Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
HT | 38,40 | 2.650 | 69 | 38,40 | 38,50 | 0,00% |
Raiff. mirovinac, najveći prikupljač.
"Prikaz za goste je ograničen na prvih 5 dioničara
Registrirani korisnici imaju mogućnost prikaza svih 10 dioničara"
LOL [lol]
Obaveznom registracijom ce tvoja djeca sutra bezbriznije zivjet u lijepoj nasoj. Registracijom
brojevi nece biti izlistani u imeniku niti u bilo kojem pretrazivacu, te ne vidim zasto bi se bilo koji posteni covjek protivio registraciji.Naprotiv,procitaj prvu recenicu.
Obaveznom registracijom ce tvoja djeca sutra bezbriznije zivjet u lijepoj nasoj. Registracijom
brojevi nece biti izlistani u imeniku niti u bilo kojem pretrazivacu, te ne vidim zasto bi se bilo koji posteni covjek protivio registraciji.Naprotiv,procitaj prvu recenicu.
Obaveznom registracijom ukida se mogućnost anonimnosti u korištenju suvremenih komunikacijskih sredstava (mobinla telefonija).
U načelu: to nije dobro.
Anonimnost je nešto što je "uvijek" postojalo u nekom obliku; ovdje se sfera anonimnosti ostavlja u prošlosti, primitivnim načinima komunikacije, dok se električne komunikacije u tom pogledu bitno udaljavaju od tog prinicipa ka potpunoj krajnosti ne-anonimnosti.
Nisu mobiteli jedini način e-komunikacija, moguće je uz određena tehnička rješenja (proxy serveri) koristiti internet u te svrhe ali mislim da to nije dobro ograničavati samo na takav vid komunikacije.
Valjda je moguće u suvremenim mobilnim uređajima izvesti nešto na tom principu, dakle spajanjem preko podatkovne veze na neki udaljeni anonimni server preko kojega bi se na neki način možda ostvarila (prethodno kriptirana) VOIP komunikacija… pa tako ostvariti anonimnost… ali to je malo prekomplicirano – ovo je time bitan udarac na ljudske slobode.
O važnosti anonimnosti (sigurne komunikacije, bez mogućnosti prisluškivanja…) mislim da ne treba posebno govoriti.
Svi mi znamo da unatoč tome što je HT privatna kompanija u posebnim okolnostima postoji mogućnost (tj. Zakonom i sredstvima prisile se to lako osigura) da on te podatke dijeli sa državnim institucijama i zbog toga je držanje tih podataka od strane HT-a identično držanju od strane Države, a što je očito neprihvatljivo.
Naime, dovoljno je zamisliti suvremene primjere (Iran, Kina… i drugi totalitarni režimi) bez vraćanja u prošlost (nacizam…) i jasno je da postoji mogućnost pojave ozbiljnih devijacija na razini sustava.
Ne postojanje mogućnosti anonimnosti potencijalnom totalitarnom režimu daje apsolutnu moć i otpor tome sustavu postaje "uzaludan"/nemoguć.
Sloboda (koja uključuje i određeni stupanj slobode "od države") je u suvremenom društvu zbog toga jedan od osnovnih stupova dugoročne sigurnosti i očuvanja demokratskog poretka, prije svega i u najizazovnijim vremenima (situacijama) kada je to posebno važno.
Smanjivanjem stupnja ljudskih sloboda mi danas istina pozitivno utječemo na smanjenje trenutnih (kratkoročnih) društvenih negativnosti (kriminal, teroziram…) čemu često pribjegavaju i oni najveći (USA, Patriot Act…) ali dugoročno možemo riskirati da u nekom delikatnom povijesnom trenutku zabetoniramo neku duboku društvenu devijaciju u bezizlazno stanje (zamislite samo kako bi bilo da čak niti interneta nemamo u ovom obliku, kako bi twittali oni oporbenjci tamo u Iranu… iako im i to nije puno pomoglo…).
Zdrava demokratska i "slobodarska" (liberalna) društva ne bi smjela podlijezati ovom trendu smanjivanja razine ljudskih sloboda u svrhu kratkoročnih društvenih probitaka a riskirajući time katastrofalne efekte u potencijalnim budućim trenucima.
Kod nas naravno, baš u svemu, pa čak i ovakvim stvarima, uvijek je bitno ono kratkoročno – o dugoročnom baš nitko i baš nigdje ništa ne misli. Žalosno.
Kapaciteti dviju obavještajnih službi u RH su takovi da mogu pokrivati sve telefonske razgovore u Hrvatskoj i BiH. Nas opet malo Slovenci preslušaju, njih opet netko njima nadrađeni i sve tako do Velikog Brata. Tko tome ne vjeruje živi u svijetu iluzija. Poanta je u tome da će sad telekom besplatno obavljati neke stvari koje do sad ni je, a mi ćemo i dalje plaćati muriju da glumi gljivu jer ni sad nemaju dovoljno stručnih ljudi da shvate svijet u kojem živimo.
