Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
HT | 38,22 | 54.457 | 1,425 | 38,20 | 38,50 | 1,05% |
Pošto su kamate na oročenja u bankama dosta pale i kreću se oko 5-6%, ulaganje u HT na ovim razinama još uvijek daje dividendni prinos preko 10%. Ulaže se na najmanje godinu dana, tako da većini investitora nije bitno koliko će dionica pasti 19.04., jer sigurno ima tendenciju rasta u slijedećih godinu dana!
Prošle godine nije bilo Zapi-a pa si pogledaj količine koje su se prodavale. Ja si mislim da u opće neće više ispod 300 premda ne treba zanemariti i interes onih koji će kupovati 19. da bi nakon mjesec dana zaradili na odbijancu. Moguć je i scenarij 400 do kraja godine jer pravi ATH ovoga čuda još nismo ni vidjeli zbog krize koja je nastupila. Inicijalna ponuda je bila sa nekim popustom koliko se sjećam i pitanje je šta će fondovi odlučiti na koju razinu to treba natjerati posebno sad kad je malih unutra sve manje i manje.
na (i za) koliko si se podebljao pa si promijenio retoriku?
Nije da se ne slažem s tobom, al nekako mi se čini da će fondovi ipak ovo porušit malo jače, da se pojačaju pozicije u nekim drugim dionicama iz kojih su s pravom izašli.
Dosta toga će ovisit o brodarima i građevinarima.
a onda opet izgleda da su mali dobrano vani pa nitko neće ni rušit previše da ne bi poslije morao kupit skuplje. tu si u pravu.
posebice sad kad rajf predlaže prodaju, onda je to strong buy signal!
sve u svemu bit će zanimljivo pratit. neka ide i gore(mada sam ja značajno oslabio poziciju). treba strancu ovo dobro utopit nakon ulaska u EU. [cool]
Prošle godine nije bilo Zapi-a pa si pogledaj količine koje su se prodavale. Ja si mislim da u opće neće više ispod 300 premda ne treba zanemariti i interes onih koji će kupovati 19. da bi nakon mjesec dana zaradili na odbijancu. Moguć je i scenarij 400 do kraja godine jer pravi ATH ovoga čuda još nismo ni vidjeli zbog krize koja je nastupila. Inicijalna ponuda je bila sa nekim popustom koliko se sjećam i pitanje je šta će fondovi odlučiti na koju razinu to treba natjerati posebno sad kad je malih unutra sve manje i manje.
Nije da se ne slažem s tobom, al nekako mi se čini da će fondovi ipak ovo porušit malo jače, da se pojačaju pozicije u nekim drugim dionicama iz kojih su s pravom izašli.
a onda opet izgleda da su mali dobrano vani pa nitko neće ni rušit previše da ne bi poslije morao kupit skuplje. tu si u pravu.
sve u svemu bit će zanimljivo pratit. neka ide i gore(mada sam ja značajno oslabio poziciju). treba strancu ovo dobro utopit nakon ulaska u EU. [cool][/quote]
Pa stranac je već većinski vlasnik. Kaj si ti briješ?
a jel? nisam znao. onda se ispričavam. [lol]
a ostatak od 49% ( ove godine to je onako odokativno samo u dividendi miljardu i 360 milja kuna) su isto svi vlasnici stranci? ja iman bar jedan mili posotak a ostalo su valjda sve stranci. u glavama. [bye]
sve u svemu bit će zanimljivo pratit. neka ide i gore(mada sam ja značajno oslabio poziciju). treba strancu ovo dobro utopit nakon ulaska u EU. [cool]
[/quote]
Premalo sam tranu jer sam na sitnoj dobiti u Dlkv pa to još nisam izmjestio i pitanje da li ću uspjeti sve izvesti kako sam planirao ali nešto dividende moram da ubodem bar za ljetovanje.
Retorika se mijenja zavisno od događaja koji uslijede. Nikada neka razmišljanja iz jednog perioda ne smiješ koristiti za drugi. Iskreno govoreći i mene je sve ovo iznenadilo ali se prolagođavam situaciji koliko god mogu. To je i draž ovog posla jer je svaki dan nova prilika.
a ostatak od 49% ( ove godine to je onako odokativno samo u dividendi miljardu i 360 milja kuna) su isto svi vlasnici stranci? ja iman bar jedan mili posotak a ostalo su valjda sve stranci. u glavama. [bye]
Pričaš gluposti. Misliš li ti da je njima u interesu imat više od 51% vlasništva? Smiješan si….
Pričaš gluposti. Misliš li ti da je njima u interesu imat više od 51% vlasništva? Smiješan si….
[/quote]
[lol] [pray]
pozz,jel se kupuje ili prodaje???
ne može jedno bez drugog…
[/quote]
[lol] [pray]
[/quote]
Poanta je u upravljačkim pravima. Desit će se upravo suprotno ulaskom HR-a u EU. Cijena dionice HT-a će padati….a ti ćeš se sjetiti ovog posta kad tad. Vjeruj.