HT (Hrvatski Telekom d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska HT (Hrvatski Telekom d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 22.11.2024. u 06:43
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
HT
38,22
54.457
1,425
38,20
38,50
1,05%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Ja se slažem da je akvizicija puno bolja opcija nego isplata dividende, ali kao što Ivan kaže nije isto hoće li se investicija isplatiti u 5, 10 ili možda 20 godina!
Dali će dionica rasti ili pasti treba ovisiti o kupovnoj cijeni!

Evo malo statistike:

U prvih 9mj. u nepokretnoj mreži je utrošeno 3 880 mil minuta(-0,8%) tj 1 244 mil u 3Q (+1,5%)
– unutarnji promet bilježi rast na godišnjoj razini od 0,5% (3Q +3,6%)
– međunarodni promet bilježi pad na godišnjoj razini od -11,2% (3Q -26,4%)

U pokretnoj mreži je. u 9 mj. 2010 utrošeno 4 409 mil minuta (-1,2%) tj 1 531 mil (-1,6%) u 3Q.
– unutarnji promet bilježi pad od 1,2% (3Q -0,9%)
– međunarodni promet bilježi pad od 20,7% (3Q -13,3%)

Kroz prvih 9mj poslano je 2 316 mil SMS poruka (- 14%) i 16 583 tisuća MMS poruka (-9,9%).
Dail up korisnici (još ih ima) su ove godine proveli 198 mil minuta na internetu tj. 49,9% manje nego lani!

Izvor: DZS

bravo,al di ti je analiza ovog, jesi slušao zuckerberga neki dan. jel razumiš išta u vezi telekomunikacija ili samo drukaš?

zar niste vi kolega pričali da HT ne vrijedi ni 260kn?

je pričao je da i ne vrijedi 195 kuna. imam tu stranicu u bukmarksima 😀
al dobro on ulazi ovako pred dividendu pa malo trkelja tu i utvara si da utječe na cijenu.
ja radim isto al ne pišem pizdarije.

Evo malo statistike:

U prvih 9mj. u nepokretnoj mreži je utrošeno 3 880 mil minuta(-0,8%) tj 1 244 mil u 3Q (+1,5%)
– unutarnji promet bilježi rast na godišnjoj razini od 0,5% (3Q +3,6%)
– međunarodni promet bilježi pad na godišnjoj razini od -11,2% (3Q -26,4%)

U pokretnoj mreži je. u 9 mj. 2010 utrošeno 4 409 mil minuta (-1,2%) tj 1 531 mil (-1,6%) u 3Q.
– unutarnji promet bilježi pad od 1,2% (3Q -0,9%)
– međunarodni promet bilježi pad od 20,7% (3Q -13,3%)

Kroz prvih 9mj poslano je 2 316 mil SMS poruka (- 14%) i 16 583 tisuća MMS poruka (-9,9%).
Dail up korisnici (još ih ima) su ove godine proveli 198 mil minuta na internetu tj. 49,9% manje nego lani!

Izvor: DZS

bravo,al di ti je analiza ovog, jesi slušao zuckerberga neki dan. jel razumiš išta u vezi telekomunikacija ili samo drukaš?

[/quote]

bum se malo nadovezal, ne znam jeli je to zbog sinergije sa Combisom ili nekaj drugo ali …;

HT prihodi od prod. 3/10 – 8,311 milijardi, 2009-8,516 M, 2008-8,790 M
netto dobit 3/10 – 1,761 M, 2009 – 2,024 M, 2008 – 2,601 M
E sad pitanje za telkom stručnjake, kakva je šansa da i ove godine dobit bude na razini 2008 g?
I drugo, kako potrošnja ukupno pada a prihodi i dobit ht-u rastu, kaj se tu događa? [rolleyes]

Smanjenje broja zaposlenih, pogotovo ovih preko agencije što ih je u "Nedeljom u dva" spomenuo Stanković, ostati će njih nekoliko. Uostalom i najavljeno je smanjivanje broja zaposlenih cca 1500 od 01.01.2011.

