Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
HT | 37,88 | 73.795 | 1,948 | 37,70 | 38,20 | 1,06% |
MF-ovi su dugoročni ulagači a obrana cijene dugoročno nema nikakvog smisla. Raiffeisen OMF radi gluposti po tko zna koji put.
Dinko ima još 880 000 dionica, država 2,8 mil i oboje imaju namjeru prodavati tko će kupovati?
evo ja ču kupiti…………. [cool]
Pa dobro uplate u svoj fond hrvatske dionice ili u neki drugi fond koji ima nekakvu imovinu tako da mogu u potpunosti branit cijenu dionice. Ovo sam naveo samo kao primjer ako odluče branit cijenu dionice naći će već načina za to.
Nominala je jedini mjerodavni temelj svake dionice, a predstavlja objektivnu sumu ukupnih prihoda, rashoda, kapitala, brenda itddd.., ali ne mora biti pokazatelj trenutnog raspoloženja ulagatelja, kako u minusu nominale tako i u plusu .
HT trenutno vrijedi 2.5 puta vše od nominale, zašto ? ;
1. Dividenda
2. Fondovi kroz zadnju dividendu kontroliraju cijenu odnosno visinu postotka svog portfelja
ali,
mislim da od dividende više nema ništa ili jako malo da se visoka cijena dionice održi, a fondovi računaju upravo na to ili cca 15 Kuna dividende za 2011, a što je razmljivo za njih i bolje nego ulog u bnake na oročenu štednju.
Problem se javlja u samom poslovanju HT-a , a koji će najkasnije pred ulaskom RH u EU morati reducirati cijene svih usluga, odreći se monopola medija kao i sve poveznice ili cca min. 50% manje prihoda uz isti broj već znatno smanjenih broja korisnika njihovih usluga.
Ono što je moja ideja vodilja kod HT-a je da će u tom slučaju sam DT početi prodavati dionice HT-a i iste pokušati prevaliti na male dioničare i fondove nazad ili izmuženu kravu vratiti vlasniku uz hvalospjeve, a oni dignuti posljednju veliku dobit, a koja je sada 2.5 puta veće od nominale.
Onad će nominala doći do punog izražaja, samo strpljenje .
ROMF svim silama brani HT…
On sto mene zanima je sto ce napraviti kad ispune kvotu od 10 % svog NAV-a kojeg smiju ulupati u društva iz 1. kotacije…
A vrlo su blizu toga…
Sa zabludom će nastaviti PBZ skrbnički račun, 10-i na listi
Zar vama nije u najmanju ruku čudno gdje HT samo raste ili stoji iako sve ostale dionice samo padaju ?
[/quote]
Ove tvojew "bisere" bih ocijenio s više jedinica, al nemogu jer sam ti tri danas dao!!
Pa kad ja kupim trafiku..podjelim je na nekakav iznos broja dionica, i ona ispaden primjer
1000 dionica po nominali 100 kn. tada je najrealnija vrijednost 100 kn, jer neka procjena mora postojati, al kada za 3 god poslujem zaradim 300 000 kn i primjer želi podijeliti dioničarima, te imam povečanje broja radnika 1000 % pa nominala ostaje ista!
Pa nemisliš da bih ti je onda prodao za 100 000 koliko vrijedi nominala..
ili još bolje, ostao dužan nako 3 god rada 300 000 kn… pa bili preuzeo tu tvrtku za 1 kn po dionici, ili 99% ispod nominale.
Mislim da sam bio iscrpan…..a DELUX u pravu, ŠTA KADA POPUNE 10% PORTFELJA, kakva nam onda mučka slijedi….?
Nominala je jedini mjerodavni temelj svake dionice, a predstavlja objektivnu sumu ukupnih prihoda, rashoda, kapitala, brenda itddd.., ali ne mora biti pokazatelj trenutnog raspoloženja ulagatelja, kako u minusu nominale tako i u plusu .
