Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
HT | 36,07 | 176.037 | 4,881 | 36,00 | 36,40 | -0,28% |
Antisa@
prema najprihvatljivijoj analizi procjene vrijednosti. Kompanije DCF metodi HT-R-A vrijedi 310 kn. Diskontna stopa 12% na pet godina!!!
Nije istina da ga strani fondovi neakumuliraju… Nemaš dobre informacije…
Još moraš ukalkurati skori ulazak u EU i pad zahtijevane stope diskonta DCF-a!!! A onda ćeš vidjeti HT ispod 320 kn jako rijetko…K
Evo jedna DCF analiza od većih stručnjaka od mene:
HT na žalost ima sve manje izgleda za kupnju kosovskog telekoma
iako su po meni u startu bili prvi favorit, očito je da je to preteška stvar za odradit za ekipu iz HT-a
Evo jedna DCF analiza od većih stručnjaka od mene:
[thumbsup] [lol] [lol] [lol] kolega goran8 je svojedobno postao nekoliko strucnih analiza…HAAB prije potopa…. [lol] [lol] [lol]
Evo malo statistike:
Telekomi u svijetu se trže:
– p/e ttm 11,1 (ht 12,71)
– p/s ttm 1,2 (ht 2,69)
– dividend yld 5,1% (ht 12,45%)
S obzirom na telekome u svijetu HT je sada na realnoj cijeni, ali pošto su svi pokazatelji profitabilnosti u padu za očekivati je da će dionica HT-a u narednim godinama padati.
Jedino što HT sada ovako visoko drži je dividend yield koji je neodrživ s obzirom na poslovanje pa je realno očekivati da dođe li do akvizicije PTK dionica će ići prema 200 kn.
Jedini generator rasta HT-a su internet usluge dok su ove godine svi segmenti u padu. Sljedeće godine ni u internet uslugama više neće ostvarivati rast jer od 01.01 2011 će svi alternativni operateri moći ponuditi ADSL usluge bitstreamom na području čitave Hrvatske putem HT-ove infrastrukture.
Prema mojim računicama zbog ovoga HT bi u narednih par godina trebao izgubiti 1 mlrd prihoda a cijena dionice bi se mogla kretati oko 180 kn uz dividendu od 15 kn! [thumbsup]
A kaj bi rekli na ovu šrot dionicu iz S&P500 poznatu i kod nas s proizvodom imena Coca-Cola;
P/E 19,73
P/S 4,63
Dividend yld 2,75%
Katastrofalno neznanje kod tih amera, kam to novce lupaju i očekuju rast [yawn]
čisto za informaciju
od dana IPO-a do danas, broj dioničara se smanjio za cca 120.000
taj podatak može i zavarati jer smo dionice kupili i žena i ja, a onda sam to prebacio na svoje ime radi jednostavnijeg trgovanja
A kaj bi rekli na ovu šrot dionicu iz S&P500 poznatu i kod nas s proizvodom imena Coca-Cola;
P/E 19,73
P/S 4,63
Dividend yld 2,75%
Katastrofalno neznanje kod tih amera, kam to novce lupaju i očekuju rast [yawn]
Ako ćemo tako onda mogu ja svoju Optimu usporediti s Facebookom.
I jedni i drugi nemaju imovine niti su ikakda išta zaradili, u dugovima do grla. Ovdje luda Zaba neće prizna da su u stečaju a tamo BAC bezveze lupa lovu.
Facebook kao ono vrijedi 41mlrd $ a moja optica samo 10 mil eur [cry]
fondovi jedan drugome da svi ostvare malo +
I sam Mudrinić u svojim izjavama daje douznanja da očekuje pad.
T-Com
• Nastavlja se snažan rast internetskih usluga koje su se povećale za 19,9% na 1.016 milijuna kuna (139 milijuna eura)
• Broj ADSL priključaka povećao se za 13,9% na 600.182
• Nastavlja se snažan rast IPTV-a, broj korisnika povećao se za 43,3% na 271.382
Očekujemo dobre rezultate do kraja godine.Izjava I.Mudrinića.
Šta je taj famozni umirovljenički fond? Nigdje to ne mogu pronaći.
ne znam ni ja kako to funkcionira, mislim da je to nešto iz čega bi se trebala isplatiti odšteta umirovljenicima po ustavnoj tužbi
sada bi fond trebao prodati te dionice da može isplatiti umirovljenike