Btw. evo nam i stanja na Londonskoj burzi, te zadnjih devet trgovanja (cijena je u dolarima=:

http://www.axlquotes.com/axl-dlls/publish?url=/trades.shtml&SYMBOL=THTC

Za vijeme pisanja posta na ZSE je BID 276,11
ASK 276,82

[/quote]

bum se malo nadovezal, ne znam jeli je to zbog sinergije sa Combisom ili nekaj drugo ali …;

HT prihodi od prod. 3/10 – 8,311 milijardi, 2009-8,516 M, 2008-8,790 M
netto dobit 3/10 – 1,761 M, 2009 – 2,024 M, 2008 – 2,601 M
E sad pitanje za telkom stručnjake, kakva je šansa da i ove godine dobit bude na razini 2008 g?
I drugo, kako potrošnja ukupno pada a prihodi i dobit ht-u rastu, kaj se tu događa? [rolleyes]
[/quote]

nisam telekom stručnjak. no dobit hteja ove godine će biti slična ili nešto manja nego lani ne zahvaljujući jedankom obujmu (prihodi su niži) i uspjehu (ktomu rashodi porasli) već usklađivanjem knjigovodstvenih politika ali i promijenjenim upravljačkim odnosom prema vlastitoj imovini (prodaja nepokretne imovine je utjecala na amortizaciju i povezane troškove koji nisu mali). u bilanci tako dobiješ povećanje neto dobiti jer prikazuješ neke prihode koji imaju knjigovodstveni karakter i nisu povezani sa operativnim prihodima. no pozicija hteja, po meni nije poljuljana. radi se o gigantu koji ima tržišnu poziciju, izuzetnu imovinu i praktički monopolistički položaj. previše je švabo dohio od nas kako god okreneš. oni su svoju investiciju u ht ISPLATILI sebi kroz dividendu. a ostalo im je i previše prava i imovine, obzirom na to da se ipak radi o društveno stvaranoj firmi. FI hteja će svoju punu snagu ostvariti tek kada vidimo nacrt novoga zakona o komunikacijama te kada se riješi šituacija sa dtk mrežom. obzirom kako naš zakon te ugovori koji su na snazi daju HT-eju poziciju da ima vodeću riječ pri rješavanju i jednog i drugog pitanja, mislim da će budućnost donijeti zanimljiv razvoj događaja.

I POŠTENOG čovjeka možete potkupiti, samo morate POŠTENO i platiti...

AIIIIIHHHHHHHHHHHHAAAAAAAAAAAAAAA

[i]MOJI POSTOVI NISU SAVJET NA KUPNJU,NA PRODAJU,NITI NA BAVLJENJE DIONICAMA,NITI SU INVESTICIJSKI SAVJETI ILI PREPORUKE.[/i]

http://www.svijet-dionica.net/tehnicka-analiza-dionice/926-t-hrvatski-telekom-razina-280-kuna-kljucna-za-nastavak-rasta

evo nas na 280 kuna, nadamo se da će i ovih 280 kuna biti preskočeno.

ja cu kupiti ako bude povoljno do 260 kn iznad ne

ja cu kupiti ako bude povoljno do 260 kn iznad ne

Svi jedva čekaju da ti prodaju, pazi da ti nije skupo [lol]

PUCANJ U IVU PUKANIĆA JE PUCANJ U DEMOKRATSKU HRVATSKU

ako drzava bude prodavala svoj dio lako moguce da malo padne

http://www.svijet-dionica.net/tehnicka-analiza-dionice/926-t-hrvatski-telekom-razina-280-kuna-kljucna-za-nastavak-rasta

evo nas na 280 kuna, nadamo se da će i ovih 280 kuna biti preskočeno.

Dobar sajt .
Onda cemo cekati sa prodajom . Premda ne znam dokle moze da ovako raste .

New Report

Close