HT (Hrvatski Telekom d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska HT (Hrvatski Telekom d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 05.11.2024. u 09:24
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
HT
35,88
43.096
1,201
35,90
36,00
-0,28%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Napokon me netko pametan ćuo kako HT-u treba stati na rep ;
http://www.seebiz.eu/hr/tvrtke/telekomunikacije/lubura-u-redu-je-da-hakom-ogranici-ht-u-upotrebu-opticke-infrastrukture,79328.html

Sada ćemo vidjeti ( ako ovo prođe ) koliko će biti dividende i da li će je uopće biti ?

Badava se veseliš.Optiku radi onaj koji ima lovu,a ne ovaj kakti sudski vještak ili drugi operateri koji su dužni ko Grčka.Onaj koji ima lovu,taj postavlja i uvjete u protivnom ostat čemo na bakru do sljedećeg stolječa.Bio bi to napredak,nema što,a lova umjesto u infrastrukturu otišla bi u dividendu.Pošto se ti toliko brineš za svoje susjede,dali uoče znaš koliko će ljudi i malih firmi ostati bez posla,ako HT odustane od financiranje i razvoja optike do svakog doma.HT im daje posao,a ne sudski vještak,Optima,Metronet,i t.d.
[/quote]

90% optike je napravio HTT ili Hrvatske telekomunikacije. Dolazi DT i kupuje HTT preimunuje ga u HT i koristi Državno dobro ili medijske resurse od kojih je jedna optika. Ovu optiku smo svi mi platili, a DT samo preuzeo u cijenu HTT-a, ali to im je netko od Vlade omogućio i zacementirao monopol. Niti Metronet, Optima, VIP , Tele2…. ne mogu formirati konkurentne cijene jer medije im nameće HT po početnoj cijeni, a čime regulira kompletno tržište TK usluga. Posljedica : HT enormno i neprirodno zarađuje, sva konkurencija također je preskupa zbog medija ili HT-a, a HR građani sve siromašniji. Sve ono što HT dalje ulaže u sebe kao repromaterijal kupuje od DT-a po ogromnim cijenama kako bi oprao novac naravno i povečao rashode radi manjeg oporezivanja dobiti, a ono što nemože to prikaže kao dobit pa nam dijeli dividende kao sladolede ili poklon bon.
Možda je to i bila Njemačka ucijena našoj Vladi za razne političke okolnosti, ali pitam se dokle ćemo plaćati taj račun, a vi braniti sitnu dividendu u odnosu na neprirodnu zaradu čime je oštečena cijela država vioskim troškovima HT usluga, a time i znatno narušen standard svakog građanina ove zemlje ?

MODERATORI SU ME ISKLJUČILI ! Sve što sam pisao i pišem je osobno mišljenje bez odgovornosti.

http://www.seebiz.eu/hr/tvrtke/telekomunikacije/lubura-u-redu-je-da-hakom-ogranici-ht-u-upotrebu-opticke-infrastrukture,79328.html

Sada ćemo vidjeti ( ako ovo prođe ) koliko će biti dividende i da li će je uopće biti ?

Badava se veseliš.Optiku radi onaj koji ima lovu,a ne ovaj kakti sudski vještak ili drugi operateri koji su dužni ko Grčka.Onaj koji ima lovu,taj postavlja i uvjete u protivnom ostat čemo na bakru do sljedećeg stolječa.Bio bi to napredak,nema što,a lova umjesto u infrastrukturu otišla bi u dividendu.Pošto se ti toliko brineš za svoje susjede,dali uoče znaš koliko će ljudi i malih firmi ostati bez posla,ako HT odustane od financiranje i razvoja optike do svakog doma.HT im daje posao,a ne sudski vještak,Optima,Metronet,i t.d.
[/quote]

90% optike je napravio HTT ili Hrvatske telekomunikacije. Dolazi DT i kupuje HTT preimunuje ga u HT i koristi Državno dobro ili medijske resurse od kojih je jedna optika. Ovu optiku smo svi mi platili, a DT samo preuzeo u cijenu HTT-a, ali to im je netko od Vlade omogućio i zacementirao monopol. Niti Metronet, Optima, VIP , Tele2…. ne mogu formirati konkurentne cijene jer medije im nameće HT po početnoj cijeni, a čime regulira kompletno tržište TK usluga. Posljedica : HT enormno i neprirodno zarađuje, sva konkurencija također je preskupa zbog medija ili HT-a, a HR građani sve siromašniji. Sve ono što HT dalje ulaže u sebe kao repromaterijal kupuje od DT-a po ogromnim cijenama kako bi oprao novac naravno i povečao rashode radi manjeg oporezivanja dobiti, a ono što nemože to prikaže kao dobit pa nam dijeli dividende kao sladolede ili poklon bon.
Možda je to i bila Njemačka ucijena našoj Vladi za razne političke okolnosti, ali pitam se dokle ćemo plaćati taj račun, a vi braniti sitnu dividendu u odnosu na neprirodnu zaradu čime je oštečena cijela država vioskim troškovima HT usluga, a time i znatno narušen standard svakog građanina ove zemlje ?

