Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
HT | 35,94 | 101.247 | 2,817 | 36,00 | 36,10 | 0,00% |
Evo prometi na INA-R-A prvih 6 dana i cijena:
1. 2.170,00 188.394.545,00
2. 2.355,00 37.324.641,00
3. 2.337,00 26.748.668,00
4. 2.200,00 24.987.397,00
5. 2.200,00 10.079.137,00
6. 2.150,00 13.635.074,00
Da vidimo sto bi mogli ocekivat od HT-a… IPO je cca duplo vece vrijednosti (5:2.5 mlrd kn). Prvi dan na INA je uteklo oko 7.4% vrijednosti IPO-a.
Nemože vozačka ali može vojna iskaznica!Je glupost al šta češ!
Je, istina, bas sam proucavao, jer nisam bio iskopao domovnicu (imam i novu osobnu i novu putovnicu), na vojnoj iskaznici imam i sliku i jmbg. Al u medjuvremenu sam iskopao domovnicu iz nekog naftalina. Iz 1992 nemrem vjerovat… Tak da cu ipak domovnica+osobna…
A da se probamo poigrati ovako: [smiley11]
Gornji limit cijene dionice prije IPO INA-e je bio 1900 kuna.
Izračunajmo koliko je otišla cijena u prvih šest dana, naspram gornjeg limita cijene prije IPO INA-e, pa
to usporedimo i prenesimo na T-HT, kojemu je gornja cjenovna granica 320 kuna.
Prvih šest dana trgovanja T-HT (zaključne cijene) izgledalo bi ovako:
1. 365,47 kn
2. 396.65 kn
3. 393.60 kn
4. 370.53 kn
5. 370.53 kn
6. 362.11 kn
Spomenimo kako je u tih prvih šest dana INA-e, dnevni ATH bio prvog dana, 2.500 kuna.
Kod T-HT bi to bilo:
dnevni ATH prvog dana: 421.06 kn
Pretpostavimo da je taj koji je prvog dana trgovanja INA-u kupio po 2.500 kuna, dugoročni ulagač, te da te iste dionice ima i danas u portfelju, nakon točno 9 i pol mjeseci kako su mu u portfelju.
Trenutno je taj na INA-i u plusu (zadnja cijena INA-e 2.611 kn) ukupno 4.44%, ako zanemarimo troškove kupovne transakcije.
Trenutna cijena INA-e je 37.42% viša od gornjeg limita cijene prije IPO-a
Kod HT to znači:
Nakon 9 i pol mjeseci (ne tjedana), cijena T-HT-a: 439,75 kn
I za kraj, spomenimo da je najniža cijena po kojoj je prodana dionica INA-e u tih šest dana bila prvog dana, i to je najniža cijena po kojoj je ikad prodana jedna dionica INA-e: 2010 kn
Kod T-HT bi to bilo:
najniži iznos cijene dionice u transakciji: 338.53 kn
P.S.: Jasno da ova projekcija nema apsolutno nikakvu analitičku vrijednost i autor se ograđuje od bilo kakvih posljedica eventulanog vjerovanja u provedbu projekcije na stvarnom tržištu. [smiley1]
A da se probamo poigrati ovako: [smiley11] Gornji limit cijene dionice prije IPO INA-e je bio 1900 kuna. Izračunajmo koliko je otišla cijena u prvih šest dana, naspram gornjeg limita cijene prije IPO INA-e, pa to usporedimo i prenesimo na T-HT, kojemu je gornja cjenovna granica 320 kuna. Prvih šest dana trgovanja T-HT (zaključne cijene) izgledalo bi ovako: 1. 365,47 kn 2. 396.65 kn 3. 393.60 kn 4. 370.53 kn 5. 370.53 kn 6. 362.11 kn Spomenimo kako je u tih prvih šest dana INA-e, dnevni ATH bio prvog dana, 2.500 kuna. Kod T-HT bi to bilo: dnevni ATH prvog dana: 421.06 kn Pretpostavimo da je taj koji je prvog dana trgovanja INA-u kupio po 2.500 kuna, dugoročni ulagač, te da te iste dionice ima i danas u portfelju, nakon točno 9 i pol mjeseci kako su mu u portfelju. Trenutno je taj na INA-i u plusu (zadnja cijena INA-e 2.611 kn) ukupno 4.44%, ako zanemarimo troškove kupovne transakcije. Trenutna cijena INA-e je 37.42% viša od gornjeg limita cijene prije IPO-a Kod HT to znači: Nakon 9 i pol mjeseci (ne tjedana), cijena T-HT-a: 439,75 kn I za kraj, spomenimo da je najniža cijena po kojoj je prodana dionica INA-e u tih šest dana bila prvog dana, i to je najniža cijena po kojoj je ikad prodana jedna dionica INA-e: 2010 kn Kod T-HT bi to bilo: najniži iznos cijene dionice u transakciji: 338.53 kn P.S.: Jasno da ova projekcija nema apsolutno nikakvu analitičku vrijednost i autor se ograđuje od bilo kakvih posljedica eventulanog vjerovanja u provedbu projekcije na stvarnom tržištu. [smiley1]
Te dvije skroz razlicite dionice se ne mogu uspoređivati!Previse su razlicite karakteristike tih dviju dionica tako da rast dionice ne treba opce uspoređivati i gledati na taj nacin mozda bas HT prvi tjedan zavrsi sa minusom iako to nitko ne ocekuje!?Razlike su vec prije pisane tak da mi se ne da ponovo ponavljati!Hvala na razumjevanju![smiley1]
Molim Posejdona, tenkistu, iveka123, mmstanica ili nekog od ostalih stručnih ljudi da mi odgovore. Nakon zadnje odluke Vlade o proporcionalnom smanjivanju paketa, mislite li da uistinu bude moguće da se na kraju paketi smanjuju na drugi način. Ne bih ni postavio to pitanje, ali čitajući komentare na forumu, vidio sam da neki kolege navode i tu mogućnost. Hvala
Kolega, i ja sam vidio da oko ovoga pitanja postoje nedoumice kod određenih forumaša. Svoj stav o načinu rezanja paketa (ako ga uopće bude s obzirom na veliki postavljeni raspon cijene) temeljim na odluci Vlade a koja je postana prije više stranica i na ovoj temi. Jesu li izmjene odluke o načinu tog rezanja paketa moguće?
