Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
HT | 38,22 | 54.457 | 1,425 | 38,20 | 38,50 | 1,05% |
Ako ti trebaju novci prodaj do 16.4., vjerojatno ti je cijena oko 330, kuna gori doli nije ti ni bitno na 2 paketa.
A ako ti ne treba cash beri dividendu i dalje.
Moje prvo javljanje na ovom forumu. Imam 2 paketa ht-ea još od javne ponude. Molim savjet iskusnih forumaša. Da li čekati isplatu dividende ili prodati? Negdje sam čuio da će bit porez na dividendu?
Molim vas da budete blagi i kolegijalni.
[smiley]
Ovisi koliko ti trebaju ti novci i da li imaš neko bolje ulaganje na umu. U principu ništa značajno se ne bi trebalo desiti. Cijena dionice će pasti vjerojatno za iznos dividende koji ćeš dobiti.
Jedan prodaj 16.04., drugi ostavi, pa 19.4 ponovo kupi 10% više dionica, a u utorak se počasti večerom/pićencem (69*34=2346 kn) i tako laganini bez živciranja jesam trebao ovo ili ono.
Jedan prodaj 16.04., drugi ostavi, pa 19.4 ponovo kupi 10% više dionica, a u utorak se počasti večerom/pićencem (69*34=2346 kn) i tako laganini bez živciranja jesam trebao ovo ili ono.
vako nekako i napravi, jedan prodaj jedan ostavi. pa nemoš falit.
kaj mislite koliko ce past poslje u toku godine 250..——
Nece pasti. Do kraja godine ce biti preko 400.
je li HT u posebnom režimu trgovanja [undecid]
ili su fondovi kupili prije neki dan previše obveznica ili treba stati na loptu. No, mora se priznati i prodaja je za sada žilava.
Prava cijena HT-a će se znati u tjednu kada Hrvatska bude pristupala EU, do tad će biti svega ali treba biti smiren i ne obazirati se na dnevno-tjedne promjene vrijednosti. Kako su analitičari u krizi snižavali vrijednost dionice tako će je i u oporavku dizati. Sve su to igre velikih igrača, zato pametno…