HT trenutno vrijedi 2.5 puta vše od nominale, zašto ? ;
1. Dividenda
2. Fondovi kroz zadnju dividendu kontroliraju cijenu odnosno visinu postotka svog portfelja
ali,
mislim da od dividende više nema ništa ili jako malo da se visoka cijena dionice održi, a fondovi računaju upravo na to ili cca 15 Kuna dividende za 2011, a što je razmljivo za njih i bolje nego ulog u bnake na oročenu štednju.
Problem se javlja u samom poslovanju HT-a , a koji će najkasnije pred ulaskom RH u EU morati reducirati cijene svih usluga, odreći se monopola medija kao i sve poveznice ili cca min. 50% manje prihoda uz isti broj već znatno smanjenih broja korisnika njihovih usluga.
Ono što je moja ideja vodilja kod HT-a je da će u tom slučaju sam DT početi prodavati dionice HT-a i iste pokušati prevaliti na male dioničare i fondove nazad ili izmuženu kravu vratiti vlasniku uz hvalospjeve, a oni dignuti posljednju veliku dobit, a koja je sada 2.5 puta veće od nominale.
Onad će nominala doći do punog izražaja, samo strpljenje .
ROMF svim silama brani HT…
On sto mene zanima je sto ce napraviti kad ispune kvotu od 10 % svog NAV-a kojeg smiju ulupati u društva iz 1. kotacije…
A vrlo su blizu toga…
Sa zabludom će nastaviti PBZ skrbnički račun, 10-i na listi
Zar vama nije u najmanju ruku čudno gdje HT samo raste ili stoji iako sve ostale dionice samo padaju ?
[/quote]
Ove tvojew "bisere" bih ocijenio s više jedinica, al nemogu jer sam ti tri danas dao!!
Pa kad ja kupim trafiku..podjelim je na nekakav iznos broja dionica, i ona ispaden primjer
1000 dionica po nominali 100 kn. tada je najrealnija vrijednost 100 kn, jer neka procjena mora postojati, al kada za 3 god poslujem zaradim 300 000 kn i primjer želi podijeliti dioničarima, te imam povečanje broja radnika 1000 % pa nominala ostaje ista!
Pa nemisliš da bih ti je onda prodao za 100 000 koliko vrijedi nominala..
ili još bolje, ostao dužan nako 3 god rada 300 000 kn… pa bili preuzeo tu tvrtku za 1 kn po dionici, ili 99% ispod nominale.
Mislim da sam bio iscrpan…..a DELUX u pravu, ŠTA KADA POPUNE 10% PORTFELJA, kakva nam onda mučka slijedi….?
[/quote]
Zanimljivo,
a što se dešafa kada ta tvoja trafika u četvrtoj godini rada prestaje biti jedina trafika na najboljoj poziciji, dobavljači ti stisnu uvijete dobave novina i cigareta, te više nema jedino tvoja trafika dnevne novine, a ostale trafike su do sada iste kupavale od tebe doa bi drugima prodavao, što imaš ???
Imaš loš glas koji se puno brže širi od dobrog glasa, a kada domino krene tvoja trafika (HT) neće vrijediti ni ovih 100 kuna koje si uložio.
Nego jesi ćuo za tarifu "AHA", gdje T-mobile (HT) sada reklamiraju da su povoljniji od samih sebe ?
koliko napada na ht, a sve će vas iznenaditi kao i svake godine. Znam da vam je sada krivo što sve tone, osim ht-a, no tonut će i dalje, a ht će opet preko 300
Mislim da je danas netko na vrijeme shvatio da ROMF više ne može braniti cijenu i svoje ulaganje u HT, sutra će biti jasnije mnogima.
LORIS
Dabogda HT-bio na 100 kn, al nisam ja te sreće, jer nažalost imaju cca 8-10 milrd. kn svježeg novca,
Tj 5 god mogu dijeliti dividendu, od novca koji već imaju..
