Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
HT | 35,94 | 101.247 | 2,817 | 36,00 | 36,10 | 0,00% |
samo neka izvlace stranci lovu van kada smo mi u ku…, kakve fore kupujmo hrvatsko, nasa vlada kupuje glasove sa mirovinama i povlasticama, 720 tisuca umirovljenika ima mirovinu vecu od 6000kn, ja radim kao vatrogasac riskiram sve i imam 3500kn, pa jel to normalno, u redu da su ljudi neki i zasluzili ali vise od 6000 samo ako je izumio ljek za rak ili neku drugu opaku bolest inace 4500 kn svi od poljoprivrednika do direktora, i svi sretni, oni koji su to zasluzili da imaju vise imali su povlastice cijeli zivotni vijek, tako da bi trebali u mirovini svi da budu jednaki, ali to je samo moje misljenje mozda skrecem sa teme, ali kada se netko buni radi ht-a zbog izvlacenja dobiti ili tako nesto mislim da je to …, nebitno sada htio sam samo da vam kazem da bih ja osobno volio da ht ode na 200 kn pa a si mogu dijecu osigurati, ali to su samo moje puste zelje
Zasto je HT proslost ;
U konkurenciji GSM ( 3G ili višim standardima ) staršno gubi korak s Tele2 i dr…, a temeljem vlastite pohlepe u formiranju cijena .
Prosijecna mjesecna cijena GSM usluga u EU je do 1% od place, a u RH je skoro 10% mjesecne place, te cijene kontrolira EU komisija za TK usluge. Ovdje je Tele2 na 5% RH place.
U fiksnoj mrezi osim sto Optima strašno brzo nagriza HT, svi skupa ce imati problem kada se prijenos signala u niskonaponskoj mrezi ili utičnici s 220 V, a gdje ce se osim struje nalaziti i signal za TV, Internet i Voice protokol kao u USA, a tu ce glavnu rijec imate HEP kao nositelj svih medija.
Vrlo uskoro !
Hmmm…gledajte…T-HT je trenutno najbolja mreza u Hrvatskoj i on je operator s najacom trzisnom snagom. Optima, kako Vi navodite, jest samo pitanje trenutka kada ce proglasiti bankrot. Ljudi bjeze iz optima ko parcovi pred poplavom. Jedini koji moze stat uz bok s T-HT-om jest VIPnet, ali i oni su u banani jer nemaju fixnu liniju u ponudi. Znaci nemaju mogucnost, integracije usluga fixne i mobilne telefonije. U 2 godine nece, po mom skromnom misljenju biti nekakvih znacajnijih investicija u T-HT-u, osim optickog pristupa do domacinstava i povecavanja bit rate-a. Kolko mene sjecanje sluzi, 3G mreza nije iskoristena ni 20% od onoga sto moze pruziti. Naime kako ste naveli, visoke cijene usluga u odnosu na susjedne zemlje, daje nam naslutiti da nema vise prostora za rast. Dividenda slijedecih godina nece biti uopce izdasna ko ove godine 🙁 A sto se tice TELE2….cujte, oni meni uopce ne zvuce ozbiljno…naime oni bas i nemaju nist posebno od infrastrukture nego koriste roaming usluge od T-mobile-a, doprije su koristili VIPnet-ovu infrastrukturu….Tako da je i VIPnet izgubio veliko parce kolacica…..A jos jedna stvar koja je po meni dobra i koja ide u korist T-HT-a, jest to sto je Combis sad u rukama T-HT-a. + ISKON koji je ist tak pod nazorom majcice T-HT-a, jest najblizi u fixnoj uslugama i tako da nema sanse da iskon ide u neko udruzivanje s mobilnom konkurencijom, ako zele ici prema NGN-u.
[/quote]
Problem je što tehnički u smislu komutacija niste shavtili uopće bit TK i medija.
Zato samo podsjećam da posljednja obrana HT-a je na 250 kn-a, a obrana koju sam najavljivao prošli tjedan od 270 kn-a je danas na udaru.
Tele2 vam i ne može zvučati ozbiljno kada ne razumijete temu bežične komunikacije. Znanja radi HT je već davno raskinuo ( po DT direktivi naravno ) s ETK ugovor o obnovi 3G, 4G….protokola i isti ima ugovoreni s Siemenosom, a koji tu istu tehnologiju kupuju u patentu od ETK i prestavlja postočić globalnog GSM sustava. Tele 2 je sav u ETK, kao i VIP kao i Optima, kao Metronet…….
