Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
HT | 35,94 | 101.247 | 2,817 | 36,00 | 36,10 | 0,00% |
DT( odnosno T-Systems) zapošljava, ulaže i plaća porez u ovoj državi, to što izvlači dobit
je sasvim normalna stvar, možemo jedino raspravljati o oportunitetu dodatnog oporezivanja toga(s čime se ja ne slažem).
Da je HT ostao državna tvrtka vjerojatno bi danas radio kao CO, HPB i neke druge tvrtke odnosno
sponzorirao sve moguće i nemoguće u ovoj državi a dioničari bi sisali vesla.
DT otpušta ljude u svrhu što veće profitabilnosti ili da što više novaca izvuku u Njemačku, alternativci zapošljavaju ljude i novac ostaje u Hrvatskoj za dobrobit Hrvata.
Znam da nema svrhe s vama raspravljati jer ste dioničari HT-a, a ja veliku mrzitelj ali činjenice su da HT nije više hrvatska firma i trošeći impulse kod HT-a činite bogatijim tamo nekog švabu.
Kupujmo hrvatsko!!!
[/quote]
Da, ali Švabo bar nama ostavlja zdravu tvrtku, za razliku od npr. zalizanaca iz HPB, a da ne spominjem gosp. Rajića koji je uzgred šćapio lovu i nastanio se u Švici – takovim domoljubima – hvala lijepo, ne hvala… živio Švabo….Danke Dojčland
uzput, znam nekoliko Nijemaca koji su došli i branili RH, za razliku od domaćih pripadnika Minhenske bojne i sl.
[/quote]
kad zbrojim kolko para mi je dao švabo, financirao mi je pola kuće.nadam se da što kasnije uđemo u uniju trebao bi dignut još jedan kat.
danke
T-com
zapošljava hrvatske građane
plaća porez u RH
ostvaruje dobre poslovne rezultate
dijeli dobit s malim dioničarima /dividenda preko 10% godišnje /
probajmo nabrojati slične primjere na ZSE
Da, ali Švabo bar nama ostavlja zdravu tvrtku, za razliku od npr. zalizanaca iz HPB, a da ne spominjem gosp. Rajića koji je uzgred šćapio lovu i nastanio se u Švici – takovim domoljubima – hvala lijepo, ne hvala… živio Švabo….Danke Dojčland
uzput, znam nekoliko Nijemaca koji su došli i branili RH, za razliku od domaćih pripadnika Minhenske bojne i sl.
Ne ostavlja švabo nama ništa.
Evo kako napraviti zdravu od HEP-a, neka dignu cijene za 30% ( mogu koliko hoće jer nemaju konkurenciju), stvori se profitabilna firma i proda strancima. Onda se liberalizira tržište, uđe par alternativnih dobavljača energije, koji trebaju uložiti puno novaca da bi bili možda profitabilni za deset godina i a moraju se boriti s višestruko jačom konkurencijom koja igra prljavo.
Al nije pametnije državi da digne cijene 30% i ostavi HEP (HT) u svom vlasništvu uz naravno strožu kontrolu poslovanja, a liberalizira tržište i dopusti onome švabi što je kupio HT da uloži par miljardi kuna u infrastrukturu, pa da ako bude dobro poslovao da počme za 5-10 godina ostvarivati povrat na svoju investiciju.
Mislim da je takav sistem u zapadnome svijetu, ulaganje je rizik.
Uza sve pročitano i dalje mrzim HT! [wink]
DT( odnosno T-Systems) zapošljava, ulaže i plaća porez u ovoj državi, to što izvlači dobit
je sasvim normalna stvar, možemo jedino raspravljati o oportunitetu dodatnog oporezivanja toga(s čime se ja ne slažem).
Da je HT ostao državna tvrtka vjerojatno bi danas radio kao CO, HPB i neke druge tvrtke odnosno
DT otpušta ljude u svrhu što veće profitabilnosti ili da što više novaca izvuku u Njemačku, alternativci zapošljavaju ljude i novac ostaje u Hrvatskoj za dobrobit Hrvata.
Znam da nema svrhe s vama raspravljati jer ste dioničari HT-a, a ja veliku mrzitelj ali činjenice su da HT nije više hrvatska firma i trošeći impulse kod HT-a činite bogatijim tamo nekog švabu.
Kupujmo hrvatsko!!!
[/quote]
[/quote]
kad zbrojim kolko para mi je dao švabo, financirao mi je pola kuće.nadam se da što kasnije uđemo u uniju trebao bi dignut još jedan kat.
danke
[/quote]
Mozete li mi objasniti sta ce se promjeni sa isplatom dividende kad udjemo u Eu ?
Kupujmo hrvatsko!!!
[/quote]
[/quote]
danke
[/quote]
Mozete li mi objasniti sta ce se promjeni sa isplatom dividende kad udjemo u Eu ?
[/quote]
jer sad može samo putem dividende izvuć novac iz ht-a,a kad uđemo u uniju onda može prebacit na račun kolko hoće zato je bila ove godine tolka dividenda,iduću godinu lako moguće da bude 40kn
Malo si to pogrešno shvatio….nema veze isplata dividende sa ulaskom u EU. Osim toga već danas se države članice EU u hrv.poreznom i inom zakonodavstvu tretiraju drugačije nego ostale zemlje.
Ja priznajem da sam mrzitelj HT-a a imam i razlog za to. To je par neoosnovanih HT-ovih potraživanja prema meni za koja su me tužili.
Ali to sam ja već davno isplatio, zbog takvog bezobrazluka nastojim svaki put kad imam priliku oštetiti ili uništiti imovinu HT-a.
Imam i dionce Optime, ali to nije razlog i povod pisanja na ovom topicu. Optima, Metronet H1 su hrvatske firme i njihova dobit ostaje u hrvatskoj.
Posao imam, pošteno sam ga dobio na natječaju nastojim ga što poštenije obavljati.
Kolega razumijem vašu nervozu, HT-u pada dobit, dividende će biti sve manje, dionica će padati.
Regulatorno okruženje, novi zakoni i pravilnici više ne idu na ruku HT-u već svaki novi znači sve manju dobit. Ocd povećanja dostupnih korisnika za alternativene operatere, preko obaveznog registriranja mobilnih korisnika, poreza na mobilne minute. HT-u se loše piše.
Ne bojte se ne može HT propasti ali u budućnosti bi dividenda mogla biti manja od 10 kn, više će novaca ostajati u hrvatskoj a manje će ići prema njemačkoj. [lol]
Sve je rekao, a vi ovakvima vjerujete! [lol]
Sve je rekao, a vi ovakvima vjerujete! [lol]
[/quote]
Vi se kolega ne morate za ništa brinuti, ako vjerujete u HT nema straha.
Baš malo gledam Vladov blog, još uvijek tupi o onome velikome padu ako se dobro sijećam target za HT je bio 135 kn? [bye]
Dividenda je već na računu – PBZ [thumbsup]
Dividenda je već na računu – PBZ [thumbsup]
[thumbsup]
znači osuđeni smo cijeli dan čitati kome je a kome nije sjela dividenda [angry]