Naravno da jesu. To, dakako, pokazuje neozbiljnost u pristupu cijelom ovom procesu, ali bi najavljeni Prospekt morao dati odgovor i na ovo pitanje. Također sam vidio da neki sumnjaju i u to da će biti jasnog i nedvosmislenog odgogovra i u Porospektu. To je sumrak dioničarstva kod nas, ali što je najgore, i to je moguće. Dakle, zadnja relevantna informacija koju imam jest ta da će se zbog mogućeg većeg interesa od broja ponuđenih dionica paketi samanjivati svakom investitoru ravnomjerno. AKo će biti tako sasvim je sve isto upaćujete li pakete po 20-25-30-38K jer će se svima rezati isti postotak. Osobno mi se ovakav način rezanja (s pozicije Vlade kao prodavatelja tražene robe čini dosta racionalnim!, iako zbog toga nisam sretan)
Nadam se da sam barem približni dao odgovor.
Nemože vozačka ali može vojna iskaznica!Je glupost al šta češ!
Imam novu osobnu na kojoj nema JMBGa pa sam za Magmu bez problema dao vozačku kao dokaz identiteta. Prihvatili su to. Ako netko ima drugih iskustava, dobro je da se to ovdje napomene da ne bi bilo iznanađenja u banci ili Fini.
molio bih ukupni broj dionica t com, neto dobit za prvih 6 mjeseci, ukupni kapital, koliki je uopće book t com, ima li netko te podatke, hvala
vec je poslano par puta , citaj postove unatrag
Novi sam u dionicama pa me zanima jedno čisto tehničko pitanje za one koji su to prošli.
Kupujem paket dionica uz punomoć.
Da li je on registriran na mene ili na onoga tko mi daje punomoć, i kako prodajem dionice u drugom slučaju?
Ja ću upisati dva paketa i prodati čim dobijem PIN. Nema tu sreće u tk biznisu, to je banana od biznisa, uskoro bumo badave razgovarali prek interneta ………tak mi vele ovi moji informatičari iz poduzeća.
Ja se baš ne kužim u to.
U ovoj zemlji svak može bit i premijer, a kamol ne novnar
Ne slazem se. Za novinara postoje ipak neki uvjeti. Za permijera apsolutno nikakvi. Eto vidi avtar![smiley2]
Roditelj/skrbnik koji Obvezujuću ponudu podnosi za ponuditelja koji je malodoban, odnosno kojem je postavljen skrbnik, treba donijeti na uvid izvornike sljedećih dokumenata:
jel to znači da će i dijete dobiti svoj broj investitora i pin preko SDA ???
ententinis: ” U ovoj zemlji svak može bit i premijer, a kamol ne novnar ” Ne slazem se. Za novinara postoje ipak neki uvjeti. Za permijera apsolutno nikakvi. Eto vidi avtar![smiley2]
[smiley2][smiley2][smiley2]
Žalosno, ali istinito!
ententinis:
”
U ovoj zemlji svak može bit i premijer, a kamol ne novnar
”
Ne slazem se. Za novinara postoje ipak neki uvjeti. Za permijera apsolutno nikakvi. Eto vidi avtar![smiley2]
Nažalost nisi u pravu. Evo ti primjer, Mislav Bago je novinar a završio je za frizera.
To ti je dokaz da SVATKO može biti novinar i bez odgovarajućeg obrazovanja, što je degradacija za profesiju.
Nažalost zadnjih godina se u svijetu mijenjaju kriteriji podobnosti. Sad to više nije pripadnost ideologiji već spolnoj orijentaciji.