Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
HT | 38,48 | 71.495 | 1,858 | 38,30 | 38,70 | 0,00% |
Gradjani RH trebaju zahtjevati od obveznih fondova u koji uplacuju iz place da otkupe dionice ht-a od Vlade RH po cijeni od 400 kn. Kamate u svijetu su pale odavno, 5% je fair prinos dugorocno a ht je zaista kao orocen novac. Neka nasi fondovi smatraju to orocenim novcem, a nek se igraju drugim dionicama. Sto je sve kupovano i po kojim cijenama, kupnja HT na 400 kn je dugoorocno dobra kupnja. Ne znam sto sada rade, vjerojatno strpljivo skupljaju sto je pametno. Nek skupljaju, a zaista ako Vlada ne moze prodati paket za 400 kn po dionici. 20 kn dobiti po dionici s tendencijom da sve ide u dividendu, to je 20/(0,06-0,07) jednako 280-320 kn cijena. plus ima tu casha koji se moze dodavati dividendi iz tekuce godine, dakle 280 je fenomenalna cijena, a da ne govorimo ono sto je bilo na 200 kn.
Nešto mi nije jasno, zašto bi mirovinci plačali nešto po 400 kuna ako trenutno mogu kupiti 40% niže, jedina logika je da se spusti cijena još niže, a Jaca će tako i tako prodati.
Da li još uvijek netko misli da 4 od 10 najvećih dioničara HT slućajno izlaze van, ili znaju da više nema dividende ?
koja su to četiri i s kojim količinama oni izlaze van? daj malo podataka a ne ovako u vitar iznosit neistine ili poluistine.
ja sam vani i još ne vidim dno pa čekam. samo da se zna. al mi ne pada napamet drukat nadolje.
Da li još uvijek netko misli da 4 od 10 najvećih dioničara HT slućajno izlaze van, ili znaju da više nema dividende ?
Ajmo se luzeru ovdje javno predstaviti imenom i prezimenom i ajmo se okladiti da će i iduće godine biti dividenda u iznosu višem od 20 kn. Ha?
ht sa tom kolicinom love kontrolira drzavu zar ti to nije jasno, vidis da se mijenjaju zakoni "hakom", zbog ht i ulaganja, kako dt kaze tako ce biti, a njima je u interesu izvlaciti paru zbog akvizicija po svijetu i americi, kada u svakoj drzavi budu prisutni tj. pokupovali najvece telekome u svakoj drzavi svijeta onda nema vise dividende, a ja mislim da u sljedecih 30 godina to se nece desiti zato, samo hold koje imam i kemijam za dokup sve ostalo su gluposti
Faktor X iznosi 40 posto. Pazite ne radi se o kremi za sunčanje i zaštitnom faktoru
[shocked]
Detalji na:
Vaš link
TOP 10 brendova
1. T-Hrvatski Telekom – 603 mil. dolara
2. Ina – 582 mil. dolara
3. Konzum – 544 mil. dolara
4. T-Mobile Hrvatska – 472 mil. dolara
5. Adris grupa – 422 mil. dolara
6. Vipnet – 341 mil. dolara
7. Zagrebačka banka – 317 mil. dolara
8. Privredna banka – 302 mil. dolara
9. Pliva – 237 mil. dolara
10. Jamnica – 229 mil. dolara
Cijeli članak na:
Vaš link
TOP 10 brendova
1. T-Hrvatski Telekom – 603 mil. dolara
2. Ina – 582 mil. dolara
3. Konzum – 544 mil. dolara
4. T-Mobile Hrvatska – 472 mil. dolara
5. Adris grupa – 422 mil. dolara
6. Vipnet – 341 mil. dolara
7. Zagrebačka banka – 317 mil. dolara
8. Privredna banka – 302 mil. dolara
9. Pliva – 237 mil. dolara
10. Jamnica – 229 mil. dolara
Cijeli članak na:
Vaš link
Ako gledamo prema ovima podacima onda HT-R-A po dionici vrijedi 62,50 kn i da dodamo premiju- to je taman 200-250 kn po dionici. Znači- sadašnja cijena oko 276 kn je po meni precijenjena cijena dionice HT-R-A, što znači- cijena se mora korigirati još dodatnih 10% -15%. Mislim da će HT u ljeto vrijediti oko 250 kn.
Ovo je moje mišljenje i neka se nitko ne ljuti a Vi dajte svoje mišljenje.
uz ovoliko druka i svih ovih svjetskih kriza, tipa Grčke. Lako je moguće gledati ht na nekih 260-270kn, samo ja mislim da će to biti dno dna i onda lagani uzlet prema gore do nekih 300-310kn i tim razinama će biti do kraja ove godine. Osim ako ht opet nešto ne preuredi u ovoj državi, a što se za njega uopće ne bi čudio
Neka se ne naljute svi uvaženi dioničari i eksperti, ali mišljenja sam da je dionica momentalno ipak podcijenjena. Naime, njena realna vrijednost je oko 300 kuna, možemo govoriti da je očekivana cijena nakon isplate dividende bila 290, ispod tih razina budimo realni nitko je nije očekivao. Potresi na svijetskom tržištu ( Grčka, Portugal i španjolska ) su indirektan razlog zašto sada HT nije barem na 290, sva ova naklapanja 200 kn, 250 kn ili 270 nisu realna. Nemam HT u portfelju, ovo je samo osvrt.