Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
HT | 37,88 | 73.795 | 1,948 | 37,70 | 38,20 | 1,06% |
HT i sam je počeo prodavati svoje dionice, ali to ćemo znati kroz 7-10 dana. Nadam se da griješim.
Kolega Loris,
Možete li reči da li je Ht prodavao svoje dionice.
Kako ste jako doboro upoznati s poslovanjem HT zamolio bih vas da kažete koliko HT ima dionica ukupno za prodati,
LP
i btw na koji način to trezor može prodavati svoje dionice osim da nekom da iz uprave kao nagradu ili kao atlanska u dividendu.
Kolega Loris,
sve u redu? Možete li ponovo objasniti potencijal rasta kod INGRE i prednosti te dionice u odnosu na HT dionicu?
Jeste li se čuli s kolegom Konzultantom?
Hvala
HT i sam je počeo prodavati svoje dionice, ali to ćemo znati kroz 7-10 dana. Nadam se da griješim.
Kolega Loris,
Možete li reči da li je Ht prodavao svoje dionice.
Kako ste jako doboro upoznati s poslovanjem HT zamolio bih vas da kažete koliko HT ima dionica ukupno za prodati,
LP
[/quote]
HT je prvi dioničar ili DT svejedno, a mislim da je to 51%. Što i vi znate, ali eto malo ironije vam veseli.
Nego znate kako HT ove godine pokušava održati dividendu; ponovo i opet otpušta ljude s posla.
Znam da ne vidite dalje od nosa i da ćete upravo tu činjenicu pohvaliti, ali to je vaš teret koji morate nositi kada primite tu sitnu dividendu u ime tih ljudi na burzi rada izgubljeni u prostoru i vremenu bez nade i vjere više u bilo što.
Moram vam napomenuti da ne poznam niti jednog od tih ljudi, ali teško mi je poistovjećiti se snjima.
Kolega loris meni je portfelj pun takvih prilika koje moraju rasti iz tko zna kojih razloga tipa lrh, bzjk itd. A ovaj čvrsti bedem sa kojim sam svake godine u sigurnom plusu za sada ne mislim prodavati. Jasno mi je, da je prvi kvartal podbacio što se prinosa tiće. No podbacili su i adris i druge visoko kvalitetne dionice. Mislim da se ht-u više može ponoviti ovakav loš kvartal, osim ako se ovakvo stanje u državi ne nastavi do daljeg. Pretpostavljam da će popularnost i zadovoljstvo građana ovim novim potezima vlade sve više rasti, posebno aludiram na pravosuđe i brojne afere koje nas čekaju. Ht je možda među rijetkim firmama koja neće napraviti nekakav enormni bum od 50-100% pri ulasku u Eu i oporavkom tržišta. No ht je zato prilično siguran i još uvijek bere jako dobru lovu, cijedi i cijedit će sve nas. Optima je povoljnija od ht-a, no nije svima dostupna. No i ht ima svog tržišnog konkurenta optimi – iskon. No i pored njega se brojni korisnici odlučuju za ht, zbog brojnih pogodnosti koje on pruža.
A što se tiće ingre. Znam da je neku dionicu teško realno gledati kad ste u njoj, pogotovo kad ste ju kupovali skuplje i već tada mislili da će se određeni prinos ostvariti. No iskreno osim one zadnje vijesti da je stipe mesić ušao u nadzorni odbor, nisam čuo ništa pozitivno o njoj. Moj savijet vam je bio da oslabite malo poziciju na ingri, jer mi se tako čini da svakako dobijate.
Za ovo imate moj naklon i sve je istina, zar je bilo tako teško ?
Poz. L.
Kolega Loris,
Nisam siguran da razumijem. Tko če prodavati HT? Trezor – ima li on dionica uopče? DT?
LP
Hvala
Znate što me posebno iritira.
Mudrinić je praktički za DT opljačkao sve nas kao i državu cijenom svojih usluga i monopolom, otpustio oko pola dijelatnika HT-a ili cca 5.500 ljudi, a vama dijeli sitnu dividendu.
Kada bi ta dividenda bila u okviru 125-150 Kuna po dionici, te svakom otpuštenom djelatniku prelio kojih 500 dionica u sklopu otpremnine onda bi bila čista posla.
Zar vama nije u najmanju ruku čudno gdje HT samo raste ili stoji iako sve ostale dionice samo padaju ?
To je u stvari logicno. Ako postoji deflatorni pritisak onda novac ide prema dionicama koje isplacuju visoku dividendu. Ako postoji inflatorni pritisak onda novac ide prema dionicama koje imaju visok rast.
Kako u Hrvatskoj i EU potrosnja gradana i drzava neumoljivo pada onda postoji jak deflatorni pritisak i dionice koje dijele visoku dividendu prolaze bolje od onih koje ne dijele dividendu.
Znate što me posebno iritira.
Mudrinić je praktički za DT opljačkao sve nas kao i državu cijenom svojih usluga i monopolom, otpustio oko pola dijelatnika HT-a ili cca 5.500 ljudi, a vama dijeli sitnu dividendu.
Kada bi ta dividenda bila u okviru 125-150 Kuna po dionici, te svakom otpuštenom djelatniku prelio kojih 500 dionica u sklopu otpremnine onda bi bila čista posla.
Kolega,
slažem se s vama i zato predlažem da krenemo u referendum zato da svaki građanin ima pravo na 10-ti mobitel i da telefonski pozivi bude 60-70% skuplji. To če omogučiti veču zaposlenost u HTu i dividendu od 125-150 kuna
Hvala što ste podijelili Vaše mšljenje s nama.
Molim Vas zato još jednom objašanje oko mogučnosti rasta Ingre i savjet da li je bolje ulagati u Ingru ili Zlato
LP
Zar vama nije u najmanju ruku čudno gdje HT samo raste ili stoji iako sve ostale dionice samo padaju ?
To je u stvari logicno. Ako postoji deflatorni pritisak onda novac ide prema dionicama koje isplacuju visoku dividendu. Ako postoji inflatorni pritisak onda novac ide prema dionicama koje imaju visok rast.
Kako u Hrvatskoj i EU potrosnja gradana i drzava neumoljivo pada onda postoji jak deflatorni pritisak i dionice koje dijele visoku dividendu prolaze bolje od onih koje ne dijele dividendu.
[/quote]
Kolegice kada želimo biti englezi nije na odmet napomenuti i da niti jedan diler bicikla u HR ne uvozi iste iz Engleske iako su povoljnije nego u Njemačkoj jer imaju volan na desnoj strani, ne .
U ovom trenutku na burzi HT stvarno izgleda bolje od ostatka Crobexa, posebno građevinara i brodara. Međutim, nisam imao živaca ostati u ovoj dionici i čekati rezultate za 2Q, povukao sam se u cash do daljnjega…
Za vratiti se u ovu dionicu biti će još dosta prilike tijekom jeseni, a sada se čeka i traži neki bolji pick, samo da je pogoditi trenutak…
[/quote]
Kolegice kada želimo biti englezi nije na odmet napomenuti i da niti jedan diler bicikla u HR ne uvozi iste iz Engleske iako su povoljnije nego u Njemačkoj jer imaju volan na desnoj strani, ne .
[/quote]
kolega pogledajte promet i ako može savjet kupite ht-r-a, rješili se budete stresa a možda napokon i zaradite na zse [thumbsup]