HT (Hrvatski Telekom d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska HT (Hrvatski Telekom d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 05.11.2024. u 14:06
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
HT
35,94
96.783
2,693
36,00
36,10
0,28%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

@Antiša

A što će biti s onim malim distributerima koji propadnu??Gdje će njihovi korisnici? Hoće li zauvjek prestati telefonirati??
A kolika će biti dividenda s obzirom da je 2011 definitivno zadnja bez poreza na dividende?? Neće valjda švabe pustiti da kune istrunu na računu?! Podjelit će oni tu lovu najviše sebi a onda i nama malima.Zar da čekaju devalvaciju koja je neminovna u bliskoj budučnosti?? Iz navedenog je jasno da ovo ide visoko ovaj put. [proud]

Prema prirodnoj distribuciji udio HT-a na fiksnom tržištu dugoročno mora biti ispod 50% to traži i EU. Znači kad Optima propadne njeni prihodi idu H1, Metronetu, B netu ili nekome novome.

Ovaj put ne drukam na 130 kn u kratkom roku, već ostavljam mogućnost rasta do 380 kn, tu je uračunata i izvaredna dividenda ali to je i vrh vrhova za HT!
Što nakon izvaredne dividende, nema više bajki o preuzimanju PTK a EPS će biti debelo ispod 20 kn.

@ Loris
Udio na tržištu pada a morat će i cijene, 4,23 kn je bezobrazluk na kvadrat. Nakon 01.09. 2011 vidjet ćemo pravo stanje broja korisnika svih operatera, ovdje bi se mogli razočarati!

To pitanje o izvanrednoj je pravo,ukoliko DT nasluti da bi morali ubuduće plačati porez,lako moguće da dividenda bude izdašna,oko 50 kn ?

obožavam strvine-posebno ovce

Ipak je maznulo ovog na 290 danas :), lijepo za vidjet u posljednjoj minuti trgovanja. No, čini mi se da se nismo rijesili onog sa 500 cama, u ovom snopu od 290 nije bila nijedna 500 ca, cini se da je to neki drugi prodavač. Bit cemo pametniji sutra i narednih dana u NG. Vidim da i Antiša vidi priliku za rast ht-a u narednom preiodu, a to me NE veseli…

No pain no Game

To pitanje o izvanrednoj je pravo,ukoliko DT nasluti da bi morali ubuduće plačati porez,lako moguće da dividenda bude izdašna,oko 50 kn ?

Ako ne nanjuše onda su slijepi [lol] . Ako crveni pobjede u roku od 24 sata imamo porez na kapitalnu dobit. Ako kradeze pobjedi isto jer nepopularni potezi se vuku odmah nakon dobivenih izbora. Znaju oni to a zanju i rodjaki i netjaki i tovare li ga tovare…. [cool]

Laži izmišljaju ljubomorni i nesposobni šire ih budale a vjeruju idioti!!!

Dobro večer HT-ovci,
…… i nakon toga za 2-3 godine lagano idemo prema realnom targetu za ovu firmu od oko 130 kn. [bye] [bye] [wink]

Dobro večer i vama gospon Antiša.

Usporedba telefonije.

– a što ću tu ja upoređivati kada zbilja nemam pojma o tim telefonima i kako to funkcionira.
– ali se ipak nešto kužim u dionice te ću usporediti HT i OPTE.

– evo kada idemo par mjeseci unazad,
– HT polako ali sigurno s 265kn ka 300kn, ima tu padova i rastova, to je i normalno, idemo 2 koraka naprijed, pa jedan nazad, dobro za nadokupiti kada padne, malo se proda kada poraste.
– ali ide se i više nego sigurno ka 300kn, vjerovatno i više.
– a pretpostavljam i jedna lijepa dividendica nam je sve bliže i bliže.
– a to ipak stvara nervozu kod svih ovih koji se nisu ukrcali u ovu dionicu.

– a kako radi konkurencija o kojoj piše gospon Antiša, OPTE.
– evo cijena se spustila na cca 26kn,
– po malo ali sigurno svaki dan dolje, ili bolje napisati korak naprijed, pa dva koraka nazad.
– a možda i tu bude dividende za jedno 20 godina, samo strpljenja kako piše gospon Antiša.
– ne piše samo gospon Antiša HT na 130kn, bilo je i još većih stručnjaka tipa Vlad1111.
– a kako to u praksi izgleda najbolje zna gospon Antiša koji je OPTE kupovao i po 50kn, još je on to i jeftino kupio prema mirovincima koji su to plaćali 260kn.
– ali taj pad kod gospon Antiše na OPTE je isti kao kad bi HT pao na 130kn.
– te bi bilo jako dobro kada bi nam gospon Antiša tu napisao kako se investitor osjeća kada pogubi toliko novaca.
– mene zanima na kojim postotcima pada se javlja najveća bol zbog tog gubitka.
– i nakon koliko posto pada više ništa ne osjećate i nije vas niti briga što gubite lovu.

– ali trenutno i za OPTE ima nade,
– jača potpora je na 23kn i to s nevjerovatnih 23.000kn.
– gospon Antiša kako vi gledate na ovaj promet HT-a o 6 milijuna dnevno.

