Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
HT | 38,22 | 54.457 | 1,425 | 38,20 | 38,50 | 1,05% |
A možda svi koji misle kupiti u ponedjeljak ne će stati na bid osim ako im to opet fondovi ne omoguće što je za očekivati jer su omogućili velikim nalozima da izađu u komadu dok je bilo preko 330.
Mirovinci su jedno veliko zlo hrvatskog TK. Rasturaju nas ko Vlada državu.
Taj će ostati do otvaranja i kupiti će po prosječnoj cijeni otvaranja. Dobra taktika.
[/quote]
Zna li netko točan algoritam po kojem se određuje T.O.P. (ravnotežna cijena u fazi predotvaranja tržišta)?
A možda su i jedan veliki kontrolni mehanizam bez kojih bi ovo krdo gramzivih plac igrača uništilo i sebe i druge u svojoj nekontroliranoj želji za prekonoćnim bogaćenjem.
mirovinci jelte.
Taj će ostati do otvaranja i kupiti će po prosječnoj cijeni otvaranja. Dobra taktika.
[/quote]
Zna li netko točan algoritam po kojem se određuje T.O.P. (ravnotežna cijena u fazi predotvaranja tržišta)?
[/quote]
Da. Imaš formulu na ZSE. Neki dan je taj link neki kolega ispostao ali si ni sam s tim glavu razbijao jer treba ipak malo ozbiljnije poznavanje matematike.
[/quote]
[/quote]
Da. Imaš formulu na ZSE. Neki dan je taj link neki kolega ispostao ali si ni sam s tim glavu razbijao jer treba ipak malo ozbiljnije poznavanje matematike.
[/quote]
Thx.
Pravila Zagrebačke burze:
Stranica 40.
@ meister
@ super24
Djelomicno se slazem s vama, ali ovo su banalne stavri koje ne oduzimaju ili ulaze u privatnost. Ovo su ciste tehnikalije, npr netko te uznemirava, prijeti preko mobitela ti prijavis policiji i tu stvar staje druga strana baca karticu i mob za 1kn i to je to. Nije li samim cinom uznemiravanja ili prijetnje povrijedjena tvoja privatnost, a ti neces dobiti zadovoljstinu i stvar se nastavlja u nedogled. Vjerojatno se netko nasao u situaciji da mu je netko stao na zulj i ovaj mu se osvecivao sa ne registriranog mobitela a ovaj drugi mu moze puhnuti vrit. Reganjem ne gubis nista jedino sto gubis je skrivanje u masi jer vise nisi broj nego osoba, sto je i u redu. T-com ne prisluskuje nikoga i opce ih nije briga s kim i sto ti razgovaras oni nisu suci, a to se vidi iz opet jednog "anonimnog" sredstva a to je internet odnosno IP kojom svaki covjek na svijetu moze vidjeti tko si ti (ne govorim za "anonimno" surfanje)??????? T-com nikome ne dava podatke o IP adresama cini mi se cak ni sudu. Zar te ne brine sto banke dijele podatke medju sobom sto je pravo krsenje privatnosti i povlacenje za nos. Svojevremeno sad namjerno zaboravljeno pitanje je sveta gera koja je jos uvijek okupirana od strane slovenaca. Ne bez veze jer na svetoj geri je JNA izgradila velike prisluskivacke antene koje sluze za prisluskivanje svih radio frekvencija a sad to cak nije ni su nasim rukama a cuje se skoro cijela Hrvatska (uvjetno).
Slazem se da se kamere ne bi trebale stavljati po gradovima, niti ljude tjerati ultrazvucno. Mene opce nije briga sto se dogadja u VB nikad nisam imao neko visoko misljenje o britancima. Kad ce nas pokusati tako jarmiti nadam se da se necemo dati.
netko bi te teoretski mogao zadaviti žnirancima za cipele, trebamo li registrirati sve žnirance za cipele? netko ti jednostavno može slati i prijeteća pisma, možda da uvedemo davanje otisaka prstiju kod slanja pošte? na kraju krajeva, netko te može i osobno uznemiravati, izgrebati auto ključem, bacati kamen u prozor isl. koji je odgovor na to? pa naravno ,kamere. plus registar biometrijskih podataka. na čemu se naravno radi.
taj koji te uznemirava, ako nije osobni poznanik, gdje je dobio tvoj broj, i gdje bi ga mogao dobiti u budućnosti? pa u registru naravno.
također, koliko je to ljudi toliko "uznemiravano", da bi se svi trebali ići registrirati?
to je kao da kažeš kako bi se svi trebali nalaziti pod nadzorom jer smo svi mi mogući kriminalci. Pod nadzorom države, to je ok, tamo sjede najpošteniji i najbolji.
što se tiče banaka, u krajnjoj liniji, banci daješ suglasnost za dijeljenje podataka. Nekad si mogao imati i tajni račun, a danas, koliko mi je poznato, više ne možeš. Jesu li banke tako odlučile ili država?
Ovo sad nema smisla prodavati po 325 ili niže jer se u ponedjeljak sigurno neće spustiti na 290.
i ja tako mislim….ovo je fondovska dionica i njome si oni bitno mogu uljepšati prosjek portfelja, pa je danas prodaja HT-a ispod 330 kn bez veze. na koliko god da padne u ponedjeljak, tamo neće dugo ostati jer će ju do kraja dana fondovi vrati na prihvatljivih -5% pa onda polako opet prema 320 kn
Ma odrežite mi kitu ako ovo padne ispod 300 kn nakon dividende.
Ako sad nitko ne kupuje tko će onda u ponedjeljak? Dođe mi da prodam Dalekovod gdje mi je klupa duža pa se tu pojačam al odluke na prečac i ni su baš mudre. Razočaravajući promet danas. Odo rađe posaditi par redova moga super ekološkog krumpira jerbo kakva nam je ekonomska situacija dobro će doći na jesen.