Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
HT | 35,94 | 101.247 | 2,817 | 36,00 | 36,10 | 0,00% |
E, Bare prvo da ti čestitamo i da sve ispadne dobro!
E, a sada bi se morao malo šmajhlati oko supruge da rodi kojih sedam dana prije ( naravno prije svega da sve bude dobro ), a onda turbo po našim vrlim državnim službama! Možda se oni urazume i podupru te ( ažurnošću ) da si ispuniš želju! Iz sveg srca ti želim da uspiješ u tome!
pa što nije to već odobreno oko podneva?
pa što nije to već odobreno oko podneva?
Je, oko podneva prije mjesec-dva…
Poz ljudi,MOLIM vas neka mi netko odgovori na vrlo jednostavo pitanje…
znam da se pisalo već o o tome u ovoj temi ali pregledavam već sat vrimena i nisam naša(jbga već smo ispisali 270 stranica[smiley2]
Dakle što moram imati kod sebe od potrebne dokumentacije prilikom upisa,konkretno uzimam 3 paketa i za ova dva moram imati punomoći tih osoba?(jel to kod bilježnika moramo ić il?)..
..osobne podatke i račun investitora..
.jel moram imat još šta?
Molim vas odgovorite…
hvala
Dali je neko vidio taj famozni prospekt, kakav ce biti nacin rezanja?Molim da netko postra prospekt kada ga dobije.
Zamoljen sam da ovo kopiram pa evo dajte svoja razmišljanja čevjeku:
mislim da je pitanje dosta bitno za prodajnu cijenu dionica, jer će na nju prvenstveno utjecati potražnja VELIKIH ulagača!:
ima li itko saznanja ili procjenu kolika JE potražnja , glad prema dionicama tht-a od strane velikih ulagača- invest.fondova, mirov. fondova isl.
jer o njihovoj potražnji i njihovoj nemogućnosti da upišu povlaštene dionice ( ako ljudi upišu cio ili velik dio od ponuđenih 1,5-1,8 milijardi kuna= 20-23%) ĆE uveliko OVISITI PRODAJNA cijena dionica , a time i zarada malih ulagača- građana
da li je to otprilike 200 milijuna kn, 300 ili 500 milijuna , ako se uzme u obzir da će u prodaji u u upisu biti 1500- 1800 milijuna kuna= 20-23% dionica
kolika je po vama kritična potražnja za nekom ( pa i ovom dionicom) koja je potrebna , da bi cijena skočila značajno ( recimao barem 30%)
recimo, drugim riječima:
ako građani upišu svih 1,5-1,8 milijardi ponuđenih dionica da li potražnja od 10% na to- znači 150-180 milijuna
ili 20% na to- znači cca 300-360 milijuna kn je DOSTA VELIK i dovoljna da izazove relativno velik porast cijene
zna li netko koliko je potrebno u postotku% ( jeli to 10, 15, 20%) da bude potražnja za nekom dionicom a koja je relativno solidna kao što je to THT , a da dovede do brzog rasta cijene
ima li itko saznanja ili procjenu kolika je potražnja , glad prema dionicama tht-a od strane velikih ulagača- invest.fondova, mirov. fondova isl.
jer o njihovoj potražnji i njihovoj nemogućnosti da upišu povlaštene dionice ( ako ljudi upišu cio ili velik dio od ponuđenih 1,5-1,8 milijardi kuna= 20-23% dionica koje PRVI IMAJU PRAVO upisati građani, a tek ako preostane i investicijski veliki ulagači!)
ĆE uveliko OVISITI PRODAJNA cijena dionica , a time i zarada malih ulagača- građana.
mreich shvaćam što hoćeš reći ali ne shvaćam računicu. na 280 kn je 20-23%=4,5 do 5,2 mlrd kuna a ne 1,5 do 1,8 mlrd. po mojim procjenama kad bi jedno 30% ili 1,5 mlrd upisali veliki (iliti fondovi) to bi bilo dosta da se osigura visok rast cijene. najgore bi bilo kad bi fondovi dobili siću jer bi onda s njom štopali. s druge strane kad nebi dobili ništa nebi imali s čim štopat jelda…?
mreich shvaćam što hoćeš reći ali ne shvaćam računicu. na 280 kn je 20-23%=4,5 do 5,2 mlrd kuna a ne 1,5 do 1,8 mlrd. po mojim procjenama kad bi jedno 30% ili 1,5 mlrd upisali veliki (iliti fondovi) to bi bilo dosta da se osigura visok rast cijene. najgore bi bilo kad bi fondovi dobili siću jer bi onda s njom štopali. s druge strane kad nebi dobili ništa nebi imali s čim štopat jelda…?
Nisam to ja napisao, samo prenosim ono što je hrki neuspješno pokušao postati budući me zamolio za to na pp.
Poz ljudi,MOLIM vas neka mi netko odgovori na vrlo jednostavo pitanje…
znam da se pisalo već o o tome u ovoj temi ali pregledavam već sat vrimena i nisam naša(jbga već smo ispisali 270 stranica[smiley2]
Dakle što moram imati kod sebe od potrebne dokumentacije prilikom upisa,konkretno uzimam 3 paketa i za ova dva moram imati punomoći tih osoba?(jel to kod bilježnika moramo ić il?)..
..osobne podatke i račun investitora..
.jel moram imat još šta?
Molim vas odgovorite…
hvala
Ne mogu vjerovat da odgovaram na ovakva pitanja…
http://www.tht-dionica.com.hr/main.php?p=faq&q=04
Jel se mozete potruditi i odvrtiti stranicu prema dolje, tamo naime pise i za punomoci + obrazci…