Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
HT | 37,88 | 73.795 | 1,948 | 37,70 | 38,20 | 1,06% |
Alo HT-ovci, jeste li živi?
Nije valjda da odmarate od buze i trošite dividendu na moru?
Evo malo statističkih podataka od HAKOM-a za prvi kvartal 2010g.
– u nepokretnoj mreži HT-ov udio u broju korisnika pao s 73,27% na 72,4% ili 1,2% korisnika prešlo konkurenciji
– pokretnoj mreži uteklo 2,13% korisnika iliti udio pao s 47,37 na 46,38%
Ljudi bježe od HT-a, dobit i prihodi padaju jedino vi svoje novce ovdje ostavljate, sva sreća da su mene nakitili Optimom iznad 40 kn nego HT-om iznad 300 kn. Bar mirno spavam!
Znate li što se događa s dionicama firmi kojima padaju dobit i prihodi??? [bye] [bye] [bye] [bye]
Mislim da nije problem u HT nego u OPTIMI koja na račun HT raste [rolleyes]
Da li ste primjetili zadnje reklame HT gdje slavodobno istiće da je povoljniji od sada od samoga sebe ?
Evo samo da vas obavijestim:
http://www.poslovni.hr/vijesti/posao-za-finu-od-350-mil-kn-150780.aspx
…Financijska agencija do kraja godine počet će upravljati telekomunikacijskom mrežom svih tijela državne uprave, što je posao koji vrijedi 300 do 350 milijuna kuna godišnje…
…Nova mreža nadogradit će postojeći sustav Hitronet koji danas koristi iznajmljene linije od komercijalnih operatera, najčešće Hrvatskog telekoma i Vipneta…
http://www.poslovni.hr/vijesti/zbog-fine-su-zakinuti-telekomi-150904.aspx
Nije dobro, 350 mil kn je 4% HT-ovog godišnjeg prihoda.
Vikat će šefovi iz Njemačke, nebi htio biti Mudriniću u koži. [bye] [bye] [bye]
@Vlada je prošli tjedan Finu ovlastila da poveže sva tijela državne uprave u jednu telekomunikacijsku mrežu, čiji zakup od komercijalnih operatera trenutno stoji 300 do 350 milijuna kuna .
http://www.poslovni.hr/vi…nuti-telekomi-150904.aspx
To se bude dogodilo,nikad.Državna tjela su im na 101 lokaciji.To košta kamion love,a da bi to povezao u jednu mrežu bez HT-a,nema šanse.
@Vlada je prošli tjedan Finu ovlastila da poveže sva tijela državne uprave u jednu telekomunikacijsku mrežu, čiji zakup od komercijalnih operatera trenutno stoji 300 do 350 milijuna kuna .
To se bude dogodilo,nikad.Državna tjela su im na 101 lokaciji.To košta kamion love,a da bi to povezao u jednu mrežu bez HT-a,nema šanse.
Čisto za naivce;
mreža je već davno sva povezana, a HT s time nema više ništa za razliku od dosad gdje je koristio upravo Državne resurse ( medije), a koje će država u buduće koristiti naravno besplatno, te u buduće naplačivati njima. Zato taj posao nije vrijedan 350 milijuna, nego za HT 700 milijuna.
Čisto za naivce;
mreža je već davno sva povezana, a HT s time nema više ništa za razliku od dosad gdje je koristio upravo Državne resurse ( medije), a koje će država u buduće koristiti naravno besplatno, te u buduće naplačivati njima. Zato taj posao nije vrijedan 350 milijuna, nego za HT 700 milijuna.
[/quote]
ma da, nema tu "lufta" treba uložiti u opte jel tak kolega?
evo kolega Antiša veli da su mali telekomi u "inkubatoru" hakoma, valjda do punoljetnosti [lol] , znači sad treba uložiti jer kad odrastu kupili budu dt a ne samo ht, evo sad ht ne vrijedi ni dva bvps-a a trži se na 2,6 nominale dok recimo opte na tri nominale [rolleyes]
ovo pišem samo zbog 250000 malih ulagača 63 i 69 od kojih neki nisu svjesni kaj imaju pa da bez veze ne strže po ovim cijenama, inače nemam ništa protiv drukanja za opte ali pustite ht na miru [thumbsup]
Mala skola financija.
