HT (Hrvatski Telekom d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska HT (Hrvatski Telekom d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 22.11.2024. u 14:30
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
HT
38,49
87.843
2,282
38,60
38,70
0,52%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

kako god okrenes na godinu dana cc 22% prinosa , HT je banka s najboljom kamatom 😉

Ja Vam svima skidam kapu kad ste u dionicama ovim ili onim, a Euro zona puca po šavovima.Svaka čast svi ste zaslužili da zaradite pošteno,ja ne jer sam cashe long naravno dollar block.Još jednom svaka čast na hrabrosti.
Ujedno molim odgovor na jedno pitanjce:cca krajem 2007 te početkom 2008 ovdje je netko postao nekakve contract futurese da ce HT na 260 KN, pa 240, pa 220 pa 200 te ispod.Zna li netko više o tome te što danas kažu ti "futuresi"??
hvala

pa ti "futuresi" su lani i ostvareni [thumbsup]

ako zaboravimo fundamente i gledamo samo dioničare stvar izgleda ovako; prvih 10 ima 71% i nemaju baš neku želju za izlaskom iz dionice, drugo ipovci 63 i 69 ako su dosad izdržali unutra bez neke velike sile neće van bez obzira na kretanje cijene na burzi jer im je nabavna 267 – 29,56 – 29,99 – 34,05 =173,40 Kn – 6 kom/paket = 145 Kn/dionica, "špekulanti" su se ovih dana večinom istresli fondovima a hoće i drugi tjedan i kaj onda preostaje nego lagano dizanje cijene i crobija da se i ostali manji ulagači presele u "perspektivne dionice" na zse kojih fala bogu ima, samo im je mana večini nelikvidnost i loše gospodarsko i potrošačko okruženje, no, "bumo vidli" [wink]

sve ćže biti drugačije ili sve će biti ko i lani
dolje a onda gore na novi rekord do nove dividende a će biti oko 380 kuna
zapamtite ovaj post

Ja Vam svima skidam kapu kad ste u dionicama ovim ili onim, a Euro zona puca po šavovima.S

jesi li siguran glede ovoga sa Euro zonom?
Osobno, jako mi se sviđa (za budućnost EU) činjenica da sada imamo zgodnu poziciju za držati tečaj eura nisko u odnosu na USD/CNY. Grčka je dobar alat za to, Portugal će poslužiti za nastavak igrica… Odlično je kada psihiloški efekat nadjačava stvarne negativne efekte na način da korisnost od promjene tečaja biva bitno veća od realnog gubitka koji se konsolidira sa strane ovih malih ekonomija u ukupno gospodarstvo Europe.

Po meni je ovo sve što se događa dugoročno dobro (određene zemlje će se "prislilno naučiti" odgovornom ponašanju) a za cjelinu (pogotovo neke zemlje, izvoznice, Njemačku…) istovremeno i kratkročno jako dobro. Sve u svemu budućnost Europe/EU i zajedničke valute meni za sada izgleda upravo na pravom putu. Sve drugo: privid je!

Konkretno za RH, slabljenje eura možda baš i nije dobra stvar… ali imamo mi dovoljno dobrih firmi čije dionice je dugoročno držati: odličan izbor. HT nije među onima na kojima se dugoročno može najviše zaraditi, ali neki omjer sigurnosti i potencijala zarade je možda upravo izvrstan ovdje.

Svi koji su u HT-u od IPO-a, nemaju razloga izlaziti. Svi koji danas kupuju mogu očekivati iznimno sigurnih 10-ak % dugoročnog godišnjeg prinosa.

mislim da ce fondovi u inu ,podravku ,eriksson ,banke ,kraš ,adris ,agrokorove dionice

u svakom slučaju, fondovi već jesu u svim tim dionicama,..ht je ipak sigurna luka, ako ne znamo šta kupiti, nek stoji chash u dionicam ht-a.
ja očekujem pad do 300 kn, ako će biti slično kao i lani.

sutra je novi dan.

Iako to već vrapci pjevaju…."telekomunikacije pretekle auto-industriju koja je bila broj 1 industrija u svijetu"…piše na businessweek-u. Najsvjetlija, najperspektivnija budućnost je u telekomunikacijama.

novcem se može kupiti zdravlje ali ne i sreća, posesivnost ali ne i ljubav

A nitko pretjerano ne spominje akviziciju Combisa od strane HT-a, čime HT ulazi u sistemintegratorski business kao njemački pandan T-systems..

"[i]When does a guy decide to become an accountant? When he realizes he doesn't have the charisma to succeed as an undertaker. " [/i]

svaka kap je dobro dosla. mislite, onda u sljedecih 5 godina netto dobit HT-a nece biti 8,8 milijardi vec 8,9-9 milijardi kuna??? od kuda mi brojke? ih, osnovnoskolska matematika :-), 5 godina puta prosjek od 1,8 milijardi kn. Kolika je profitabilna snaga samog combisa uzimajuci u obzir projekcije u sljedecih 5 godina, ulazak Hr u Eu itd?? Fino se kompletirajju, a najveci dobitak im je znanje koje imaju ti ljudi u combisu. Hvala.

"Na Glavnoj skupštini T-HT-a, koja će biti održana u srijedu, 21. travnja, jedno od glavnih pitanja bit će i produljenje programa otkupa vlastitih dionica, što bi u slučaju realizacije moglo biti jedan od ključnih pokretača rasta dionice u kratkom roku", navodi Balgač.
http://www.seebiz.eu/hr/burze/dalibor-balgac-ht-bi-se-mogao-spustiti-za-iznos-dividende,74647.html

who dares, wins

Koje ovaj lik priča gluposti. Produljenje programa otkupa vlastitih dionica će pokrenuti rast u kratkom roku??? Pa koliko su to oni dionica kupili u cijenovnom rangu od 220 do 330 majstore Balgač???

Balgač je našao neku argument kojega se sad zadnjih par dana nitko nije sjetio. Tko zna možda poslije 21. bude neka potpora na bidu jerbo slaba je kupnja bila za dividendu i ako krene rasprodaja nikome ništa pametno ne nosi. Negdje neki okidač mora biti a ne vidim za sad nigdje ništa.
Jednostavno ovo oko te dividende mi je ostalo nedorečeno.

who dares, wins

New Report

Close