A naravno nikome ne cvatu ruže pa tako i njma..
recesijska je godina i normalno je da zarada tone. No eto uzimajući u obzir svoje prijatelje i sebe mogu reći da su pretplate ponovno potpisane, računi sve veći, možda i zbog toga što štedimo malo na provodima itd, pa odma ode na telefoniranje. Ht i dalje drži monopol, tako da cijelo moje susjedstvo visi na adsl-u, osim onih luzera na vipu koji ne mogu pjesmu skinuti. Gledajući sa te pozicije i sa pozicije izdašne dividende, love na računu, mislim da će opet preko 300kn. No naravno da neki baš zbog toga i izbjegavaju ht, te idu u druge riskantnije dionice, želeći ostvariti puno veće zarade.
LORIS
Dabogda HT-bio na 100 kn, al nisam ja te sreće, jer nažalost imaju cca 8-10 milrd. kn svježeg novca,
Tj 5 god mogu dijeliti dividendu, od novca koji već imaju..
A naravno nikome ne cvatu ruže pa tako i njma..
Kakvog svježeg novca, u tolikim količinama?? 😀
Koliko ja vidim stanje je ovako:
Prema zadnjem izvješću imao keša: 4.998.444.000 kn
U međuvremenu isplatio dividende: 2.788.304.617 kn
U međuvremenu zaradio cca. 509.392.000 kn (pretpostavka da je jednako kao lani u istom razdoblju)
Pa time sad najverojatnije ima cca. 2.719.531.383 kn (pretjerao si dobrih 3 do 3,68 puta :P)
No eto uzimajući u obzir svoje prijatelje i sebe mogu reći da su pretplate ponovno potpisane, računi sve veći, možda i zbog toga što štedimo malo na provodima itd, pa odma ode na telefoniranje.
Kakvi ste vi to muškarci?
Zapravo, netrebaš odgovoriti ne želim znati. [shocked]
No eto uzimajući u obzir svoje prijatelje i sebe mogu reći da su pretplate ponovno potpisane, računi sve veći, možda i zbog toga što štedimo malo na provodima itd, pa odma ode na telefoniranje.
[/quote]
Možda stari? [lol]
Ja ne znam tko još od moje generacija priča na mobitel ili čak telefon?? (to ne znam kada sam u ruke uzeo zadnji puta).
Ja sa frendovima (i frendicama 😉 ) komuniciram preko msn-a, neprestano, a mob služi samo za poruke (uglavnom tipa: čeeekam te, zašto uvijek kasniš….. :P) prilikom dogovaranja za izlaske…
Mladi ne pričaju na mobitel (jer je skupo), na telefon pogotovo (jer je "čudno"), jedino se koriste SMS-ovi (u T-Mobile Mrak tarifi, 48 kn mjesečne potrošnje, i 25 MB prometa, sasvim dosta!) za "dogovore" (komunikacija "u živo" ponovno postaje u modi) dok si vani, msn dok si doma, 25 MB prometa dosta za updejtati status na fejsu dok nisi doma…
Nitko osim staraca, i evenutalno ženskih, ne priča više na mobitele ili pogotovo telefone.
Ja imam Mrak Tarifu od T-mobila, i Iskon Duo Carnet od Iskona (HT-a) i to je to, 58 kn za mob (poruke + internet u hodu; sasvim dosta, nikada ne prijeđem paket) i 100 kn za flat internet (i telefon, kojega ne koristim) i što čovjeku treba više?? Svi mladi danas rade tako, i ne planiraju u budućnosti trošiti više. Svi računaju bolje malo uštedit na potrošnji pa kupit bolji (više cool) mob, nego trošiti na nešto što možeš i besplatno (preko neta – praktičnije i jeftinije, ili uživo: bolje!).
Hah kolega Antiša sasvim obični, prije je bilo puno više vožnje motora, auta, kava, večera, a danas je toga nažalost sve manje. No eto telefonski računi se ni dalje ne smanjuju već rastu
[/quote]