HT (Hrvatski Telekom d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska HT (Hrvatski Telekom d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 22.11.2024. u 06:55
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
HT
38,22
54.457
1,425
38,20
38,50
1,05%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

kako je prošle godine išao oporavak,kojom brzinom ?

tko je prodao u petak, magarac je bio…

https://childhealthsafety.wordpress.com/2012/03/14/government-experts-cover-up-vaccine-hazards/

Ne kužim ove koji se zgražaju nad gluposti ovih koji su danas prodali. Oni koji ne misle prodavati se nemaju oko čega uzrujavati. Kakve veze ima za njih trenutna cijena? Bas nikakve

nevjerovatno, opet će mirovinci ovo napucat odakle je i krenilo.
opet dižu ovu balončinu sa našim mirovinama

Ne kužim.
Ako sad netko kupi hoće dobit dividendu…skupština je 21.04.

Može za iduću godinu ostalo mu je još samo 364 dana.

who dares, wins

doduše, tko ne proda danas, možda isto bude magarac :).. evo nakupilo se ne temi onih koji su kupovali po 293

https://childhealthsafety.wordpress.com/2012/03/14/government-experts-cover-up-vaccine-hazards/

ovu su fondovi digli, ovo će fondovi i srušit na svoju ‘fer’ vrijednost. nema ovdje budala.
ohladit će se ovo još tijekom tjedna.

(16.04.2010)
Zaba: Pad HT-a neće biti iznenađenje

Pitanje koje ovih dana najviše muči analitičare domaćeg tržišta kapitala jest hoće li dionica Hrvatskih telekomunikacija u ponedjeljak brutalno pasti.

Naime, u petak je posljednji dan za zauzimanje pozicija pred isplatu dividende svim dioničarima koji će imati upisane dionice 21. travnja, tj. u sljedeću srijedu kada se održava Glavna skupština HT-a.

Uobičajena je praksa da nakon ex dividend daya (zadnji dan u kojem kupac dionice ima pravo na dividendu), vrijednost dionice padne za iznos dividende, jer je tržište uračuna u cijenu dionice odmah nakon njezine najave.

Cijena dionice HT-a lansirana je početkom veljače, kada je najavljena izdašna dividenda od 34,05 kuna po dionici.

Dividenda uračunata
Ivana Blašković, analitičarka Zagrebačke banke, kaže da dionice HT-a treba prodati prije ponedjeljka jer u Zabi misle da je dividenda u potpunosti uračunata u sadašnju cijenu.

"Na takav način prodavatelji dobiju dividendu sada, a ne trebaju čekati datum isplate – 17. svibnja. S obzirom na to da vjerujemo da ovogodišnja dividenda nije dugoročno održiva, neće nas iznenaditi pad cijene i veći od iznosa dividende", kazala je Blašković.

S obzirom na to da HT trenutačno na burzi vrijedi oko 325 kuna, u ponedjeljak bi se vrlo lako mogao naći u negativnoj blokadi, jer dividenda od 34 kune predstavlja nešto više od deset posto vrijednosti dionice.

Nepredvidivo tržište
Analitičari Société Générale Splitske banke kažu da ne postoji jednoznačan odgovor na pitanje hoće li dionica u ponedjeljak pasti za 34 kune ili će pad biti blaži.

"Reakcije tržišta u mnogo slučajeva, pa tako i u ovome, nisu lako predvidive i ne mogu se kvantificirati na jednostavan način. No, važno je reći da su kupnja na zadnji dividend day ili prodaja na prvi ex dividend day ipak špekulativne akcije, doduše s umjerenim rizikom, pa odluka o eventualnom ulasku u takve transakcije ovisi o profilu svakog ulagača. Stoga generalna preporuka za kupnju ili pak prodaju nije pitanje na koje možemo odgovoriti u ovom konkretnom slučaju", zaključuju u Splitskoj banci.

who dares, wins

Gledajte genijalci!
Ja nisam prodao i imam i dalje istu cifru u Kn.
Ako HT bude padao i dalje do isplate dividende super. Nadokupiti ću sa dividendom više dionica.
Ako bude rastao isto super.
A vi koji ste prodali razbijajte lubanje gdje sa novcima u ovoj krizi.
Naravno da će te ubosti krivu dionicu, bar 90% vas.
ŽIVIO HT! [wink]

Gledajte genijalci!
Ako HT bude padao i dalje do isplate dividende super. Nadokupiti ću sa dividendom više dionica.
ŽIVIO HT! [wink]

Ako se ipak predomisliš, uzet ću ti ja, na 280.

Gledajte genijalci!
ŽIVIO HT! [wink]

Genijalac, kolio si u plusu na ht-u? Pretpostavljam ništa, ulog zajedno sa "dobitkom" ti je još uvijek na stolu. Sretno!
Ali nemoj se začuditi ako ćeš još čučiti u ht-u kad on bude po 30 kn….

Za sada kako stvari stoje oni traderi koji su se kladili na pad dionice poslije dividende i nisu nešto zaradili. Ako su uboli najvišu cijenu za prodaju 332,50-293 = 39,5kn – provizije brokerima cca 3 kn ispada 36,5 a dividenda 34,05. Sitna para za toliko živciranje. Možda je spas u čekanju ?

Tko leti vrijedi, tko vrijedi leti, tko ne leti ne vrijedi

New Report

Close