HT (Hrvatski Telekom d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska HT (Hrvatski Telekom d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 06.11.2024. u 00:07
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
HT
35,94
101.247
2,817
36,00
36,10
0,00%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

dividenda stiže

proklet bio na božić 2010.

Promjene top 10 u odnosu na prošli tjedan:

1. DEUTSCHE TELEKOM AG 41.763.153 51,00 Osnovni račun BONN, NJEMAČKA
2. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D. 5.732.197 7,00 Skrb. račun SPLIT, HRVATSKA
3. RH,VLADA,SREDIŠNJI DRŽAVNI URED ZA UPRAV.DRŽ.IMOV 2.859.148 3,49 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
4. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./RAIFFEISEN OBVEZNI MIROVINSKI FOND 2.734.299 3,34 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA + 51 385
5. PBZ D.D. 1.723.804 2,11 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA – 1200
6. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./PBZ CROATIA OSIGURANJE OBVEZNI MIROVINSKI FOND 1.166.675 1,42 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
7. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./AZ OBVEZNI MIROVINSKI FOND 948.913 1,16 Skrb. račun SPLIT, HRVATSKA
8. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./ERSTE PLAVI OBVEZNI MIROVINSKI FOND 873.626 1,07 Skrb. račun SPLIT, HRVATSKA
9. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 362.443 0,44 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
10. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 353.694 0,43 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA – 7000
Ukupno: 71,46

Kako imam priliku čuti u ova teška vremena sve više ljudi otkazuje ugovore HT-u zbog bezobrazluka i bahatost, te prelazi na puno ljubaznije alternativne operatere Metronet, Optimu, H-1 i B-net koji imaju puno jetiniju i kvalitetniju uslugu.

HT trenutno drži cca 74% tržišta dok je benchmark za bivše monopoliste u europi 49%. Zamislite koliko još ima prostora za pad korisnika, prihoda i dobiti. Biti će dobro ako HT za par godina bude dijelio i 10kn dividende.
Regulatorno okruženje ne ide niti malo na ruku HT-u, država je konačno počela uvoditi red na tržište. A što će biti tek kad uđemo u EU, monopolisti by, by! [bye]

Kojeg datuma sjeda dividenda?

U ponedjeljak ili neki drugi dan?

Danke

Kako imam priliku čuti u ova teška vremena sve više ljudi otkazuje ugovore HT-u zbog bezobrazluka i bahatost, te prelazi na puno ljubaznije alternativne operatere Metronet, Optimu, H-1 i B-net koji imaju puno jetiniju i kvalitetniju uslugu.

HT trenutno drži cca 74% tržišta dok je benchmark za bivše monopoliste u europi 49%. Zamislite koliko još ima prostora za pad korisnika, prihoda i dobiti. Biti će dobro ako HT za par godina bude dijelio i 10kn dividende.
Regulatorno okruženje ne ide niti malo na ruku HT-u, država je konačno počela uvoditi red na tržište. A što će biti tek kad uđemo u EU, monopolisti by, by! [bye]

Sam sebi uskačeš u grlo. Prvo nam pričaš kako mnogi prelaze na druge operatere jer im je usluga bolja, a zatim se koristiš izrazom monopolist. Gdje ti tu vidiš monopol ? HT jest nasljednik bivšeg PTTa, no DT je jednostavno kupio dionice RH na natječaju. Poput mene koji sam kupio dionice, a pojedinačni vlasnici najvećeg paketa dionica (DT) zasigurno nisu zagovaratelji monopola, jer dolaze iz zemlje koja je oduvijek gajila tradiciju konkurentnosti. Dok DT desetljećima živi i opstaje u uvjetima tržišnog natjecanja, a mi smo u to vrijeme živjeli u zemlji kojoj je konkurentnost bila tek pojam, mi bi sad njima trebali spočitavati manjak spremnosti na konkurenciju? Ma daj sredi se, i odi pljuj HEP, HTV koji plaćam a ne gledam, iliti nekog drugog stvarnog monopolistu…

Danke

U PON
No, brzina sjedanja na osobni račun ovisi o banci u kojoj imaš račun, prošle godine su transakcije najbrže obavljene u Raifaisen, poslije u ZABI, te u PBZ u

Danke

U PON
No, brzina sjedanja na osobni račun ovisi o banci u kojoj imaš račun, prošle godine su transakcije najbrže obavljene u Raifaisen, poslije u ZABI, te u PBZ u

[/quote]

zaba, 17 mogu raspolagat novcem ili?

danke

Teško, bar sudeći po prošloj godini, ZABA se baš nije isprsila brzinom (ja sam u ZABI).
Danke

U PON

[/quote]

zaba, 17 mogu raspolagat novcem ili?

