HT (Hrvatski Telekom d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska HT (Hrvatski Telekom d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 20.11.2024. u 06:55
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
HT
37,88
73.795
1,948
37,70
38,20
1,06%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Prospekt odobren tek sutra, javlja Ante na dnevniku.

Knjige i kava

Hmm, zanimljiva situacija. Neki “homo-novi” (što se tiče tržišta kapitala) iz moje okoline su se ohladili od HT-a. Poznanik iz Siemensa koji je mislio upisat 5 paketa je potpuno odustao. Moj djed je mislio uzet 4, a sad će uzet samo 1. Frend koji je mislio uložiti sve što ima (10ak paketa), je odlučio da će ići sa 50% na IPO, a drugih 50% čuva da kupuje na burzi u slučaju:

a) da će se prodavati na razinama ispod “fer cijene” (malo vjerojatno)
b) da će cijena pasti (SF)

Ja? Radije ću požaliti nešto što sam učinio, nego nešto što sam propustio učiniti.

To je odlična situacija, i sve mi se više čini da će biti dosta tih koji su puno pričali a na kraju ništa učinili. Mogli bi ako bude sreće dobiti i pune pakete?? ! [smiley2]

PROKLETA JE AMERIKA I ZLATO ŠTO SJA !!!!

Ma tako je, trebaju ljudi mućnit glavom ,za svoje dobro i progledati da THT nije INA.
Eh, ljudi, ljudi, svi bi kruha bez motike.

Telekom slovenija p/e 29

Telekom bosna p/e 28

Telekom rs p/e 17

Cinjenica:

Dolaze izbori i vlada si nesmije dopustiti da osisa narod(vjerujem da vladu boli djon za lovu bitno im je samo da imaju dosta za umirovljenike)

Cijena i pri max. opet je najjeftiniji telekom u regiji.

I siguran sam da se Sanader vec dogovorio s fondovima da napucaju telekom u zrak.

Sto se tice rezanja paketa sta se zamarate uzmite odmah na vise ljudi imat cete malo vise posla ali barem cete mirno spavat.

http://seekingalpha.com/article/62511-50-lowest-relative-p-e-ratios-in

[color=blue]Raspon cijene veći od očekivanja[/color]
Vladin raspon cijene od 245 do 320 kuna za dionicu T-HT-a je prevelik, a gornja cijena previsoka, smatra većina predstavnika društava investicijskih fondova i nezavisni analitičari koje smo kontaktirali. Kao mogući razlog, naši sugovornici navode želju Vlade da udovolji većini građana koji budu upisali dionice

Raspon cijene veći od očekivanja
Vladin raspon cijene od 245 do 320 kuna za dionicu T-HT-a je prevelik, a gornja cijena previsoka, smatra većina predstavnika društava investicijskih fondova i nezavisni analitičari koje smo kontaktirali. Kao mogući razlog, naši sugovornici navode želju Vlade da udovolji većini građana koji budu upisali dionice

Svakim padom burze ,sve više ulažem u znanje, iščekivajući onaj dan koji će mi donijeti godine veselja... ;)

Pa dobro jel HANFA odobrila taj prospekt već jednom?
Samodole nemoj da te Ivo mora za uši navući…

Radi se punom parom i prospekt ćemo imati sutra. No, koliko ljudi će ga zaista i pročitati? Treba takav materijal provariti do ponedjeljka[smiley1]

Hell is Empty and all the Devils are Here

Nije … http://www.poslovni.hr/53949.aspx

Mora se pokazati kako ipak pasić laje, ali se ipak voli i maziti iako nekad popiški tepih.

"double bottom must be done by the market, not FED or other BS's"

Hanfa: danas ništa od odobrenja Prospekta za T-HT
Hanfa bi Prospekt trebala odobriti sutra, ali uz službenu zabilješku o konačnim ispravkama kao jamstvom da će se one naći u Prospektu
Od odobrenja Prospekta za javnu ponudu dionica Hrvatskog telekoma danas neće biti ništa! Predsjednik Hanfe Ante Samodol u popodnevnim je satima otklonio mogućnost da se u večernjim satima ipak održi izvanredna sjednica na kojoj bi se konačno dalo ‘zeleno’ za objavu Prospekta za T-HT. Samodol smatra da danas prispjela konačna verzija ima previše manjkavosti da bi Hanfa potpisala odobrenje na nj, a konačno rješenje pitanja Prospekta očekuje se sutra (u petak), s tim da će na konačne zahtjeve za ispravkama Hanfa tražiti službenu zabilježbu kao jamstvo teksta čiju objavu odobrava. U jutrošnjem priopćenju Hanfe Samodol je, naime, već najavio da se zbog kašnjenja izmijenjenog i dopunjenog Prospekta (Hanfi dostavljen tek jutros u osam sati) “do daljnjega” odgađa uvrštenje te točke u dnevni red redovne sjednice Uprave Hanfe.
Prema svemu sudeći, tehničke komplikacije koje su dovele do kašnjenja Prospekta većim su dijelom posljedica toga što se za IPO T-HT-a zbog dvojnog plasmana i usporednog listanja dionica u Zagrebu i Londonu radi dvojezični Prospekt. To je tehnički zahtjevnije i osjetljivije, posebice u postupku prevođenja i unošenja naknadnih izmjena, ali sve to ne opravdava probijanje roka budući da se terminski plan zna dovoljno dugo. U Hanfi nisu propustili glasno kritizirati pristup i profesionalnost vodstva T-HT-a, kao i J.P.Morgana kao savjetnika u IPO-u, pozivajući se na niz prethodnih sastanaka i dogovora vezanih uz odobrenje Prospekta i same rokove. Komplikacije s odobrenjem Prospekta, međutim, ne bi trebale dovesti do kašnjenja početka upisa dionica – u ponedjeljak, 17. rujna.

[color=blue]Raspon cijene veći od očekivanja[/color]
Vladin raspon cijene od 245 do 320 kuna za dionicu T-HT-a je prevelik,
Umjesto da i vi pišete kao fondovi da je gornja granica previsoka, pametnjakovići govore kako još uvjek ima puno mjesta za rast.Prve procjene “pametnjakovića” su bile da će cjena bit cca 350 te je ista nadrukala novinare na saznanje iz povjerljivih izvora od 240-310 a vlada je to lipo iskoristila i gornju granicu postavila na 320.Kako je i to malo našim drukerima na forumu pumpaju je bliže 300-320 ne ostavljajući mogućnost vladi (da ne bi razočarala vrle proroke na forumu) da obznani pristojnu cjenu koju ja neću prognozirat da ne bih dao doprinos pomjenutim prorocima.
[smiley1]

Cijena do 320 kn!!! Pa to nitko nije očekivao i nitko od stručnjaka najavljivao. Ipak mislim da je to dobro jer će tako odbiti mnoge (ne bih htio biti bezobrazan prema njima) jer da je raspon od recimo 220-240 upis bi bio s više od 200.000 građana. Siguran sam da će se mnogi povući ili upisati manji broj paketa.
Ako Vlada frkne konačnu cijenu od 270-280 to će biti dobro za nas jer će cijena skočiti na 400, a u najgorem slučanu na 350, a to će biti solidna zarada [smiley2]

Koja legenda:
Došao u banku sa 200 punomoći za dionice T-HT-a

http://www.vecernji.hr/home/manager/2913755/index.do

you think your special you do, i can see it in your eyes

New Report

Close