati.zašto se odriču čiste zarade od cca 10%?
znam da mi slijede jedinice,ali razmislite malo o tome,čudna neka igra…
Poštovani kolega, gdje ste pročitali da je ht dobio tender kosovskog PTK?
Prva vijest. I bilo bi dobro da je istinita, a nadam se da je.
Ne kažem da je dobio samo ukazujem na činjenicu i odgovaram kolegi Funky-ju zašto bi Ht mogao do kraja godine doseći vrijednost dionice od 400 kuna [lol]
svi daju neke procjene pa eto i ja.. HT će doseći vrh unutar sljedećih 2 tjedna a ovi koji budu čekali D day će se načekati i do nakon dividende..
naravno, ovo nije savjet, nego onako.. prijateljska oklada 🙂
koliki bi moo biti vrh? ne znam 🙂 bilo gdje između 320 i 350.. no i “čuda” se događaju, kako vidimo na primjeru INA-e
ne znam jel si samo burzovno neuk ili je to poznati hrvatski jal…kako god – sramotno! [bye]
[/quote]
ne vidim zašto bi bio jal ili zašto bi bio neuk ili zašto bi bilo sramotno ako se moje viđenje kretanja cijene dionice ne poklapa s vašim urnebesnim procjenama kako HT u narednih nekoliko tjedana ide na 350+ kn i kako će dividenda biti 50 kn…itd itd…dajte se spustite malo na zemlju…
U ponedjeljak je izvješće koje će zasigurno biti lošije od očekivanog i ne na razini prijašnjih izvješća….i meni je više za očekivati da će cijena biti niža od današnje zaključne…
A kao što je netko primjetio, malo je čudno ovo iskrcavanje fondova…i da bi se samo tako odrekli "sigurne" zarade…a svi vi ovdje znate da će se na ht-u najbolje dati zaraditi, svi ste veliki znalci…
A ja vam kažem da uvijek očekujte neočekivano…zašto bi cijena dionice gore u ponedjeljak i narednim tjednima? zato što svi to očekujete?
pazite da ne bude neugodnih iznenađenja…
i da još jednom ne bi bilo zabune, posjedujem dionice HT-a…al nisam nimalo euforičan zbog toga kao neki ovdje…