Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
HT | 37,88 | 73.795 | 1,948 | 37,70 | 38,20 | 1,06% |
ma kolega Lynx teško je uštediti na računu za mob, bio na bonove, bio na pretplatu….jednostavno kune prebrzo cure. A mi smo danas postali pravi ovisnici, dok prije 10 god nismo ni znali što je mob i živjeli smo nekako slobodnije i opuštenije
Govori u svoje ime! 😀
Ja nisam ovisnik niti o čemu (osim zraku, vodi, i evenutalno hrani) pa tako niti mobitelu.
Računi za mobitel su mi već par mjeseci manji nego prije (58 kn mjesečno, prema cca. 100 kn dok sam bio na Vipu) te za telefon i flat internet također već duže vrijeme (100 kn sve skupa) .
Uštedjeti se itekako može.
Ja sebi računam ovih 42 kn uštede x 30 mjeseci (koliko planiram da protekne do kupnje drugog mob-a) = 1.260 kn, a što je taman cca. cijena koju sam (uz pomoć bratovog popusta – fala braci! ;), zamijenio on 6.000 t-club bodova za popust i meni preprodao za neto cijenu) platio za svoju Nokiju X6.
Dakle moj mobitel, uz pretpostavku da se ne pokvari za 30 mjeseci od kojih je već proteklo cca. 3 mjeseca (a Nokija se pokazuje kao kvalitetna…), mi je u 100 % iznosu financiran uštedom na potrošnji (uz malu pomoć bratovih bodova) i to se ne može reći da nije ušteda.
Ja jednostavno želim super mob, i ne želim ga platiti. I točka! A kada nešto želim, vidite – ja to i postignem 😉
P.S. Kako prije 10 godina nismo znali?? Ja znam da sam prvi mob imao još 7. razredu, a to taman prije cca. 10 godina.
LORIS
Dabogda HT-bio na 100 kn, al nisam ja te sreće, jer nažalost imaju cca 8-10 milrd. kn svježeg novca,
Tj 5 god mogu dijeliti dividendu, od novca koji već imaju..
A naravno nikome ne cvatu ruže pa tako i njma..
Kakvog svježeg novca, u tolikim količinama?? 😀
Koliko ja vidim stanje je ovako:
Prema zadnjem izvješću imao keša: 4.998.444.000 kn
U međuvremenu isplatio dividende: 2.788.304.617 kn
U međuvremenu zaradio cca. 509.392.000 kn (pretpostavka da je jednako kao lani u istom razdoblju)
Pa time sad najverojatnije ima cca. 2.719.531.383 kn (pretjerao si dobrih 3 do 3,68 puta :P)
[/quote]
Uvijek napominjem ; kada Lynx nešto napiše to ima težinu !!
Ono što je Lynx propustio dodati ja ću, a odnosi se na pretpostavku koju sam već nekoliko puta postavio kao realnu mogućnost;
HT i sam je počeo prodavati svoje dionice, ali to ćemo znati kroz 7-10 dana. Nadam se da griješim.
HT misli kupovati svoje dionice (PRODAJA-GLUPOST); pad burze je slika stanja u gospodarstvu naše države i utjecaja vanjskih kretanja i točka. Još je malo i palo kakva je situacija. Ne treba lupetat gluposti nego dokupljivati tko ima sa čime, a tko nema zaboraviti na burzu u sljedeće 2 godine i to je sva mudrost …
Kolega Lynx nokije nisu više tako kvalitetne kao što su nekad bile. Uzeo 5630 i nakon mjesec dana mi riknula. A što se tiće troškova, na adsl-u ne mogu ušparati. Imam flat adsl po 158kn i to mi je najjeftinije, pošto na sve druge operatere moram dodati ht-ovu proviziju od 40kn. Računi sa mobitele su mi sve veći, prije 3 godine sam sve imao na kartice. A danas su tu fiksni računi od 150kn + plus opcije besplatni razgovori 100kn + 300 poruka 25kn. U kući potrošimo svaki mjesec oko 1000kn na ht-telefoniju. Može se uzeti i ovako kredit za neki solidan autić
Mislim da je danas netko na vrijeme shvatio da ROMF više ne može braniti cijenu i svoje ulaganje u HT, sutra će biti jasnije mnogima.
Mislim da dovoljno količina mogu uzeti jer nije velika navala na prodaju tj. broj komada dnevno trgovanih i likvidnost je ogromna za ZSE a za HT se ipak može reći da ne prolazi značajan broj komada s obzirom na povijest trgovanja.
Dalje, tu su i njihovi drugi sateliti od kojih ću navesti RDMF dobrovoljni mirovinski fond koji također može skupljati, pa preko uplata u OIF/dioničke mješovite/ pod paskom da ti fondovi najveći dio transferiraju u HT, pogotovo preko raiffeisen investa.
Na kraju ću spomenuti i pbz co omf koji trenutno ne kupuje ali mislim da u slučaju prestanka kupovine od ROMF, će nastaviti njihovim tempom skupljanja.
Zašto netko uopće misli da samo RBA kupuje? Ima jako puno investitora zainteresiranih za ovu dionicu, ali ne žele napucavati cijenu nebu pod oblake, već pristojno skupljaju.
Mislim da je danas netko na vrijeme shvatio da ROMF više ne može braniti cijenu i svoje ulaganje u HT, sutra će biti jasnije mnogima.
Mislim da dovoljno količina mogu uzeti jer nije velika navala na prodaju tj. broj komada dnevno trgovanih i likvidnost je ogromna za ZSE a za HT se ipak može reći da ne prolazi značajan broj komada s obzirom na povijest trgovanja.
Dalje, tu su i njihovi drugi sateliti od kojih ću navesti RDMF dobrovoljni mirovinski fond koji također može skupljati, pa preko uplata u OIF/dioničke mješovite/ pod paskom da ti fondovi najveći dio transferiraju u HT, pogotovo preko raiffeisen investa.
Na kraju ću spomenuti i pbz co omf koji trenutno ne kupuje ali mislim da u slučaju prestanka kupovine od ROMF, će nastaviti njihovim tempom skupljanja.
[/quote]
Slažem se ! Ipak danas znamo istinu !
eto oni koji su povlačili novac iz ht-a i kupovali druge dionice, danas su vjerojatno u minusu. Ne znamo koliko će im portfelji još potonuti, no barem ih može utješit brži rast dionica kad dođe oporavak