Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
HT | 38,86 | 84.325 | 2,170 | 38,90 | 39,00 | 0,52% |
Posjedujem još 3 paketa HT-a od IPO-a, sada već priko 3 godine se drži uz redovne dividende i bonus 6 komada po paketu HT-a(63+6).
Ovi OMF su gori od mene, ja bar imam neke pozicije dugoročnog karaktera a među njima je i HT.
Mirovinci špekuliraju, kupuju skupo a prodaju jeftino.
Dobro, na HT-u su uspili zaraditi za razliku od drugih bisernih ulaganja ali mogli bi nešto i dugoročno držati bez obzira na cijenu dionice.
< 14.01.2011
7. Erste Plavi OMF 873.626 1,07%
8. AZ OMF 823.222 1,01%
Danas na dan 3.2.2011. promjene:
7. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./ERSTE PLAVI OBVEZNI MIROVINSKI FOND 858.356 1,05 Skrb. račun SPLIT, HRVATSKA
8. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./AZ OBVEZNI MIROVINSKI FOND 682.080 0,83 Skrb. račun SPLIT, HRVATSKA
Kad "vlast" kaže "Kupi", nemaš ti kao fond manager što pitat. Ako nećeš ubrzo letiš bez obzira na rezultate. A jednom će već ta vlada vratiti uslugu.
Nažalost je tako-do kada ne znam ali nadam se ne još dugo!
"vodeći pružatelj telekomunikacijskih usluga u Hrvatskoj, najavljuje da će se 4.veljače 2011. održati sjednica Uprave na kojoj će se raspravljati o godišnjim financijskim izvješćima, a potom, 14. veljače sjednica Nadzornog odbora na kojoj će se također održati rasprava o godišnjim financijskim izvješćima. "
Da za medije 14., ali ista će tema biti i danas s upravom, a kako je moguće telefonski pratiti konf. može se i danas saznati ono što će reći 14., kao i na internetu :
"Po objavi rezultata prezentaciju rezultata poslovanja za godinu koja je završila 31. prosinca 2010. možete preuzeti s internetske stranice T-HT-a."
Ali ni to neće ništa utjecati na cijenu, samo dividenda.
ovdje imamo 3 odlična momenta za dionicu HT-a:
1. INA praktički nestaje s burze, pa HT ostaje najveći blue chip interesantan velikim domaćim i stranim ulagačima, idealno mjesto za pretvaranje keša u dionice i ubiranje stimulativne dividende (veća nego kamata u bankama)
2. J.P:Morgan i Nomura žele kupiti 10% HT-a, a to ne samo da će smanjiti free float, nego će privući i druge velike ulagače koji će također ubaciti u portfelje određenu količinu HT-a
3. pred nama je isplata dividende, a očekivanja su od 20-30 kn
Sve ovo moglo bi HT lansirati na nove razine od oko 340-350 kn, s kojih će onda kretati u proboj prema 400 kn
Podsjetimo se
Nakon INE slijedi HT—
Nomura želi HT, a već je skupo platila agresiju na strana tržišta
Podsjetimo, mediji su danas izvijestili kako se investicijske banke JP Morgan i Nomura žele za prodaju stranim ulagačima dočepati manjinskog udjela u Hrvatskom telekomu, a s ponudom za otkup već su pristupili Fondu hrvatskih branitelja i Umirovljeničkom fondu koji zajedno drže 10,5 posto HT-a.
ovdje imamo 3 odlična momenta za dionicu HT-a:
1. INA praktički nestaje s burze, pa HT ostaje najveći blue chip interesantan velikim domaćim i stranim ulagačima, idealno mjesto za pretvaranje keša u dionice i ubiranje stimulativne dividende (veća nego kamata u bankama)
2. J.P:Morgan i Nomura žele kupiti 10% HT-a, a to ne samo da će smanjiti free float, nego će privući i druge velike ulagače koji će također ubaciti u portfelje određenu količinu HT-a
3. pred nama je isplata dividende, a očekivanja su od 20-30 kn
Sve ovo moglo bi HT lansirati na nove razine od oko 340-350 kn, s kojih će onda kretati u proboj prema 400 kn
Sve odlicno napisano samo ovaj proboj prema 400 ti nije trebao 🙂
lp
Dali se zna kada je D-dan?
Ovo je stvarno smirujuća dionica(ne moraš stalno visit na kompu).Osim 14.2 i objave dividende,više me interesira datum (drugi dan D) do kada moraš imat dionicu da bi ostvario pravo na istu.Neda mi se sad kopat po kompu ali vjerovatno će biti kao i prošle godine.Naime,iskustvo iz prošle godine nam govori da je bilo najbolje iskočit 3-4 dana prije,nego čekat dividendu i ostat cjelo vreme u dionici,međutim okolnosti se mjenjaju (JP Morgan),tako da nas očekuje zanimljivo proljeće.U svakom slučaju nemrete fulat,samo morete manje ili više zaraditi.Pozdrav sima dobronamjernima!
Ušao u dionice početkom 2008., prije kraha, dobrano se opekao, izgubio lovu. Prije par dana ušao sam u HT na 304, pratio sam neko vrijeme dionicu, bih – ne bih, odlučio da je dobra prilika na toj razini, vidjet ćemo što će biti. Svatko naravno druka svoj interes, nitko ne zna budućnost.
Vama je ovdi na hateju najbolje ništa ne pisat……….nemojte ništa pisati………samo kupujte… [yawn]
tako je jer kad više nebude ine u ponudi bit će trganja za jednu od najsigurnijih utočišta na ovoj burzi