HT (Hrvatski Telekom d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska HT (Hrvatski Telekom d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 22.11.2024. u 03:46
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
HT
38,22
54.457
1,425
38,20
38,50
1,05%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Ako gledamo prema ovima podacima onda HT-R-A po dionici vrijedi 62,50 kn…

zanimljivo gledanje… a što kažete na to da svaka dionica zaradi više u dvije godine nego što vi tvrdite da vrijedi.

Doduše kad se već povuklo pitanje vrijednosti…možda sam neskroman ali meni je P/E 15 mjerilo dobre firme po poštenoj cijeni. Možemo mi tu sada govoriti o branšama, o perspektivi, o cikličkom poslovanju … no zapitajte se bi li itko od vas ulazio u posao za koji zna da će mu vratiti pare nazad za recimo 30 godina. Možemo mi tepati sebi da smo dugoročni investitori ali toliko čekanje nitko sebi ne želi priuštiti. Neka u slijedeće dvije godine HT zaradi u prosjeku 26kn po dionici godišnje… po tome bi za mene fer cijena bila 390kn i ni lipe manje.

Tko leti vrijedi, tko vrijedi leti, tko ne leti ne vrijedi

Pogledajte rezultat ht-a za prvo tromjesečje,sada neka se jave svi koji su govorili nakon godišnjih rezultata da nisam u pravu.Ode ht debelo dole,neće ga ni trezor na 250kn.

Ako gledamo prema ovima podacima onda HT-R-A po dionici vrijedi 62,50 kn…

zanimljivo gledanje… a što kažete na to da svaka dionica zaradi više u dvije godine nego što vi tvrdite da vrijedi.

Doduše kad se već povuklo pitanje vrijednosti…možda sam neskroman ali meni je P/E 15 mjerilo dobre firme po poštenoj cijeni. Možemo mi tu sada govoriti o branšama, o perspektivi, o cikličkom poslovanju … no zapitajte se bi li itko od vas ulazio u posao za koji zna da će mu vratiti pare nazad za recimo 30 godina. Možemo mi tepati sebi da smo dugoročni investitori ali toliko čekanje nitko sebi ne želi priuštiti. Neka u slijedeće dvije godine HT zaradi u prosjeku 26kn po dionici godišnje… po tome bi za mene fer cijena bila 390kn i ni lipe manje.

[/quote]
Ovaj račun je vrlo zanimljiv,ht ako ove godine zaradi 20kn po dionici to će biti veliki uspjeh,na današnjoj cijeni to je prinos od 7%.to imate u banci,a uz to vam država garantira za depozit.A dali će ht bolje poslovati ili možda lošije,ili će se uvesti porez na dividendu i kapitalnu dobit,ili ht neće isplatiti dividendu da bi trezor mogao jeftino kupiti,puno je tu nepoznanica i morate priznati da je prinos u banci puno izvijesniji,barem sljedeće dvije godine…,naravno govorimo o jučerašnjoj cijeni na burzi.

Doduše kad se već povuklo pitanje vrijednosti…možda sam neskroman ali meni je P/E 15 mjerilo dobre firme po poštenoj cijeni. Možemo mi tu sada govoriti o branšama, o perspektivi, o cikličkom poslovanju … no zapitajte se bi li itko od vas ulazio u posao za koji zna da će mu vratiti pare nazad za recimo 30 godina. Možemo mi tepati sebi da smo dugoročni investitori ali toliko čekanje nitko sebi ne želi priuštiti.

[thumbsup]

meni je limit 3-5 godina jer treba uzeti u omjer u kakvoj drzavi zivimo i da se zakoni mogu skroz okrenuti vec unutar godinu dana.
tko investira na period duzi od 10g u HR u najmanju ruku nije ozbiljan ili ne ulaze vlastite pare. (ulagaci tudjih para vjerojatno ne razumiju o cemu pricam)

Stop telling lies about me and I'll stop telling the truth about you.

ht nema sanse da zaradi ove godine 20kn po dionici realno i sigurno 16-17kn bar po ovim rezultatima

270 ,,target ..+- par kn

jos malo [cool]

SVI SU SPAMERI IGNORE !!! D,D(dugoročni dokupljivači)bloger predvodnik :-)strucnjak

Pad dobiti od 35%, nije dobro! [lol]

eto neka svi čitaju.

http://zse.hr/userdocsimages/novosti/g0EFRnoYugwVwXbpbzLySQ==.pdf

Iz godine u godinu biti će sve gore i gore………
konkurencija jača i to strahovitom brzinom što automatski znači obrnuto proporcionalno…da ht pada…
em što su najskuplji,najbahatiji i najlošiji su………………

za koju godinu mogla bi ta strašna dividenda biti 3-7 kn nastave li pad ovakvom brzinom……..

POŠTOVANI KOLEGA ===DELUX===VI STE JEDNA OBIČNA DRUMSKA- BRDSKO- PLANINSKA BUDALETINA

dobit se paradoksalno najviše smanjila nakon smanjenja pritiska recesije i povećanja likvidnosti u državi.

”Financijski su se prihodi smanjili za 75% na 33 milijuna kuna zbog jakog smanjenja kamatnih stopa na tržištu novca”

a nisu dobro ni dilali devizama.

ajmo, smjena uprave.

[lol]

ht nema sanse da zaradi ove godine 20kn po dionici realno i sigurno 16-17kn bar po ovim rezultatima

Naravno to je potpuno realno 16-17kn,čudo bi se trebalo dogoditi u hrv gospodarstvu da bude 20kn,po meni to nema šanse sa obzirom na sve veću nezaposlenost,skok energenata i sve veće dubioze u firmama,a tu se prve uštede mogu napraviti na telekomunikacijama,a mislim da će nastati i veća konkurencija i na samoj cijeni usluga…

ht je do sad npr imo cijenu za adsl cca 145 kn za 10 GB …..a sad je ponudio
tele2 6 GB za istu cijenu …..e sad nek još malo spuste ovi na mobilnom internetu ja
isključujem zadnju fiksnu liniju od ht-ja i by by …….dosta su nas pljačkali zadnjih
5 godina………..pozdrav ht-fondićima……………..

New Report

Close