HT (Hrvatski Telekom d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska HT (Hrvatski Telekom d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 05.11.2024. u 06:55
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
HT
36,07
176.037
4,881
36,00
36,40
-0,28%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Činjenice, 2009 ;
Prihodi HT ( s T-mobilom ) – 9,9 milijardi kuna
DOBIT – 2,05 milijardi kuna ( a realno 4 milijarde kuna )
Br. zaposlenih – 4854 ili 4%manje nego 2008, a iza HP, INA, KNZM, Zg.holding, HEP-a, HŽ-a,
čak i iza H Š d.o.o.-a sa 8738 zaposlenih
Prema dobiti 1. u RH – 1,16 milijardi kuna, 2. VIP sa 0,6 milijardi kuna, Adris 5-i sa 0,5 milijardi kn
Inače dobit HT-a je pala 57,4% u 2009 god.

nemogu vjerovati sa kim ti uspoređuješ HT………….sami gubitaši,pa oni moraju otpustiti barem 30% ljudi da mogu biti barem na pozitivnoj nuli……… [shocked]

Kada smo već u 2009 spomenimo i ovo:
BOLI, BOLI, UŽASNO BOLI – a, gospon loris?

HT blokira račun Optimi zbog 30 milijuna kuna duga

Ukupan dug Optima Telekoma HT-u dosegnuoje 80 milijuna kuna, a HT se odlučio aktiviranjem instrumenata osiguranja naplatiti dio tog duga u iznosu od 30 milijuna, doznajemo iz dobroupućenih izvora.

Zbog toga je, doznajemo, nastala uzbuna u Zagrebačkoj banci koja je glavni financijer razvoja Optima Telekoma te drže njihove dionice, obveznice, ali i druge kreditne obveze. Predstavnici Optima Telekoma u četvrtak su stoga posjetili Hrvatsku agenciju za poštu i elektroničke komunikacije i od predstavnika Vijeća zatražili pomoć u rješavanju spora s HT-om.

Prema izvorima iz HAKOM-a, Optima se požalilana ponašanje HT-a, no, doznajemo, konkretniju pomoć HAKOM u ovom slučaju ne bi mogao pružiti jer je riječ o poslovnu odnosu dviju tvrtki.

Na upit Business.hr-a iz HT-a su kratko odgovorili da ne komentiraju poslovne odnose sa svojim partnerima.

Ukupan dug Optima Telekoma HT-u dosegnuoje 80 milijuna kuna, a HT se odlučio aktiviranjem instrumenata osiguranja naplatiti dio tog duga u iznosu od 30 milijuna, doznajemo iz dobroupućenih izvora.

Zbog toga je, doznajemo, nastala uzbuna u Zagrebačkoj banci koja je glavni financijer razvoja Optima Telekoma te drže njihove dionice, obveznice, ali i druge kreditne obveze. Predstavnici Optima Telekoma u četvrtak su stoga posjetili Hrvatsku agenciju za poštu i elektroničke komunikacije i od predstavnika Vijeća zatražili pomoć u rješavanju spora s HT-om.

Prema izvorima iz HAKOM-a, Optima se požalilana ponašanje HT-a, no, doznajemo, konkretniju pomoć HAKOM u ovom slučaju ne bi mogao pružiti jer je riječ o poslovnu odnosu dviju tvrtki.

Na upit Business.hr-a iz HT-a su kratko odgovorili da ne komentiraju poslovne odnose sa svojim partnerima.

Ovime i sami priznajete zašto Optima i ostala kokurencija HT-a nema dividende, jer moraju HT-u plaćati monoplistički "harač".
S druge strane nije samo ZABA uključena u kreditiranje Optime nego i njeni manageri osobno s privatnim kapitalom koji su osnovali privatni fond "Fond za rizična poslovanja", a isti ima zadatak reketariti Optimu jer je Optima prema umjetnim procijenama vrlo riskantna tvrtka, a sve s ciljem nabijanja kamata i velike zarade. ZG banka se kod svoje mame ili Unicredita zadužuje enormno skupo bez ekonomske opravdanosti, ali radi zarade, a onda još skuplje nama ( Hrvatima ) prodaje novac, a opet pod izgovorom vrlo rizičan kapital.
Sada znate što HT ili ZG banka radi, a ja pokušavam svima otvoriti oči već jednom .
Soga dokle kod nas malih ne zavlada jedinstveni patrijotizam svi će se igrati s nama.

MODERATORI SU ME ISKLJUČILI ! Sve što sam pisao i pišem je osobno mišljenje bez odgovornosti.

