Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
HT | 35,82 | 370.394 | 10,339 | 36,10 | 36,40 | 2,27% |
Evo da se i ja malo uključim… gledajući, čitajući, analizirajući ovu golemu pompu što se stvorila oko ipoa t-ht-a, moje mišljenje je sljedeće;neki spominju nekakove moguće padove-pa molim vas kolege?!naši fondovi su puni love,a nekolicina njih zakonski mora ulagati u dionice prve kotacije, pa oni jedva čekaju jednu takovu kvalitetnu dionicu, po nekakovoj realnoj i poštenoj cijeni, fond menagerima pun je kufer više ulaganja u precijenjene dionice iz određenih kotacija, tržišta(moraju,jer nemaju kamo)- ulagati će oni dalje samo prvo HT, to je za njih zlatna koka. Na našoj burzi nema i dalje velikih prometa, a svi prodaju! Fondovi već nekoliko mjeseci čuvaju lovu u čarapama, brane samo one dionice koje su od presudnog značaja, i to na daleko nižim razinama od ath dionice(i do 30%). Neki će kazati da je to posljedica naglog rasta(-tipa;ispuhuje se prenapuhani balon), varirajućih cijena dionica na svjetskim burzama, zasigurno i to stoji, kod nas su određene cijene dionica zaista van zdrave logike,razlog tome je da se nema u šta pametnije uložit. Ali glavni razlog više mjesečnih crvenila na burzi, i slabih prometa je upravo i jedino ipo T-HTa .
I zato ako imate viška love, ili ste spremni preuzeti “veći rizik” kredit upišite dionice t-ht-a, zaraditi ćemo, izbori su blizu, ali i bez izbora općenito glede ove dionice situacija je jako povoljna. Budimo zadovoljnji i sa 20% zarade, ali ako ona bude kroz neko vrijeme i 300% nemojte biti iznenađeni[smiley11]
Evo stanja da imamo
1. DEUTSCHE TELEKOM AG 41.763.153 51,00 Osnovni račun
2. RH,VLADA,SREDIŠNJI DRŽAVNI URED ZA UPRAV.DRŽ.IMOV 34.393.185 42,00 Osnovni račun
3. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./FOND HRVATSKIH BRANITELJA IZ DOMOVINSKOG RATA I ČLANOVA NJIHOVIH OBITELJI 5.732.197 7,00 Skrb. račun
Ukupno: 100,00
gigog: ” Upravo sam jučer(subota 15.09) bio u FINI i pitao u vezi obaveznih dokumenata i JMBGa. Ukoliko predajete za sebe dozvoljena je i vozačka. Kod punomoći kao nije..?!? Čudno jer ipak to je službeni dokument izdan od strane MUPa RH. Ali radi “dobre” informiranosti i “točnih” informacija na šalterima nosim domovnicu[smiley2][smiley2] ” Domovnica ti ne vrijedi, samo osobna ili vozačka, ali s MBG-om
domovnica kao dokument o jmbg vrijedi,osobno nazvao erste i to su mi procitali
Zahvaljujem na brzim odgovorima.
I još nešto.
Dakle, moguće je plaćati e bankingom, ok.
Da li je to moguće to napraviti i za druge osobe, unutar obitelji, rođake, davatelje punomoći itd….
Znači sa svog e-bank računa platiti za, npr. ženu i obrunuto….?
Ili podnositelj zahtjeva za kupnju dionica mora sa svog bankovnog računa uplatiti novac?
Roditelj/skrbnik koji Obvezujuću ponudu podnosi za ponuditelja koji je malodoban, odnosno kojem je postavljen skrbnik, treba donijeti na uvid izvornike sljedećih dokumenata:
jel to znači da će i dijete dobiti svoj broj investitora i pin preko SDA ???
jel može odgovor
Zahvaljujem na brzim odgovorima. I još nešto. Dakle, moguće je plaćati e bankingom, ok. Da li je to moguće to napraviti i za druge osobe, unutar obitelji, rođake, davatelje punomoći itd…. Znači sa svog e-bank računa platiti za, npr. ženu i obrunuto….? Ili podnositelj zahtjeva za kupnju dionica mora sa svog bankovnog računa uplatiti novac?
E, da!
Na ovo ti nisam siguran u odgovor. Logično bi mi bilo da im je sve jedno od kuda sjedne lova na njihov račun za uplatu, ali je možda važno da se vidi ime onoga tko uplaćuje.
To bi trebalo provjeriti u banci!
rogi:
”
Zahvaljujem na brzim odgovorima. I još nešto. Dakle, moguće je plaćati e bankingom, ok. Da li je to moguće to napraviti i za druge osobe, unutar obitelji, rođake, davatelje punomoći itd…. Znači sa svog e-bank računa platiti za, npr. ženu i obrunuto….? Ili podnositelj zahtjeva za kupnju dionica mora sa svog bankovnog računa uplatiti novac?
”
E, da!
Na ovo ti nisam siguran u odgovor. Logično bi mi bilo da im je sve jedno od kuda sjedne lova na njihov račun za uplatu, ali je možda važno da se vidi ime onoga tko uplaćuje.
To bi trebalo provjeriti u banci!
Ja sam inu uplatio za zenu sa svog e-bankinga. Racunu uplatitelja se ne gleda u zube [smiley2]. Bitan je poziv na broj samo, po tome se spaja uplata.
Iscurila informacija u vezi rezanja paketa! Neće ga biti!
Tko prvi upiše taj će dobiti sve a dok više nebude ostali
neće dobiti ništa!
Još jednom moj naklon na ovim brzim odgovorima.
Ovo sam pitao jer nisam bio siguran u to i koliko bih se sigurno osjećao sa povećom količinom cash-r-a u vreći. [smiley9]
Thanks! [smiley2]
Iscurila informacija u vezi rezanja paketa! Neće ga biti! Tko prvi upiše taj će dobiti sve a dok više nebude ostali neće dobiti ništa!
To bi za stranku na vlasti značio trenutni gubitak vlasti.
Ne vjerujem u ovakav scenarij.