Ako obveznica dospijeva 2014 i recimo 2028 onda nisto da li je cijena 45% nominale.
Optima se trenutno trzi bolje nego Ingrina obveznica koja dospijeva za godinu dana
evo sad ht ne vrijedi ni dva bvps-a a trži se na 2,6 nominale dok recimo opte na tri nominale [rolleyes]
ovo pišem samo zbog 250000 malih ulagača 63 i 69 od kojih neki nisu svjesni kaj imaju pa da bez veze ne strže po ovim cijenama, inače nemam ništa protiv drukanja za opte ali pustite ht na miru [thumbsup]
Možete li mi objasniti kako to uspoređujete dionice po nominali? Koliko ja znam nominala nebi trebala imati apsolutno nikakve veze s tržišnom cijenom.
Evo i ja ću pokušati pomoći 250 000 ulagača:
– prodajte dionice firmi kojima padaju prihodi i dobit, a kupujte firme kojima raste dobit i prihodi.
Tržište je dinamično, odnosi snaga se brzo mogu promijeniti.
Ta cijena Optimine obveznice je plod manipulacije.
Svi vlasnici njihovih obveznica imaju pravo tražiti prijevremeni iskup po nominali zbog nepridržavanja uvjeta iz prospekta.
Optima nema love za to, a trenutno je malo firmi u Hrvatskoj koje mogu iskupiti obveznice, sve funkcionira na principu refinanciranja. A opet tu je Zaba da uskoči ako zatreba.
Po meni rizičnija je Ingrina obveznica nego Optimina.
Malo je off topic ali tvoja konstatacija nikako ne stoji pa je bio potreban demant!!!
[/quote]
naravno da ima malo firmi koje valjaju………jedan je HT….. [smiley] [tongue]
Nominala je jedini mjerodavni temelj svake dionice, a predstavlja objektivnu sumu ukupnih prihoda, rashoda, kapitala, brenda itddd.., ali ne mora biti pokazatelj trenutnog raspoloženja ulagatelja, kako u minusu nominale tako i u plusu .
HT trenutno vrijedi 2.5 puta vše od nominale, zašto ? ;
1. Dividenda
2. Fondovi kroz zadnju dividendu kontroliraju cijenu odnosno visinu postotka svog portfelja
ali,
mislim da od dividende više nema ništa ili jako malo da se visoka cijena dionice održi, a fondovi računaju upravo na to ili cca 15 Kuna dividende za 2011, a što je razmljivo za njih i bolje nego ulog u bnake na oročenu štednju.
Problem se javlja u samom poslovanju HT-a , a koji će najkasnije pred ulaskom RH u EU morati reducirati cijene svih usluga, odreći se monopola medija kao i sve poveznice ili cca min. 50% manje prihoda uz isti broj već znatno smanjenih broja korisnika njihovih usluga.
Ono što je moja ideja vodilja kod HT-a je da će u tom slučaju sam DT početi prodavati dionice HT-a i iste pokušati prevaliti na male dioničare i fondove nazad ili izmuženu kravu vratiti vlasniku uz hvalospjeve, a oni dignuti posljednju veliku dobit, a koja je sada 2.5 puta veće od nominale.
Onad će nominala doći do punog izražaja, samo strpljenje .
ROMF svim silama brani HT…
On sto mene zanima je sto ce napraviti kad ispune kvotu od 10 % svog NAV-a kojeg smiju ulupati u društva iz 1. kotacije…
A vrlo su blizu toga…
On sto mene zanima je sto ce napraviti kad ispune kvotu od 10 % svog NAV-a kojeg smiju ulupati u društva iz 1. kotacije…
A vrlo su blizu toga…
šta če napraviti,šta če napraviti…….šta ste se toga uhvatili,pa dio su prodali i sad opet kupuju…….cijeli svijet pada samo HT raste……… [smiley] [wink]
A vrlo su blizu toga…
Sa zabludom će nastaviti PBZ skrbnički račun, 10-i na listi
Zar vama nije u najmanju ruku čudno gdje HT samo raste ili stoji iako sve ostale dionice samo padaju ?