– a to što HT gubi godišnje 1% korisnika je zbilja zanemarivo.
– jer zarađuju na drugim stvarima više, np. TV.
– a svi ti koji su otišli iz HT-a, opet će doći nazad u HT kada propadnu svi ti alternativci.
– prva će propasti OPTE jer je dužna preko milijardu kuna.
– sada kada se smanje tarife zbilja nemaju šanse zaraditi ni za kta. po tom dugu.

– a ja na ovoj temi pišem samo zbog gospon Antiše.

– a svi vi koji imate dionice HT-a uživajte mi u svakodnevnom porastu cijene dionice i dividendi koja će nas sve obradovati.

– I love this game.
Pozdrav !

– te bi bilo jako dobro kada bi nam gospon Antiša tu napisao kako se investitor osjeća kada pogubi toliko novaca.
– mene zanima na kojim postotcima pada se javlja najveća bol zbog tog gubitka.
– i nakon koliko posto pada više ništa ne osjećate i nije vas niti briga što gubite lovu.

Poštovana kolegice Ivana7, ja sam vam se pomirio s tim da Optima ide u stečaj, tako svaki dan kad se probudim sretan sam što još uvijek nismo na 5 kn.
To vam je kao kad kupite novi auto pa vam uzmu vozačku na godinu dana, možete ga gledati i žaliti ili biti sretan što je ipred kuće jer bar možete slušati muziku u njemu!

Da nema ovoga topica vjerovatno više nebi ni pratio PD, uvIjek sam sretan kad vas mogu obavijestiti koliko korisnika je HT izgubio ovaj kvartal i koje odluke donosi Hakom a znače gubitak love za HT!

Ma ima i važnijih stvari u životu od dionica, sada mi je prioritet poker upao sam u winning streak pa možda tu nadoknadim gubitke na dionicama! [wink]

Ima nešto u tome, na 31.12.2009. cijena dionice je bila 274,50 kn, a dividenda za 2009. 34,05kn.

Ili se ovdje radi ipak samo u utjecaju INA-e, Ili se ove godine sprema još veća dividenda ili su ulagači malo ranije zauzeli pozicije (prije početka priča o dividendi, rast zatim krene oko 10.01.)

Kako god, slatke brige…

BOK ,,LJUDI MOLIM SAVJET-DALI DA KUPIM DANAS IILI DA CEKAM IDUČI TJEDAN,,,,MOGUČI PAAD CILJ MI JE ZARADA OD 20–30 KN PO DIONICI-,

pa takovu zaradu ćeš svakako ostvariti u 5. mjesecu na dividendi, tj u 4. (div. – day). i to svake godine, npr prošle je dividenda bila 34 kune, ali je na to išao krizni porez ako si imao više od 4 000, tj 6 000 kn mislim., te smo na ručice dobili nešto manje, ali ove godine planiraj oko 30 kn, ako se u međuvremenu ne dogodi nekakovo preuzimanje stranog telekoma od strane našeg hta. Bilo je govora o preuzimanju Kosovskog (Albanskog telecoma), ali mislim da to nije išlo. Što se tiče zaradi na rastu cijene to ti ne ide, ovo je siguran ulaz, s manje rizika, ali i s nešto manjim mogućnostima na rastu cijene. Zašto ? To pitaj vlasnika 1000 kom. koji je uz trenutnu cijenu od 290 kn dao ponudu 1000 kom. na 289 kn (pomalo čudno ponašanje zar ne? – čitaj rušitelj rasta)… pozz

proklet bio na božić 2010.

– a svi ti koji su otišli iz HT-a, opet će doći nazad u HT kada propadnu svi ti alternativci.

Ja znam dosta ljudi koji su bili pobjegli k alternativcima, pa se sad pomalo vraćaju 😉

Ja znam dosta ljudi koji su bili pobjegli k alternativcima, pa se sad pomalo vraćaju 😉

Ja neznam niti jednog takvog ali zato znam hrpu ljudi koji nakon sto fiskni prikljucak promjenili na alternativca, vrlo brzo su shvatili koja se tu usteda krije i prebacili i mobilne telefone jeftinijim operaterima……Takodjer znam ljude koji rade u HTu i broj ljudi koji se vracaju je zanemariv naspram broja ljudi koji odlaze (s tim da je i taj broj ljudi koji odlaze relativno zanemariv naspram ukupnog broja korisnika)

IMHO Alternativci nesmiju propast i drzava to nece dopustiti nikako jer je previse muke ulozeno u liberalizaciju trzista i ponovni povrat na monopol nebi se dobro odrazio na odnose s EU…Zato su tu uostalom i regulatorna tjela i taj cuveni HAKOM na kojeg se pojedini dionicari HTa bezrazlozno ljute

P.S
Imam dionice HTa nemam dionice Optime

...

Uh ne bu bil dobro da svi propadnu, maral bu ih HT izfinancirat, jer bu na sva zvona svi vrištili . . . GLE ENO MONOPOLISTA… (:

[/quote]

proklet bio na božić 2010.

New Report

Close