Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
HT | 35,94 | 101.247 | 2,817 | 36,00 | 36,10 | 0,00% |
Upravo sam jučer(subota 15.09) bio u FINI i pitao u vezi obaveznih dokumenata i JMBGa. Ukoliko predajete za sebe dozvoljena je i vozačka. Kod punomoći kao nije..?!?
Čudno jer ipak to je službeni dokument izdan od strane MUPa RH.
Ali radi “dobre” informiranosti i “točnih” informacija na šalterima nosim domovnicu[smiley2][smiley2]
molio bih ukupni broj dionica t com, neto dobit za prvih 6 mjeseci, ukupni kapital, koliki je uopće book t com, ima li netko te podatke, hvala
http://www.poslovni.hr/53749.aspx Eto link pa proučavajte.
srkiboy: ”
Kardum, Knjaz, PBZ sponzorstva, reportaže, nacionalne radio stanice,
novine, jedino još fale billboardi i citylighti…Nadalje… ”
Pocela je i negativna kampanja(vecernjak i dnevnik HTV), bez brige, sto
vise strase ljude, ja sretniji… Ja se jos uvijek nadam da uopce nece
bit rezanja paketa…
Također sam mišljenja da rezanja paketa neće biti.
Vjerovatno će ići prema gornjoj vrijednosti cijene po dionici.
A da se probamo poigrati ovako: [smiley11] Gornji limit cijene dionice prije IPO INA-e je bio 1900 kuna. Izračunajmo koliko je otišla cijena u prvih šest dana, naspram gornjeg limita cijene prije IPO INA-e, pa to usporedimo i prenesimo na T-HT, kojemu je gornja cjenovna granica 320 kuna. Prvih šest dana trgovanja T-HT (zaključne cijene) izgledalo bi ovako: 1. 365,47 kn 2. 396.65 kn 3. 393.60 kn 4. 370.53 kn 5. 370.53 kn 6. 362.11 kn Spomenimo kako je u tih prvih šest dana INA-e, dnevni ATH bio prvog dana, 2.500 kuna. Kod T-HT bi to bilo: dnevni ATH prvog dana: 421.06 kn Pretpostavimo da je taj koji je prvog dana trgovanja INA-u kupio po 2.500 kuna, dugoročni ulagač, te da te iste dionice ima i danas u portfelju, nakon točno 9 i pol mjeseci kako su mu u portfelju. Trenutno je taj na INA-i u plusu (zadnja cijena INA-e 2.611 kn) ukupno 4.44%, ako zanemarimo troškove kupovne transakcije. Trenutna cijena INA-e je 37.42% viša od gornjeg limita cijene prije IPO-a Kod HT to znači: Nakon 9 i pol mjeseci (ne tjedana), cijena T-HT-a: 439,75 kn I za kraj, spomenimo da je najniža cijena po kojoj je prodana dionica INA-e u tih šest dana bila prvog dana, i to je najniža cijena po kojoj je ikad prodana jedna dionica INA-e: 2010 kn Kod T-HT bi to bilo: najniži iznos cijene dionice u transakciji: 338.53 kn P.S.: Jasno da ova projekcija nema apsolutno nikakvu analitičku vrijednost i autor se ograđuje od bilo kakvih posljedica eventulanog vjerovanja u provedbu projekcije na stvarnom tržištu. [smiley1]
Naravno da nema nikakvu vrijednost, ali ovo je ono na što računa masa onih koji imaju namjeru ući u T-HT.
Za one koji misle da će se na T-HT-u brzo i lako obogatiti moram istaknuti da se IPO INE i T-HT-a ne mogu nikako uspređivati.
IPO INE došao je nakon Plive. Tada su se oslobodila ogromna sredstva, uglavnom od strane mirovinskih fondova, koja su se trebala negdje uložiti. Prva kotacija je prilično ograničena, s nedovoljnom kapitalizacijom, i onda se pojavila INA. Cijena na IPO nije bila tako bagatelna kako mnogi misle, ali mirovinci su lovu morali negdje uložiti i to je u najvećoj mjeri razlogom porasta cijene INE.
Danas je situacija potpuno drugačija. Love nema onliko koliko je bilo prošle godine. Ako svi navale na prodaju prvih dana trgovanja bojim se da tu količinu dionica neće biti moguće prodati.. Uostalom, i dalje vjerujem da je INA na 2600 veća prilika nego T-HT na 300. A INA će se na ovim razinama moći skupljati još dosta vremena. Ako i mirovinci ovako razmišljaju onda su kupci T-HT-a nastradali.
Pozdrav
Nastradali ili ne, ali dobro je imati dionice HT u portfelju. Zato ne dvoumim upisati ili ne.
Danas je situacija potpuno drugačija. Love nema onliko koliko je bilo prošle godine.
U pravu si Vorda, danas love ima par puta više…………..[smiley1]
što se dan izbora više bliži tako će vrijednost diJonica T-HTa (od 5.10.07.) sve više i više rasti,
tako da se pokaže da je onaj tko je najviše vjerovao u aktualnu vlast najviše i zaradio…. ! ! !
..čisto za one koji planiraju prodati prvih dana……
što se dan izbora više bliži tako će vrijednost diJonica T-HTa (od 5.10.07.) sve više i više rasti,
tako da se pokaže da je onaj tko je najviše vjerovao u aktualnu vlast najviše i zaradio…. ! ! !
..čisto za one koji planiraju prodati prvih dana……
Slatka, kolegice… mogu li vas nešto pitati?
Vidim da bez ograde (vjerojatno, mislim…) utvrđujete da će prema izborima vrijednost T-HT sve više i više rasti.
To me vrlo veseli.
So, here’s the deal:
Ja ću uzeti sav svoj novac, riješiti punomoći, kupiti čim više paketa T-HT.
Za svu ostvarenu kapitalnu dobit, obvezujem se ugovorom isplatiti vam 20% od KD. Pristajete?
Naravno, nevažno, ali dodat ćemo sitnu klauzulu da ukoliko ne budete u pravu, vi nadoknadite meni sav gubitak, zbog vaše netočne prognoze. Ali zvučite uvjereno i uvjerljivo, pa Vam taj stavak vjerojatno ne predstavlja problem.
Onda… Imate olovku?
molio bih ukupni broj dionica t com, neto dobit za prvih 6 mjeseci, ukupni kapital, koliki je uopće book t com, ima li netko te podatke, hvala
a da se malo sam potrudiš i iskopaš podatke koji te interesiraju. to ti je 5 minuta posla, ali očito da ti je i to teško. moja preporuka ti je da se ne upuštaš u dioničarstvo i investiranje jer ćeš skupo platiti MALU ŠKOLU DIONIČARSTVA 7 [smiley1]
a profesori sasko i kucilo su vrlo strogi [smiley2]..
plavi je malo blazi, al zna se i on naljutit[smiley2]
Na prvu dvojicu. [smiley2]
ne znam koliko dugo ulažeš, ni koliko truda si uložio do sad, ali sigurno znam da ovo što kolega pokušava nije dobar put. najskuplji savjeti su oni koje dobiješ besplatno i putem forum… barem većina njih.
nikad nisam volio ljude koji su se upuštali u neki posao, a da nisu imali pojma o njemu, jer sam u startu znao da će prije ili kasnije propast. pitanje je samo bilo koliko će nevinih (naivnih) u svojem pohodu povuć na dno…