Ovime i sami priznajete zašto Optima i ostala kokurencija HT-a nema dividende, jer moraju HT-u plaćati monoplistički "harač".
S druge strane nije samo ZABA uključena u kreditiranje Optime nego i njeni manageri osobno s privatnim kapitalom koji su osnovali privatni fond "Fond za rizična poslovanja", a isti ima zadatak reketariti Optimu jer je Optima prema umjetnim procijenama vrlo riskantna tvrtka, a sve s ciljem nabijanja kamata i velike zarade. ZG banka se kod svoje mame ili Unicredita zadužuje enormno skupo bez ekonomske opravdanosti, ali radi zarade, a onda još skuplje nama ( Hrvatima ) prodaje novac, a opet pod izgovorom vrlo rizičan kapital.
Sada znate što HT ili ZG banka radi, a ja pokušavam svima otvoriti oči već jednom .
Soga dokle kod nas malih ne zavlada jedinstveni patrijotizam svi će se igrati s nama.
[/quote]
to što ti nama pišeš velika večina zna………mi pišemo o dionici ht-a,koja vrijedi puno,puno….

Ja bum onda čekal da padne na tih 100 kuna, i onda kupujem…

Meni se čini da je Lorisovo drukanje srušilo HT, ako nastavi ovako, uskoro smo na 200! [shocked]

Bilo bi vam pametno da se riješite HT-a, HT-u je i tako svejedno koliko je vrijednost dionica, a cijena će definitivno samo padati i padati, jer manipulacija cijena HT-ovog monopola svojim uslugama mora doći na naplatu. Ima puno kvalitetnih dionica koje su totalno podcijenjene .
S druge strane sama Država uskoro pušta u prodaju 2.860.000 dionica, a onda ćemo vidjeti da li će RBA i slični moči zadržati cijenu iznad 100,00 kna

[/quote]

Ako ćete lagati na forumu, poslat ću svog pasa da vas sve pojede...

to što ti nama pišeš velika večina zna………mi pišemo o dionici ht-a,koja vrijedi puno,puno….

To je istina !
P.S. molim da mi dežurni da 1 % !

MODERATORI SU ME ISKLJUČILI ! Sve što sam pisao i pišem je osobno mišljenje bez odgovornosti.

To je istina !
P.S. molim da mi dežurni da 1 % !
[/quote]

no, evo ti stotka samo se smiri

to kaj bu neki od "konkurenata" ht-a završil u stečaju, dioničari ht-a stvarno nisu krivi

Kako funkcionira HT odnosno prenos signala ? Vjerujem da ovdje svi sve zanju o dionicama, ali da pojasnih tehnički okvir naših medija .
Npr. GSM :
Kada s mobitela pozovete nekoga; 1. signal prima repetitor ( antena ), 2. ide na int. centralu radi prevoda signala u analogni, 3. ide u lokalnu centralu ( npr, gradsku ) i 4. ide u glavnu centralu, a onda sve obrnuto do pozivanog broja. Slićno je s fiksnom i IP signalizacijom.
Za razliku od HT-a, u ovom primjeru VIP i Tele2 mogu u svom vlasništvu bez plaćanja provizije HT-a imati samo točku 1 i 2, a medije to točke 3 i 4 ( bez kojih sustavn ne funkcionira ) ima samo HT. Problem je što smo mi i naši roditelji financirali taj medij, a HT ga naplaćuje. Medij može pripadati samo državi i nikom više, to je strateško pitanje svake zemlje.

Financirali smo i hotele i kampove i ceste i sve što vidiš oko sebe pa opet ništa nije tvoje.
Ne možeš u hotel besplatno, ne možeš u kamp na svojih 6 metara obale, ne možeš kroz tunel Učku đabaka…
Hebiga, smo glasali za kapitalizam (svi smo mislili da ćemo biti kapitalisti) sada ga imamo i šta bi ti sada opet revoluciju?

Financirali smo i hotele i kampove i ceste i sve što vidiš oko sebe pa opet ništa nije tvoje.
Ne možeš u hotel besplatno, ne možeš u kamp na svojih 6 metara obale, ne možeš kroz tunel Učku đabaka…
Hebiga, smo glasali za kapitalizam (svi smo mislili da ćemo biti kapitalisti) sada ga imamo i šta bi ti sada opet revoluciju?

Možda je bolje da zatvorimo oči i samo čekamo dividendu ?

loreta, žali se na izborima dogodine. ovdje tome nema mjesta. svak koristi ono što mu je povoljnije.
a uz 3 g i 4g mreže će i tcom izgubit primat.
a optika će kad tad na tržište i opet će tcom bit u ”monopolističkoj” poziciji, čisto zbog svoje snage al ne regulatora.

kad krece ht-ov sportski program na max tv-u?

New Report

Close