Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
HT | 38,50 | 90.514 | 2,351 | 38,60 | 38,80 | 0,78% |
Biti će tu interesantnije kada se INA ispuše,HT će ići na maximalnu dividendu ili u kupovinu drugih telekoma ?
E ,sad treba biti lukav ovdje. Prošle godine su fondovi srušili cijenu ht-a nakon dividende na 270 i tako poništili učinak. Mnogi koji su to zapamtili ove godine će nastojati prodati na ,po njihovom mišljenju vrhu, jer se to prošle godine više isplatilo nego držati i ubrati dividendu. Mudri će tad kupovati radi velike mogučnisti vanredne dividende.Zauzimanje pozicija već je počelo,na bidu se slažu nalozi bez lažne skromnosti…..ovo nije druk na dolje [wink]
Na svjetu dionica od 13. prosinca tehnička analiza…..moguće prema 330 kn
Da li je netko prodavao pakete koje su pod zalogom PBZ-a, naime službenica mi kaže da proces skidanja zaloga može potrajati i do 30 dana dok dionice ne budu slobodne za prodaju kod brokera.
MIslim da se polako ulazi u ovu dionicu ciljano za dividiendu i da sljedi rast do 330 kn prije onog zadnjeg roka za dividendu. Zato je bolje sad uci i prodat dan prije, nego cekat dividendu. prošle je godine mislim dividenda bila 34 kn a pad sljedeci dan nakon istek prava za oko 40kn.
Da li je netko prodavao pakete koje su pod zalogom PBZ-a, naime službenica mi kaže da proces skidanja zaloga može potrajati i do 30 dana dok dionice ne budu slobodne za prodaju kod brokera.
Nisam, ali znam da se skidanje zaloga odrađuje u roku nekih dva tjedna od kad banka pošalje nalog u SKDD. Nazovi SKDD i pitaj koji je status zaloga, pa ti možda prije odrade.
Što kažete na ove valuacije koje iznosi uprava BH Telecoma o firmi koju vodi?
http://www.poslovni.hr/vijesti/bh-telecom-godinu-zavrsava-s-dobiti-od-71-milijun-eura-167334.aspx
Promjena za 15. 16. i 17. 12. gotovo da i nema:
1. DEUTSCHE TELEKOM AG 41.763.153 51,00 Osnovni račun BONN, NJEMAČKA
2. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D. 5.732.197 7,00 Skrb. račun SPLIT, HRVATSKA
3. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./RAIFFEISEN OBVEZNI MIROVINSKI FOND 3.464.940 4,23 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
4. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./UMIROVLJENIČKI FOND 2.859.148 3,49 Skrb. račun SPLIT, HRVATSKA
5. PBZ D.D. 1.737.179 2,12 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
6. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./PBZ CROATIA OSIGURANJE OBVEZNI MIROVINSKI FOND 1.188.298 1,45 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
7. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./AZ OBVEZNI MIROVINSKI FOND 878.284 1,07 Skrb. račun SPLIT, HRVATSKA
8. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./ERSTE PLAVI OBVEZNI MIROVINSKI FOND 873.626 1,07 Skrb. račun SPLIT, HRVATSKA
9. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 472.045 0,58 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
10. PBZ D.D. 403.568 0,49 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA – 7 500
Ukupno: 72,50
MIslim da se polako ulazi u ovu dionicu ciljano za dividiendu i da sljedi rast do 330 kn prije onog zadnjeg roka za dividendu. Zato je bolje sad uci i prodat dan prije, nego cekat dividendu. prošle je godine mislim dividenda bila 34 kn a pad sljedeci dan nakon istek prava za oko 40kn.
svi računaju na isti način….zato su svi u krivu….
ja mislim da je razlog za skok na 300kn, tehnološki višak 320 duša koji kreću na burzu od 15.01.2011.
Tu ti nema veze kvaliteta tih ljudi. Oni su brojka koja je zacrtana. Sindikat sam priznaje da je HT pun studenata. Ali je nemoćan pred upravom. Uprava ima bolje karte u rukama. Smanjenje troškova na ovakav način je lakše izvesti, nego podignuti kvalitetu usluge. Naravno da je firma izgubila kredibilitet uspješne kompanije zadnjih par godina otpustivši dobre stručnjake. Vanjski im nisu ni do koljena…
Tu ti nema veze kvaliteta tih ljudi. Oni su brojka koja je zacrtana. Sindikat sam priznaje da je HT pun studenata. Ali je nemoćan pred upravom. Uprava ima bolje karte u rukama. Smanjenje troškova na ovakav način je lakše izvesti, nego podignuti kvalitetu usluge. Naravno da je firma izgubila kredibilitet uspješne kompanije zadnjih par godina otpustivši dobre stručnjake. Vanjski im nisu ni do koljena…
Nisam mislio na kvalitetu ljudi koji odlaze već na dioničare HT-a koji se vesele rezanju troškova na leđima ljudskih sudbina!
P.S.
G. Poštar, isprika na PM će biti dovoljna