Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
HT | 36,07 | 176.037 | 4,881 | 36,00 | 36,40 | -0,28% |
A kad nazovu i Europske komisije:
– alo vi balkanci u razvijenome svijetu nema monopola, ako želite biti dio EU treba razvijati konkurentnost i štititi slabije
LOL [lol]
@antiša
–pa ukcaj se sada i kreni od 265 kao i mi…niže ti vjerojatno neće dopustiti OMF
Kada bi netko pročitao zadnjih 20 stranica ove teme, rekao bi da je HT propala firma.
Mislim da su se drukeri na ovoj temi doslovno povampirili i stoga bi citirao jednog forumaša koji je nekidan napisao ovo a ja se sa time u potpunosti slažem:
"Crockett:
Ja sam došao do zaključka da je ovo jedno govno od foruma, sama drukerija di god se okreneš , subjektivna sranja bez ikakvih argumenata,…"
JUsput, ja isto nisam još potrošio dividendu jer očekujem HT na 200 kn ali ne iz idiotskih razloga koji se ovdje navode.
Evo vam još jedan razlog propasti HT-a: "propsat će zbog malog nataliteta a potom i malog broja stanovnika!"
Nitko nije rekao da će HT propasti već samo da će u budućnosti poslovati lošije nego sada, a samim tim da će vrijednost dionice biti niža nego danas.
HT je već dostigao svoj vrhunac poslovanja bolje ne može, samo može lošije!
A kad nazovu i Europske komisije:
– alo vi balkanci u razvijenome svijetu nema monopola, ako želite biti dio EU treba razvijati konkurentnost i štititi slabije
– HT ne smije u niti jednom trenutku biti u prednosti u odnosu na konkurenciju
– konkurencija je u interesu hrvatskih građana
A još kad se sjetim da je Škegro vlasnik Metroneta, a Ronal Žuvanić u upravi Optime onda znam da će država napraviti sve da se alternativni operateri zauzmu značajan udio na tržištu, te da budu profitabilni i konkurentni HT-u!
Što to znači?
Vrijednost HT-a pada a vrijednost alternativaca raste! [thumbsup]
Još k tome kad je glavni kod regulatora Gaćina,nogirani i bivši diša HT-a i k tome uvređeni diša,ADZ-ovac po struci,nema napretka da ga ježiš.
Nitko nije rekao da će HT propasti već samo da će u budućnosti poslovati lošije nego sada, a samim tim da će vrijednost dionice biti niža nego danas.
Pa već sada vrijedi manje nego kad je bila na 190 kn… Ali je na 190 vrijedila isto koliko i na 400…
RBA ovaj tjedan skočio na poziciju 3.
1. DEUTSCHE TELEKOM AG 41.763.153 51,00 Osnovni račun BONN, NJEMAČKA
2. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D. 5.732.197 7,00 Skrb. račun SPLIT, HRVATSKA
3. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./RAIFFEISEN OBVEZNI MIROVINSKI FOND 2.907.702 3,55 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA + 147 289
4. RH,VLADA,SREDIŠNJI DRŽAVNI URED ZA UPRAV.DRŽ.IMOV 2.859.148 3,49 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
5. PBZ D.D. 1.706.004 2,08 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA – 17 800
6. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./PBZ CROATIA OSIGURANJE OBVEZNI MIROVINSKI FOND 1.166.675 1,42 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
7. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./AZ OBVEZNI MIROVINSKI FOND 892.361 1,09 Skrb. račun SPLIT, HRVATSKA – 56 552
8. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./ERSTE PLAVI OBVEZNI MIROVINSKI FOND 873.626 1,07 Skrb. račun SPLIT, HRVATSKA
9. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 362.893 0,44 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA + 450
10. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 342.502 0,42 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA – 11 897
Ukupno: 71,57
mf .jedni drugima prodaju…..iz supljeg u prazno…..katastrofa…. [shocked]
uz ovako dobru dividendu, dionica ht a momentalno nije precjenjena, što hoće reći da cijenu dionice kod nas (na žalost) ne diktiraju poslovni pokazatelji, nego nekakvi drugi (kupi – prodaj) nažalost – interesi. I uz manji poslovni uspjeh, te nešto manju dividendu cijena ove dionice neće biti precjenjena, niti je dugoročnije razlog za prodaju – osim osobni svakog vlasnika, podrazumijeva se…
da vidimo malo odnos oročena štednja i naša ht "obveznica", mislim malo jednostavne matematike prije podne je pa da se previše ne zamaramo, evo
dividenda 32,68 kn
u banci kamata na oročeni depozit, nek bu devizni za slučaj moguće inflacije je cca 4%
i sad dividenda/kamata je 32,68 : 4 = 8,17 x 100 = 817 kn, zanimljivo jelda?
e sad je pitanje kaj je bolje kupiti ht-r-a po recimo "astronomskih" cca 400 kn i zaraditi 32,68 kn ili
oročiti 817 kn u banci i dobiti 32,68 kn kamate, realno gledano zarada je barem dupla na ht-u a o stabilnosti ht i banaka ogrezlih u nekretninski mjehur da ne govorimo
naravno vrhunski ulagači netrebaju se zamarati ovakvim ulaganjem jer je poznato barem po pisanju na forumima da se mogu ostvariti prinosi i 100% mjesečno, tako da je ovo viđenje ht-a sa pozicije ulagača sa skromnim ulagačkim znanjem ali relativno dobrim omjerom prinos/znanje, isto tako sa ipo-ulagačima koji još nisu registrirali dionice sa brokerom jer njima ROE sad iznosi cca 23% i malo se ulagača ovdje može pohvaliti takvom uspješnošću [proud]
uz ovako dobru dividendu, dionica ht a momentalno nije precjenjena, što hoće reći da cijenu dionice kod nas (na žalost) ne diktiraju poslovni pokazatelji, nego nekakvi drugi (kupi – prodaj) nažalost – interesi. I uz manji poslovni uspjeh, te nešto manju dividendu cijena ove dionice neće biti precjenjena, niti je dugoročnije razlog za prodaju – osim osobni svakog vlasnika, podrazumijeva se…
[/quote]
Nisam ja nikad govorio da je dionica precijenjena, prošle godine su zaradili 24 kn po dionici i prema tome ova cijena nije skupa. Stvar je jedino što se na burzi kupuje budućnost a ne sadašnjost ili prošlost ili nedaj bože imovina tj. ulaže se zbog budućih zarada.
Što određuje tržišnu cijenu?
– "kupi- prodaj" pokazatelj je jedino pravo mjerilio cijene. Prodavači uvijek misle da je dionica precijenjena, dok kupci misle da je podcijenjena. Cijena raste ako postoji više kupaca od prodavača ili obrnuto nema tu velike filozofije!
Kako nema filozofije,do neki dan nismo znali potražnju,bilo je recimo nalog 50 ooo kom po jednu kunu,pa se neko….pobunio jer je to za mene kriminal do juče smo imali uvid u 10 najboljih ponuda,kupnja prodaja.Sve je to kriva naša država i zakoni o poslovanju brokerskih kuča koji imaju i Psihologe u svojim
firmama.Sad sve ide na bolje ali izgubili smo investitore,a i svaki dan u našim novinama je jedna afera
tako da se možemo nadati samo kapitalu sumljivog porijekla, a špekulante kunem se oderat čemo po Đepu. [angry]