Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
HT | 37,88 | 73.795 | 1,948 | 37,70 | 38,20 | 1,06% |
ROMF svim silama brani HT…
On sto mene zanima je sto ce napraviti kad ispune kvotu od 10 % svog NAV-a kojeg smiju ulupati u društva iz 1. kotacije…
A vrlo su blizu toga…
Sa zabludom će nastaviti PBZ skrbnički račun, 10-i na listi
Zar vama nije u najmanju ruku čudno gdje HT samo raste ili stoji iako sve ostale dionice samo padaju ?
[/quote]
ht je u zadnja dva mjeseca pao preko 20 % možda zato
vi očito nerazumijete da je ht više obveznica nego dionica sa prinosom od 10% nekad i više tako da nema panike meni je ulaz iznad 300 i nije mi bed znam da će se vratit za koji njesec do tada dokupljujem
On sto mene zanima je sto ce napraviti kad ispune kvotu od 10 % svog NAV-a kojeg smiju ulupati u društva iz 1. kotacije…
A vrlo su blizu toga…
Sa zabludom će nastaviti PBZ skrbnički račun, 10-i na listi
Zar vama nije u najmanju ruku čudno gdje HT samo raste ili stoji iako sve ostale dionice samo padaju ?
[/quote]
čudno.. [huh]…dečko,defanziva je opet u modi….. [tongue]
A vrlo su blizu toga…
A vrlo su blizu toga…
HT će dobit neslužbenog Market markera za slučaj da cijena poraste ROMF će morati prodavat dionice
za slučaj da cijene padnu otvara im se slobodni prostor za kupovinu. [lol]
Po ovakvim cijenama HT mogu još nekih 200 000 000 kn upucat u HT što i nije baš mala cifra s obzirom da je jednogodišnji promet na HT 1 700 000 000,00 .
Koliki je NAV ROMF-a?
Jel ovih 9 500 000 000 ?
trebalo bi biti to
dakle u HT-u imaju 800 milijuna kuna..
po ovim cijenama bi mogli ubost jos cca 570 000 komada
Dakle još nekih 18% pa su full. Ako im baš bude ludo napeto branit cijenu lovu u neki fond koji se koprca i zapovjede mu kupuj HT. Ne bi im bilo prvi put da preko OIF napumpavaju cijene. Ne kažem da će to i uradit ali imaju mogućnost zaobić pravila.
Da je po pravilima ROMF bi trebao uskoro postat” market marker”.
HT će uvijek imati kupaca dok god je ovako likvidan i dok god daje div. yld. od 10%.
bez obzira što mu budućnost nije blistava.
očekujem i trezor na strani kupnje, bilo da uzme neki veći paket od npr. Rajfice, bilo da se sam uključi na kupnju.možda sam u krivu, vidjet ćemo.
mnoge moje investicije me brinu puno više od HTa [lol]
MF-ovi su dugoročni ulagači a obrana cijene dugoročno nema nikakvog smisla. Raiffeisen OMF radi gluposti po tko zna koji put.
Dinko ima još 880 000 dionica, država 2,8 mil i oboje imaju namjeru prodavati tko će kupovati?
Dakle još nekih 18% pa su full. Ako im baš bude ludo napeto branit cijenu lovu u neki fond koji se koprca i zapovjede mu kupuj HT. Ne bi im bilo prvi put da preko OIF napumpavaju cijene. Ne kažem da će to i uradit ali imaju mogućnost zaobić pravila.
Da je po pravilima ROMF bi trebao uskoro postat" market marker".
nije bas jednostavno
da ulupaju 100 milijuna u neki fond, taj fond ot tih para moze opet samo za 10 milja kupit ht