Dakle po vama ljudi koji vode najvećeg europskog i jednog od najvećih svjetskih telekom operatora ne znaju što rade ? Niste me baš uvjerili.
Zasto je HT proslost ;
U konkurenciji GSM ( 3G ili višim standardima ) staršno gubi korak s Tele2 i dr…, a temeljem vlastite pohlepe u formiranju cijena .
Prosijecna mjesecna cijena GSM usluga u EU je do 1% od place, a u RH je skoro 10% mjesecne place, te cijene kontrolira EU komisija za TK usluge. Ovdje je Tele2 na 5% RH place.
U fiksnoj mrezi osim sto Optima strašno brzo nagriza HT, svi skupa ce imati problem kada se prijenos signala u niskonaponskoj mrezi ili utičnici s 220 V, a gdje ce se osim struje nalaziti i signal za TV, Internet i Voice protokol kao u USA, a tu ce glavnu rijec imate HEP kao nositelj svih medija.
Vrlo uskoro !
Zbog tebe sam se registrirao,kad sam pročitao ovaj biser.Kaj HEP i 220 V isto prelazi na optiku?
Ovdje se uopće ne priča: što s dividendom?
70% u oročenu štednju na mjesec dana
20% u smanjivanje duga
10% ženi za potrošnju
dionice mi trenutno nisu opcija, mislim da bi mogle nastaviti kliziti prema dole
Zasto je HT proslost ;
Vrlo uskoro !
Zbog tebe sam se registrirao,kad sam pročitao ovaj biser.Kaj HEP i 220 V isto prelazi na optiku?
[/quote]
Dobrodošao !
Pustimo optiku, HEP i ostala tehnička rješenja koja treba poznavati .
Činjenice ;
HT ima nominalu od 100 kn-a, a trenutno vrijedi 2,7 puta više samo zbog dividendi !
HT svoju kapitalnu imovinu je smanjio, drži samo prava na medije, dokle ?
HT ima sve manje korisnika u fiksnoj i mobilnoj mreži i manje troše isti !
HT ima večinskog vlasnika, a što zatvara mogućnost akvizicije
Zaključak;
HT-u nije bitna vrijednost dionica, te njegova dividenda i u budućnosti će biti prema uvijetima diktiranim iz DT-a, a vrijedila ona po 300 kn, nominali ili ispod nominale.
Kakva nominala, kakav većinski vlasnik, kakav HEP! Stvar je vrlo jednostavna: pitanje je koliko će HT ubuduće uspijevati uprihoditi love i od toga proizvesti profita. Uvjeren sam da mu prihodi neće bitno padati, dapače da će rasti kad ova kriza prođe. Ljudi će uvijek trebati telekomunikacije, u budućnosti i više nego danas, jer će se sve više stvari bazirati na telekomunikacijama. Za 10 godina bez iphonea, blackberryija i sličnih pizdarije nećete moći ni na wc otići. A ostali operateri (osim djelomično VIP-a) jednostavno nisu ni blizu HT-u po konkurentnnosti, dapače ovi fiksni svi redom negativno posluju. HT je uzvijek deset koraka naprijed, a ako zatreba HT uvijek može sniziti cijene i ubiti ih jeftinoćom, a ipak ostati profitabilan. Ne bojim se ja za HT nimalo. Od HT-a očekujem stolidnu dividendu do kraja života, možda ne tako visoku kao ove godine, jer treba neku lovu ostaviti i za investicije, ali recimo 20 kn godišnje se može očekivati.
70% u oročenu štednju na mjesec dana
20% u smanjivanje duga
10% ženi za potrošnju
dionice mi trenutno nisu opcija, mislim da bi mogle nastaviti kliziti prema dole
[/quote]
Prošli tjedan me zove frend i raspituje se kako bi se ubacio u dionice veli 3% u banci za eure mu je slabo.
ajd nekaj pametno i od tebe, točno da DT-u cijena nije bitna ali nekima je cijena jako bitna, zato i je toliki drukeraj po forumu, ali prodavatelja po niskim cijenama sve je manje, pa makar fm pretakali iz šupljeg u prazno da održe privid rasprodaje promet pada, stoga primite se lupanja po asku [yawn]