HT (Hrvatski Telekom d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska HT (Hrvatski Telekom d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 22.12.2024. u 13:20
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
HT
39,90
61.569
1,543
39,80
40,10
0,25%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

http://www.jutarnji.hr/vela-dao-otkaz-i-otisao-na-svjetsko-prvenstvo–s-htv-a-odlazi-i-sapit/823269/

bas me zanima koje inteligentno biće je ocjenjivalo prethodnu poruku. Naime, tko pokrece sportski kanal? da nije mozda HT kroz max-tv?

Evo kolega ja sam vam dao stotke. Ne tvrdim da ste u pravu, ali lako moguće. Nisam ni pomislio na takav razvoj, ali sada ste me zagolicali.

bas me zanima koje inteligentno biće je ocjenjivalo prethodnu poruku. Naime, tko pokrece sportski kanal? da nije mozda HT kroz max-tv?

koji HT pokreću ga privatni investitori koji nemaju veze s HT-om. arenasport je etablirani sportski kanal.
doduše ići će kroz max tv sigurno ali najvjerojatnije i kroz bnet doskora.
vidit ćemo kakav će ugvoor potpisat.

http://www.seebiz.eu/hr/techno-_-it/combis-ulazi-na-trziste-poslovnih-lcd-zaslona,81695.html

poslovanje se šir

dobro, a kaj je stim prometom?
dajte malo, makar iz šupljeg u prazno

http://www.poslovni.hr/vijesti/combis-uz-podrsku-zabe-otvara-tvrtku-za-razvoj-softvera-za-banke-150342.aspx

još malo širenja poslovanja

Alo HT-ovci, jeste li živi?
Nije valjda da odmarate od buze i trošite dividendu na moru?

Evo malo statističkih podataka od HAKOM-a za prvi kvartal 2010g.

– u nepokretnoj mreži HT-ov udio u broju korisnika pao s 73,27% na 72,4% ili 1,2% korisnika prešlo konkurenciji
– pokretnoj mreži uteklo 2,13% korisnika iliti udio pao s 47,37 na 46,38%

Ljudi bježe od HT-a, dobit i prihodi padaju jedino vi svoje novce ovdje ostavljate, sva sreća da su mene nakitili Optimom iznad 40 kn nego HT-om iznad 300 kn. Bar mirno spavam!

Znate li što se događa s dionicama firmi kojima padaju dobit i prihodi??? [bye] [bye] [bye] [bye]

od 1.7. novo snižavanje max. cijena mobilnih ipulsa unutar EU / rouming /.

Ljudi bježe od HT-a, dobit i prihodi padaju jedino vi svoje novce ovdje ostavljate, sva sreća da su mene nakitili Optimom iznad 40 kn nego HT-om iznad 300 kn. Bar mirno spavam!

Znate li što se događa s dionicama firmi kojima padaju dobit i prihodi??? [bye] [bye] [bye] [bye]

Znaš li ti što se dešava s firmama čije se obveznice prodaju za 59% nominalne vrijednosti ?

Za one koje neznaju ukratko. Svaka obveznica je izdana na vrijednost od 100 kuna i po prispjeću izdavatelj je dužan platiti 100 kuna, te u međuvremenu sve kamate.

Dakle, izdavatelju se puno više isplati kupiti svoju obveznicu za 59 kuna nego čekati dospjeće i platiti 100 kuna. To je čista ušteda od 41% i vjerojatno više nego što mu je neto profit marža. Vjerojatno puno više nego što može zaraditi na svojoj dijelatnosti.

Zbog čega onda firma ne kupi svoje obveznice koje se nude po 59 kuna ? Jer nema novaca da ih plati. Zbog čega ne uzme kredit i otkupi te obveznice kada se nude jeftino na burzi ? Zato jer ne mogu naći nikoga da im da kredit.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

Znaš li ti što se dešava s firmama čije se obveznice prodaju za 59% nominalne vrijednosti ?

Ta cijena Optimine obveznice je plod manipulacije.
Svi vlasnici njihovih obveznica imaju pravo tražiti prijevremeni iskup po nominali zbog nepridržavanja uvjeta iz prospekta.
Optima nema love za to, a trenutno je malo firmi u Hrvatskoj koje mogu iskupiti obveznice, sve funkcionira na principu refinanciranja. A opet tu je Zaba da uskoči ako zatreba.

Po meni rizičnija je Ingrina obveznica nego Optimina.

Malo je off topic ali tvoja konstatacija nikako ne stoji pa je bio potreban demant!!!

[/quote]
Pa to ovisi kakva je obveznica i koliko je još ostalo do dospijeća 😀

New Report

Close