danke
[/quote]

U ponedjeljak je u igri cca 2,8 milijardi kn. Pola Švabi pola nama. Nešto si mislim da je to najznačajni događaj na TK u ovoj godini i ako se idući tjedan ništa ne promjeni na bolje onda smo bome do jeseni zrak.

who dares, wins

Sam sebi uskačeš u grlo. Prvo nam pričaš kako mnogi prelaze na druge operatere jer im je usluga bolja, a zatim se koristiš izrazom monopolist. Gdje ti tu vidiš monopol ? HT jest nasljednik bivšeg PTTa, no DT je jednostavno kupio dionice RH na natječaju. Poput mene koji sam kupio dionice, a pojedinačni vlasnici najvećeg paketa dionica (DT) zasigurno nisu zagovaratelji monopola, jer dolaze iz zemlje koja je oduvijek gajila tradiciju konkurentnosti. Dok DT desetljećima živi i opstaje u uvjetima tržišnog natjecanja, a mi smo u to vrijeme živjeli u zemlji kojoj je konkurentnost bila tek pojam, mi bi sad njima trebali spočitavati manjak spremnosti na konkurenciju? Ma daj sredi se, i odi pljuj HEP, HTV koji plaćam a ne gledam, iliti nekog drugog stvarnog monopolistu…

Dobro, nije više monopol ali je značajan tržišni udjel. HT se bori da uvjeti tržišnog natjecanja budu neravnopravni tj. koristi svoj prevladavajući položaj da bi bio bolji od konkurencije i to na najpokvarenije načine.
Evo par benignih primjera:

– kad je tržište fiksne telefonije postalo otvoreno alternativnim operaterima prvo što su napravili jest da su opalili reklamu kako korisik ht psom tjera agenta konkurentske tvrtke

– trenutno po svim većim centrima imaju svoje agente koji hvataju za ruku ljude pa tako i mene par puta zaustavilo i pitaju imam li što kod HT-a. Svaki put sam im odgovorio da sam kod drugog operatera, Optima, H1 i Metronet i onda usljedi pljuvanje Optima nevalja, H1 nevalja, Metronet najgori! To je politika na koju oni privlače kupce, pljuvanje po konkurenciji.

Vlasnik HT-a je DT, stranac koji izvlači dobit od izvan Hrvatske i svakome samosvjesnom građaninu Hrvatske bi najpametnije bilo da prijeđe na neki od hrvatskih alternativnih telekoma tako da se taj novac reinvestira i ostaje u Hrvatskoj za dobrobit svih nas.

Pa vidi,meni se svidja to sto stranac izvlaci dobit,a ja taj novac itekako dobro reinvestiram za dobrobit svoje obitelji.Slabo ti imas koristi od hrvatskih alternativnih telekoma…

''Only last week I murdered a rock, injured a stone, hospitalized a brick. I'm so mean I make medicine sick!”

Dobro, nije više monopol ali je značajan tržišni udjel. HT se bori da uvjeti tržišnog natjecanja budu neravnopravni tj. koristi svoj prevladavajući položaj da bi bio bolji od konkurencije i to na najpokvarenije načine.
Evo par benignih primjera:

– kad je tržište fiksne telefonije postalo otvoreno alternativnim operaterima prvo što su napravili jest da su opalili reklamu kako korisik ht psom tjera agenta konkurentske tvrtke

– trenutno po svim većim centrima imaju svoje agente koji hvataju za ruku ljude pa tako i mene par puta zaustavilo i pitaju imam li što kod HT-a. Svaki put sam im odgovorio da sam kod drugog operatera, Optima, H1 i Metronet i onda usljedi pljuvanje Optima nevalja, H1 nevalja, Metronet najgori! To je politika na koju oni privlače kupce, pljuvanje po konkurenciji.

Vlasnik HT-a je DT, stranac koji izvlači dobit od izvan Hrvatske i svakome samosvjesnom građaninu Hrvatske bi najpametnije bilo da prijeđe na neki od hrvatskih alternativnih telekoma tako da se taj novac reinvestira i ostaje u Hrvatskoj za dobrobit svih nas.
[/quote]

DT( odnosno T-Systems) zapošljava, ulaže i plaća porez u ovoj državi, to što izvlači dobit
je sasvim normalna stvar, možemo jedino raspravljati o oportunitetu dodatnog oporezivanja toga(s čime se ja ne slažem).
Da je HT ostao državna tvrtka vjerojatno bi danas radio kao CO, HPB i neke druge tvrtke odnosno
sponzorirao sve moguće i nemoguće u ovoj državi a dioničari bi sisali vesla.

 I m a g i n a t i o n * a t * w o r k 

New Report

Close