[/quote]

e vidiš zato postoji agencija koja bi trebala spriječiti takvo "pranje love", a kad to napravi ode dividenda na 50 kn, znači vrijeme ti je za kupnju dok je jeftino

[/quote]

Možete Vi pisati što god hoćete ali cijena će HT dionica uskoro na 300,00 HRK!!!

Ispričavam se "forumašima" za promašaj od jućer- jer sam predviđao cijenu HT na dan 27.5. 270,00 HRK ali sam ipak profula za jedan dan te se svima ispričavam na krivim predviđanjima! Nemojte mi samo dodjeljivati jedinice zato što drukam na porast cijene, priznajem to, no, moj druk utjeće oko 0,0000001% na rast/pad cijene- na sreću ili nekome na žalost. Fond menageri doooobro znaju koliko vrijedi HT a kolega loris vi pišite svoje litanije!
[/quote]

...biti najbrži čovijek na svijetu...

Kolega Raikkonen, ako HT bude davao dividendu 100 ili više kuna, a vrijednost dionica bude preko 900, a pritom svi poslovni uvijeti za ravnopravnu utakmicu s kokurencijiom budu zadovoljeni, ja ću biti sretniji nego vi sada .
Ovo je realnost sada ;
http://www.seebiz.eu/hr/makroekonomija/hrvatska/muke-po-sukeru-od-poreza-na-dobit-u-proracunu-manje-tri-milijarde-kuna,79479.html

MODERATORI SU ME ISKLJUČILI ! Sve što sam pisao i pišem je osobno mišljenje bez odgovornosti.

Loris radi za Optimu!

Ovo je realnost sada ;
http://www.seebiz.eu/hr/makroekonomija/hrvatska/muke-po-sukeru-od-poreza-na-dobit-u-proracunu-manje-tri-milijarde-kuna,79479.html

Tradicionalno uspješan HT (ZSE:HT-R-A) lani je imao 57,4 posto manju dobit nego godinu prije (u 2008. iznosila je 2,1 milijardu kuna, a lani nepunih 900 milijuna kuna).

Lani dobit nepunih 900 milijuna??? Otkud im samo taj podatak…

e da je stavit prstiće na htejovu lovu,pokušalo se sa porezima,agencijama za tržišno natjecane,domoljubnim pjesmama za opće dobro,konkurencijom(prezaduženom nažalost)……hehehe
ima jedna teta sa šibom koja neda na ht,pec,pec,ne to dirat,ne,ne [lol]

Ovo je realnost sada ;

izgubljeni u prostoru i vremenu…………
Tradicionalno uspješan HT (ZSE:HT-R-A) lani je imao 57,4 posto manju dobit nego godinu prije (u 2008. iznosila je 2,1 milijardu kuna, a lani nepunih 900 milijuna kuna).

[/quote]

Ovo je realnost sada ;

[/quote]

Ma to je vjerojatno HT bez T-mobilea. Skupa imaju skoro 2 milijarde.

Kolega Raikkonen, ako HT bude davao dividendu 100 ili više kuna, a vrijednost dionica bude preko 900, a pritom svi poslovni uvijeti za ravnopravnu utakmicu s kokurencijiom budu zadovoljeni, ja ću biti sretniji nego vi sada .
Ovo je realnost sada ;

Ovo je neistinit podatak za koji bi nekog trebalo tužiti- HT je imao preko 2.000.000.000,00 HRK dobiti u 2009. godini a ovi novinari iznose laži ili ne znaju čitati FI ! I lijepo piše u tekstu- NAJVEĆI I NAJBOLJI U REPUBLICI HRVATSKOJ… Pametnom dosta! Ovo kolega nije socijalno-žalopoljski forum već Poslovni forum, stranica na temu HT! Molim ne blatite firmu koja je najveća i naj ogledalo poslovnosti, profitabilnosti i svega ostalog u RH, već PAMETNO ULAŽITE I I PUNO SREĆE!

...biti najbrži čovijek na svijetu...

Ni meni nije jasno zašto čovjek jednostavno ne kupi dionicu… [cool]

Činjenice, 2009 ;
Prihodi HT ( s T-mobilom ) – 9,9 milijardi kuna
DOBIT – 2,05 milijardi kuna ( a realno 4 milijarde kuna )
Br. zaposlenih – 4854 ili 4%manje nego 2008, a iza HP, INA, KNZM, Zg.holding, HEP-a, HŽ-a,
čak i iza H Š d.o.o.-a sa 8738 zaposlenih
Prema dobiti 1. u RH – 1,16 milijardi kuna, 2. VIP sa 0,6 milijardi kuna, Adris 5-i sa 0,5 milijardi kn
Inače dobit HT-a je pala 57,4% u 2009 god.

New Report

Close