Već samim prvim izmjenama zakona ( obaveza čuvanja 1 godinu svih podataka o cijeni i trajanju svih razgovora, te baznih stanica sa kojih su obavljeni ) što je u drugim zemljama isto uvedeno još i prije napravljen je veliki iskorak u nepoznato. Sad kad se to upari sa onim prvim kapacitetima snimanja svega u eteru ( što se navodno ne odvija [lol] ) pridodaš tome sve prisutne kamere i to je to.
Ako to tako mora biti onda bar nek otpuste pola murije jer su suvišni. Ima posla u poljoprivredi i drugim branšama shodno njihovom obrazovanju.
U opće me ne tangira da li će me netko snimati pola dana ili cijeli dan ali me tangira da moram dati svojih 100 kn za plaću nekomu komu ne trebam.
– evo, gospon inverter, ja čekam i niže
– jako volim ht, al mi je draža moja lova
I love this game!
Siguran sam da znate da se kod svih operatera morate registrirati a ne samo u HT-u.
Po novom zakonu, jer vidim da se tu piskara samo za HT…
"Pad prihoda HT-a u prvom tromjesečju bio je manji od očekivanja analitičara. No, bode oči izrazit pad neto dobiti. Znatan utjecaj na to imalo je i domaće tržište novca, na kojem su kamatne stope izuzetno niske, zbog čega HT, koji raspolaže s velikom gotovinskom pozicijom, bilježi znatan pad neto financijskih prihoda", kaže Balgač.
"Pad prihoda HT-a u prvom tromjesečju bio je manji od očekivanja analitičara. No, bode oči izrazit pad neto dobiti. Znatan utjecaj na to imalo je i domaće tržište novca, na kojem su kamatne stope izuzetno niske, zbog čega HT, koji raspolaže s velikom gotovinskom pozicijom, bilježi znatan pad neto financijskih prihoda", kaže Balgač.
sorry verdi, ali taj Balgač priča pizdrarije.
1. "pad prihoda manji od očekivanog" – kolika bi to trebala biti elastičnost potrošnje telekom usluga da bi pad prihoda bio očekivan o veči od 6%. Koliko mi je poznat elsatičnos potrošnje ovih usluga je manja od 1, što će reči da sporije opada od pada dohodaka. Ili su analitičari očekivali pad BDP-a od jedno 10-12% u prvom kvartalu !!!
2. "izraziti pad neto dobiti" – s obzirom na prisutnu fiksnu komponentu troškova, s padom prihoda sasvim je ok da puno brže pada neto dobit od samih prihoda. Čak je i ekonomski zakonito. Pa i u ovim proporcijama, kao kod HT-a.
Prošle godine su u prvom kvartalu kamate na tržištu novca bile izuzetno visoke. Bilo je dana kad se za overnight plaćalo i preko 30%. HT je u tom trenutku imao brdo keša na računu pa pretpostavljam da su kratkoročnim oročavanjem ostvarili velike financijske prihode.
Ove godine u isto vrijeme su kamate bile bitno niže – oko 5%. Zato je tolika razlika između financijskih prihoda.
Meni se čini da je Balgač to prepisao od kolege sa foruma.
ništa, treba nastavit sa restrukturiranjem i pojeftiniti usluge, kako bi bili konkurentniji
Na sastanku kojem sam prisustvovao prosli tjedan bila je tema usporedba T-HT i konkurentne mreze. HT, T-Mobile nije nista skuplji( naprotiv, povoljniji je) od onih koji se reklamiraju kao najpovoljniji razgovori jer su u HR jos uvijek dopustene neistine u reklami. Koliko se skrivenih istina krije u drugim reklamama to ljudi nemogu ni zamisliti, jer nove mreze idu s iskljucivo agresivnim marketinskim pristupom sa debelim celofanom. Mene su takodjer iznenadile neke "najjeftinije" cijene s reklama i sto se u tim "paketima" krije
ništa, treba nastavit sa restrukturiranjem i pojeftiniti usluge, kako bi bili konkurentniji
Na sastanku kojem sam prisustvovao prosli tjedan bila je tema usporedba T-HT i konkurentne mreze. HT, T-Mobile nije nista skuplji( naprotiv, povoljniji je) od onih koji se reklamiraju kao najpovoljniji razgovori jer su u HR jos uvijek dopustene neistine u reklami. Koliko se skrivenih istina krije u drugim reklamama to ljudi nemogu ni zamisliti, jer nove mreze idu s iskljucivo agresivnim marketinskim pristupom sa debelim celofanom. Mene su takodjer iznenadile neke "najjeftinije" cijene s reklama i sto se u tim "paketima" krije
[/quote]
Ovo je post tipa, puno zujis, malo meda dajes… Jel mozete dati neki primjer ili nesto? Jer npr. ako cijena poziva kosta 1 kn/min ne vidim gdje me tu netko moze prevarit, znamo da postoji naknada za ukljucenje i da je svima obracunska jednicica 60s za prvu minutu a kasnije koliko već…