Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
HT | 37,87 | 33.137 | 875 | 38,00 | 38,20 | 0,53% |
ovdje se ništa konkretno ne događa već danima… [undecid]
kad krenu pitanja o dividendama… Londonu…pa grafovi razvučeni do 350,00 kn…
to bi treba biti neki signal… [lol]
ovo gori sam napisa 27.01.
evo lagano se kreće s pitanjima i grafovima, fali još trgovanje u Londonu…
ali cijena lagano prema doli…šta se događa… di bi tribala bit otpor…
ovdje se ništa konkretno ne događa već danima… [undecid]
kad krenu pitanja o dividendama… Londonu…pa grafovi razvučeni do 350,00 kn…
to bi treba biti neki signal… [lol]
nis se ne brini. do petka ce kao svi biti nezainteresirani za ht. a onda ponedeljak i cjeli sljedeci tjedan ce se polako budit pa ko sto ulovi .
ovo gori sam napisa 27.01.
evo lagano se kreće s pitanjima i grafovima, fali još trgovanje u Londonu…
ali cijena lagano prema doli…šta se događa… di bi tribala bit otpor…
[/quote]
Plan poslovanja HT-a za 2011. godinu prezentiran Radničkom vijeću
U Zagrebu je 25. siječnja 2011. godine održana 31. sjednica Radničkog vijeća HT – Hrvatskog telekoma d.d. na kojoj su članovima Radničkog vijeća prezentirane glavne smjernice poslovanja T-HT Grupe za ovu godinu. T-HT je završio poslovnu godinu 2010. kao vodeći operater u Hrvatskoj, te u 2011. planira zadržati takvu poziciju, uz povećanje prednosti ispred prvih konkurenata. Obzirom na gospodarsku situaciju radnicima je visoko postavljena letvica u borbi za planirane poslovne rezultate Hrvatskog Telekoma .
Poslodavac je najavio da će nakon 14.veljače tj. nakon službene objave poslovnih rezultata za 2010. godinu održati skupove radnika kako bi se radnicima prezentirali rezultati poslovanja za 2010. godinu, te smjernice poslovanja za 2011. godinu. Radnici će imati mogućnost direktno pitati članove Uprave i dobiti odgovore na sva pitanja koja ih zanimaju.
Nisu mi jasni ovi što prodaju pred dividendu a tako i sami porast, osim ak idu na druge dionice koje su prepotcjenjene
znači 14 veljače znati će se iznos dividende- još malo – 8 trgovinskih dana, do tada bio dionica mogla na 310, a poslje objave postepeno do 330-340
Pravo pitanje je koliko je buduca dividenda uracunata u sadašnju cijenu dionice.. Npr. ako prije objave izvjesca cijena bude 310,00kn te npr. dividenda bude 35 kn. Sumnjam da cemo porasti za 30-32kn, vec za nesto manji iznos…
Nadam se da griješim, međutim mislim da rast nije upitan, jedino je pitanje koliki ce biti. I da bude 70-80% iznosa dividende, ja zadovoljan…
znači 14 veljače znati će se iznos dividende- još malo – 8 trgovinskih dana, do tada bio dionica mogla na 310, a poslje objave postepeno do 330-340
Već sada bi u dionicu trebala biti uračunata očekivana dividenda, a nakon objave cijena dionice bi se trebala korigirati za razliku. Bar to tako funkcionira na efikasnim tržištima!
zbog ine i opce entropije trzista moguce je da je trenutna cijena samo bazalna cijena koja ce tek narasti za svoj iznos dividende ili više (340kn) a također je moguce (po meni jako tesko) da u slucaju niske i jadne dividende ovo bude vrh cijene (cca310-305kn)
jedno je sigurno: onaj zavrsni dio rasta/pada oko dividende NECE biti uobicajen
danas još dokupio dio koji cu prodavati na 315kn, ostalo ceka dividendu :)))
Već sada bi u dionicu trebala biti uračunata očekivana dividenda, a nakon objave cijena dionice bi se trebala korigirati za razliku. Bar to tako funkcionira na efikasnim tržištima!
[/quote]
kako je uračunata kad se ništa ne zna?! ja npr. nemam HT,ali ću ga kupiti kad objave info o dividendi, a do tada trejdam s drugim dionicama