Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
HT | 35,94 | 101.247 | 2,817 | 36,00 | 36,10 | 0,00% |
prije dva mjeseca sam napisao , još kad nije objavljena niti visina dividende, da će HT- ići na 320 kuna, pa su mi kolege forumaši rekli, većina da sam smješan
možda i jesam jer bi mogla preći tu cijenu od 320 kuna.
ja zadovoljan i sa 320 i svake godine dividenda. [shocked]
Bilo bi krasno da nakon prolaska dividend dana uspije zadržati razinu 300 kn.
Nakon toga malo me brine objava rezultata za 1Q gdje bi moglo biti manje korekcije, ali ne na one razine koje neki ovdje spominju…
Dugoročno u svakom slučaju držati ili dodatno akumulirati.
HT držim kao rezervni fond u porfelju, cca 1/3, pa kad sve potrošim, a vidim neku super priliku, prodam malo HT-a i evo odmah svježe love. Poslije opet nadoknadim prodano.
Danas 99,99% probijamo 320 kn, vidi se iz aviona.
Ne bi me čudilo, ako krene euforija na HT-u, da prije zadnjeg dana za dividendu ode sve do 340 kn.
Prilično je očito da će lagano rasti još 10ak kn do d-daya i onda se stabilizirat iznad 300..
Nego ono što mene brine je trenutačno prilično loš image među korisnicima, mislim ponuda mobilnih uređaja koje daju uz pretplatu je smješna, a cijene istih još smješnije. Dalje, u dsl-u nema nikakvih novosti odavno, mislim da bi bilo korektno da ako već ne smanjuju cijene povečaju brzinu pogotovo uploada kojeg nisu dirali sto godina jer imaju kapacitet. Dalje, maxt?? Mislim da bi bilo bolje da povečaju cijenu osnovni paket recimo na 80 kn pa ljudima daju koji pristojni kanal tipa HBO pa da imaju zadovoljne korisnike, nego da ih istim mame na preplatu pa čim ljudima istekne promotivno razdoblje gledaju kako čim prije raskinit ugovor jer nemaju šta gledat..
Dakle, da zaključimo, u 2010. očekujem veeelike promjene.
Do dividende preko vikenda
Ukoliko želite ostvariti pravo na dividendu, ne morate biti vlasnik T-HT-ove dionice dulje od četiri dana, točnije od petka 16. do ponedjeljka 19. travnja. Kako?
Ukoliko kupite dionice u petak 16. travnja za vrijeme trgovanja na Zagrebačkoj burzi (10 do 16h), te ih prodate u ponedjeljak 19. travnja, ostvarit ćete pravo na dividendu.
Tzv. “record date” pada u srijedu 21. travnja a to je ujedno i datum održavanja Glavne skupštine dioničara. Ukoliko kupujete dionicu treba računati sa tri rada dana (od petka do utorka) dok vam transakcija nije završena. Vaša kupnja ulazi pod petak, a već u ponedjeljak možete prodati dionicu, zadržavajući pritom pravo na dividendu.
Vrijednost dionice će pasti
Ponedjeljak 19. je prvi dan trgovine bez mogućnosti ostvarivanja prava na dividendu, a po ekonometrijskoj teoriji vrijednost dionice bi trebala pasti za iznos dividende, jer će taj novac izaći iz kompanije, malim dioničarima.
Dividenda će biti isplaćena 17. svibnja 2010. godine.
Ponavljanje je majka učenja
Kolege, kakvo je otvaranje HT-a na londonskoj burzi?
etoga ode, na 320 je bilo dosta malih. 69 su izašle ko lude. 🙂
do 324 nema ozbiljnih prepreka ko želi pomest može. mada mislim da će do popodne izrast ko gljive poslje iše.
Mislim da je 300 + odavno već realna granica nakon div. daya. Ja dapače mislim da nakon div daya, dionica neće pasti za više od 20- tak kuna usprkost tvrdnjama da bi trebala pasti za iznos dividende.
Kao što sam jučer napisao, probili granicu od 319-320. Danas završavamo na 325, do kraja tjedna preko 330. IMHO.
Ovo je najpodcjenjenija dionica na burzi……….. [lol]
Prilično je očito da će lagano rasti još 10ak kn do d-daya i onda se stabilizirat iznad 300..
Nego ono što mene brine je trenutačno prilično loš image među korisnicima, mislim ponuda mobilnih uređaja koje daju uz pretplatu je smješna, a cijene istih još smješnije. Dalje, u dsl-u nema nikakvih novosti odavno, mislim da bi bilo korektno da ako već ne smanjuju cijene povečaju brzinu pogotovo uploada kojeg nisu dirali sto godina jer imaju kapacitet. Dalje, maxt?? Mislim da bi bilo bolje da povečaju cijenu osnovni paket recimo na 80 kn pa ljudima daju koji pristojni kanal tipa HBO pa da imaju zadovoljne korisnike, nego da ih istim mame na preplatu pa čim ljudima istekne promotivno razdoblje gledaju kako čim prije raskinit ugovor jer nemaju šta gledat..
Dakle, da zaključimo, u 2010. očekujem veeelike promjene.
Nevjerojatno paušalna ocjena!
Da vidimo redom:
– ponuda mobilnih uređaja – varira, no nikad nije lošija od konkurencije + iPhone kojeg nudi samo T-mobile akoji stvara veliki hype (uostalom, postoje iPhone i iPhone killeri – to su svi ostali uređaji koji imitiraju iPhone) – ne vidim ništa smiješno u ponudi uređaja. Cijena? Podjednaka VIP-ovim koji je najveći konkurent T-Mobile-u
– u DSL-u su nedavno povećani paketi prometa (uz ugovor na godinu dana) – dakle više GB za manje novaca
-MAXtv? Upravo nude i dodatni prijemnik, pa možemo po istom DSL-u imati 2 MAXtv-a – to su ljudi po forumima najviše tražili
-ljudima kojima istekne ugovor nude se kamerice, navigacije, fotoaparati kako ne bi raskidali ugovore – mislim da je to OK?
I na kraju, kada bi sa cijenama išli ispod konkurencije, onda ni mi ne ‘brali’ svoju dividendu, zar ne?
Kolege, kakvo je otvaranje HT-a na londonskoj burzi?
317 je trenutno. ask je pobjego na 330. doduše i bid je dosta nisko.